СТЕФАН РАДЕВ: ДНЕС ОБЩЕСТВОТО НИ ИЗРАЗЯВА ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ РАБОТАТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР
04.07.2024 352 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: ДНЕС ОБЩЕСТВОТО НИ ИЗРАЗЯВА ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ РАБОТАТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР

На тържествено заседание днес бяха отличени ръководители и служители от структури на вътрешното министерство от Сливенска област. Поводът бе честване на 145 години от създаването на Министерство на вътрешните работи. Сред гостите, уважили проявата, бе кметът Стефан Радев. В приветствието си по случай празника Радев подчерта, че вътрешното министерство е неизменна част и гръбнакът на държавността в България.

„Незаменима е вашата дейност. Използвам случая, от мое и от името на жителите на община Сливен, да ви благодаря за утвърждаването на държавността и реда в страната! Работата ви е трудна, свързана е с много лишения, компромиси и лични жертви. Затова приемете признателността на цялото ни общество!“, заяви градоначалникът. Той изрази  удовлетвореност от взаимодействието на Общината с органите на МВР и увери, че местната власт ще продължи да полага усилия за добрите отношения, за още по-високи резултати от съвместната работа на двете институции.

Приветствия и най-добри пожелания по повод празника отправиха още директорът на ОД на МВР ст. комисар Димитър Величков и областният управител Чавдар Божурски. В рамките на заседанието бяха връчени още купи и грамоти на отборите, участвали в спортния турнир по повод празника на МВР. Отборът на Община Сливен получи купа от състезанието по стрийтбол, в което завоюва първото място.

Днешната програма за празника започна с тържествена церемония на пл. „Хаджи Димитър“. Сливенският митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений отслужи молебен за здраве. По повод празника Владиката връчи на Областната дирекция на МВР икона на Исус Христос.

Церемонията на площада завърши с поднасяне на венци и цветя на признателност към подвига на загиналите за свободата на България и на полицейските служители, отдали живота си в изпълнение на служебния си дълг.

Сред гостите на честването бяха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Денчо Чомаков, командирът на Център за подготовка на специалисти полк. Любомир Вачев, директори и представители на институции в града.

Граждани и посетителите на площада имаха възможност да разгледат отблизо специализирани автомобили и техника, използвани в ежедневната работа на полицията, от специалните части на дирекцията и други.

На 5 юли 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ за създаване на Министерство на вътрешните дела. Начело на министерството тогава застава Тодор Бурмов, изявен участник в борбата за църковна и национална независимост, общественик, политически деец, журналист и публицист.

Предишна ОДМВР-СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО СВОЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК
Следваща СТАРТИРА "ДЕТСКА АКАДЕМИЯ ЗА СПОРТ И ПРЕВЕНЦИЯ" В ЦРДУ-КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЮРИСТ ЗАЕМА МЯСТОТО НА МИНЧО АФУЗОВ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА СЛИВЕН

Млад юрист заема мястото на подалия оставка от общинския съвет на Сливен Минчо Афузов, научи Sliveninfo. Новият съветник се казва Васил Добрев Петров. Той е син на някогашния секретар на

Новини Сливен

ПИЯН, ДРОГИРАН И ВОДАЧ БЕЗ КНИЖКА СА УСТАНОВЕНИ В СЛИВЕН

Полицейски служители са установили неправоспособен водач, който системно управлява МПС, водач, употребил наркотици и друг с алкохол по време на операция по безопасност на движението в град Сливен през почивните

Новини Сливен

ТВЪРДИЦА ПОСРЕЩНА АРХЕОЛОЗИТЕ ОТ ЮГОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ

На 14 и 15 февруари в Твърдица се проведе 38-та конференция на археолозите от Югоизточна България под научното ръководство на проф. д-р Красимир Лещаков от СУ ”Св. Климент Охридски”. Събитието