СТЕФАН РАДЕВ: В УЧИЛИЩАТА В ЦЕНТРАЛНАТА ГРАДСКА ЧАСТ НА СЛИВЕН ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И СЛЕД ТРЕТО КЛАСИРАНЕ
юли 15, 2020 1249 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: В УЧИЛИЩАТА В ЦЕНТРАЛНАТА ГРАДСКА ЧАСТ НА СЛИВЕН ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И СЛЕД ТРЕТО КЛАСИРАНЕ

Училищата в централната градска част на Сливен разполагат със свободни места и след третото класиране за учебната 2020-2021 година, обяви в интервю за медии кметът Стефан Радев. На журналистически въпрос относно стартиралата дарителска кампания за събиране на средства, необходими за дострояване на сграден фонд към НУ „Васил Левски“ кметът коментира, че анализът на училищната база за началния етап на обучение в централната градска част показва, че няма да се запълнят всички обявени паралелки за предстоящата учебна година, в това число и НУ „Васил Левски“.

„Като цяло данните, с които разполагаме сочат, че имаме достатъчно материална база да посрещнем всички деца, които живеят в този район и които искат да учат в него, дори и тези с друга адресна регистрация, участвали в класирането“, подчерта кметът Радев.

„Няма необходимост от строителство на нови класни стаи в центъра на града. Въпреки това, ако някое училище има нужда и възможност да инвестира в своята база, Общината няма да се противопостави и да попречи на тези намерения“, каза още кметът. Той подчерта, че част от програмата на общинското ръководство е насочена към подобряване на образователната инфраструктура, отговаряща на нуждите на жителите на общината.

На въпроса дали има заявен инвеститорски интерес към сградата на НУ „Васил Левски“, кметът отговори, че в Община Сливен не е постъпвал такъв, по закон това може да бъде само училище и Общината никога не е имала други намерения.

„При преминаване наедносменен режим, Общината разполага с достатъчно материална база, която да поеме децата в централната градска част от началния етап на обучение“, заяви в заключение кметът Радев.

 

 

Предишна И БАСЕЙНЪТ В СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА РАБОТИ ПРИ СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ СРЕЩУ COVID-19
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН ПАСКОВ: „ВСИЧКИ РАЗЧИТАМЕ НА НОВИЯ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЗА ЕДИН ПО-ЧЕСТЕН ВОТ“

И на децата в гради ни е ясно, че през последните години нямахме честни избори. Това до голяма степан зависи от областния управител и в този смисъл ние приветстваме назначението

Новини Сливен

34-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДРОГА И НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали мъж на 34 години за притежание на наркотични вещества и незаконно оръжие. При специализирана операция по противодействие на наркоразпространението са извършени процесуално- следствени действия на

Новини Сливен

СЛИВЕНСКА ПОСТАНОВКА – С ПРЕМИЕРА НА ГОЛЯМАТА СЦЕНА НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

За пръв път след 16 години сливенска постановка ще се играе на голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов“ в София. 16 ноември 2020 година е датата на софийската премиера