СТЕФАН РАДЕВ: ДЪРЖАВАТА И „ВиК“ ДА ПРЕДСТАВЯТ ЕКШЪН-ПЛАН ЗА СРОКОВЕТЕ И ОТСТРАНЯВАНЕТО НА НЕРЕДНОСТИТЕ ПО ВОДНИЯ ПРОЕКТ
15.02.2023 827 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: ДЪРЖАВАТА И „ВиК“ ДА ПРЕДСТАВЯТ ЕКШЪН-ПЛАН ЗА СРОКОВЕТЕ И ОТСТРАНЯВАНЕТО НА НЕРЕДНОСТИТЕ ПО ВОДНИЯ ПРОЕКТ

Настоявам държавата и в частност „ВиК“ да ускорят работата си по завършване на работния цикъл по водния проект, дейностите да се извършват качествено и по технологията, която трябва да се спазва. Това заяви кметът Стефан Радев, който посети квартал „Речица“ и се срещна с кметския наместник Христина Блецова и жители от квартала, в който улиците са разкопани от изпълнителя и са констатирани некачествено изпълнени възстановителни работи. Кметът ще поиска държавата и „ВиК“ да представят екшън-план за това как ще спазват сроковете по проекта и как ще отстранят досега констатираните некачествени възстановявания на настилките.

„Разбирам много добре хората. С право са притеснени. От това, което виждам, и аз съм обезпокоен. Нашето търпение също е на ръба на изчерпване и настоявам държавата и „ВиК“ да ускорят процеса. Настоявам да се вземат незабавни мерки и за обезопасяване на опасните участъци, които са предпоставка за инциденти за хората и преминаващите превозни средства. Трябва да се затворят за движение или да се обезопасят професионално. Общината положи много усилия този  проект да започне, да се реши проблемът на „Речица“ с водоснабдяването и канализацията. Оказвахме активно съдействие да се заздрави състоянието на „ВиК“, но темповете, с които се работи, и начинът, по който се възстановяват направените изкопи, са притеснителни“, каза кметът. Той подчерта, че единственият механизъм, който има Общината, е да съставя актове за невъзстановена навреме пътна настилка. „Разочароващо е, че въпреки актовете, които съставяме на изпълнителите, не виждаме подобрение в работата и ускоряване на темпото. Ще продължим с тази наша политика, но целта ни е не да събираме пари от глоби, а да подтикнем държавата и „ВиК“ да подобрят организацията си и да свършат навреме и качествено работата по водния цикъл. Наистина вложихме много енергия, за да се случи този проект, да има финансиране и ще е много разочароващо, ако тези наши усилия се компрометират от самото изпълнение на проекта“, допълни Стефан Радев.

Кметският наместник Христина Блецова изрази притеснението на жителите от квартала, че проектът може да не бъде изпълнен в срок. „Толкова много усилия бяха вложени, хората са били лъгани, имаха очаквания и дори не вярваха, че някога ще се случи. Сега, когато се случва, вече имаме съмнения, възмутени сме и на предела на търпението от голямото копаене, разравяне. При условие, че Общината направи всичко възможно да се случи и единия, и другия проект, сега обира негативите“, каза тя.

Предишна КОСТА КАРАНАШЕВ: „НА ТРИФОН ЗАРЕЗАН ЛИЦЕТО НА ОБЩИНА КОТЕЛ Е СЕЛО ПЪДАРЕВО“
Следваща АПОСТОЛЕ ... ПОКЛОН!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

110 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

На площад „Хаджи Димитър“ ще се проведе ритуал-поклонение по повод 110 години от обявяването на Независимостта на България. Събитието ще се състои на 22 септември, от 11 часа, пред паметника

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯТА ВЛАДИМИР РУСЕВ ДАРИ 1000 ЛЕВА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ В НУЖДА

Сливналията Владимир Русев вече живее в столицата, но всячески се стреми да помага на своя град и община. Той е внук на известната общественичка Мария Стоянова. Този път Владимир Русев

Новини Сливен

ЕДИН СПОРТЕН ДЕЯТЕЛ НА 70

Известният спортен деятел Красимир Кръстев днес е юбиляр. Той навърша 70 години. По този повод Кръстев събра в изискан ресторант свои колеги и приятели от спорта, политиката и общественият живот.