СТЕФАН РАДЕВ: В УЧИЛИЩАТА В ЦЕНТРАЛНАТА ГРАДСКА ЧАСТ НА СЛИВЕН ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И СЛЕД ТРЕТО КЛАСИРАНЕ
юли 15, 2020 906 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: В УЧИЛИЩАТА В ЦЕНТРАЛНАТА ГРАДСКА ЧАСТ НА СЛИВЕН ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И СЛЕД ТРЕТО КЛАСИРАНЕ

Училищата в централната градска част на Сливен разполагат със свободни места и след третото класиране за учебната 2020-2021 година, обяви в интервю за медии кметът Стефан Радев. На журналистически въпрос относно стартиралата дарителска кампания за събиране на средства, необходими за дострояване на сграден фонд към НУ „Васил Левски“ кметът коментира, че анализът на училищната база за началния етап на обучение в централната градска част показва, че няма да се запълнят всички обявени паралелки за предстоящата учебна година, в това число и НУ „Васил Левски“.

„Като цяло данните, с които разполагаме сочат, че имаме достатъчно материална база да посрещнем всички деца, които живеят в този район и които искат да учат в него, дори и тези с друга адресна регистрация, участвали в класирането“, подчерта кметът Радев.

„Няма необходимост от строителство на нови класни стаи в центъра на града. Въпреки това, ако някое училище има нужда и възможност да инвестира в своята база, Общината няма да се противопостави и да попречи на тези намерения“, каза още кметът. Той подчерта, че част от програмата на общинското ръководство е насочена към подобряване на образователната инфраструктура, отговаряща на нуждите на жителите на общината.

На въпроса дали има заявен инвеститорски интерес към сградата на НУ „Васил Левски“, кметът отговори, че в Община Сливен не е постъпвал такъв, по закон това може да бъде само училище и Общината никога не е имала други намерения.

„При преминаване наедносменен режим, Общината разполага с достатъчно материална база, която да поеме децата в централната градска част от началния етап на обучение“, заяви в заключение кметът Радев.

 

 

Предишна И БАСЕЙНЪТ В СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА РАБОТИ ПРИ СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ СРЕЩУ COVID-19
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„ВОЙВОДИТЕ“ ОТ СЛИВЕН ПОТОПИХА „МИЛИОНЕРИТЕ“ НА БУРГАС

„Войводите“ от Баскетболен Клуб „Сливен – Баскет“ победиха „Милионерите“ от Баскетболен клуб „Делфин“. И то в Бургас. Сливенските баскетболисти постигнаха трудна, но много важна победа с резултат 68:66. Възпитаниците на

Новини Сливен

ЕДНА НАДЗИРАТЕЛКА ОТ СЛИВЕН РАЗКАЗВА ЗА ЖЕНИТЕ ЗАД РЕШЕТКИТЕ

Днес българските затвори честват 140 години от своето създаване. Какво е да си жена надзирател? Преди 21 години Динка Митева за първи път прекрачва прага на единствения женски затвор у

Новини Сливен

49-ГОДИШНА ЖЕНА Е ОБГОРЕНА ПРИ ВЗРИВ НА ГАЗОВА БУТИЛКА В СЛИВЕНСКО СЕЛО

Жена е пострадала при взрив на газова бутилка в сливенското село Чинтулово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Сливен, предаде Агенция „Фокус“. Сигналът за инцидента е подаден на