СТЕФАН РАДЕВ: ВЯРВАМ, ЧЕ С ОБЩИ УСИЛИЯ И ЯСНА ВИЗИЯ БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА МОГАТ ДА ДОСТИГНАТ СВЕТОВНО НИВО
април 26, 2023 824 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: ВЯРВАМ, ЧЕ С ОБЩИ УСИЛИЯ И ЯСНА ВИЗИЯ БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА МОГАТ ДА ДОСТИГНАТ СВЕТОВНО НИВО

STEM иновациите и съвременните предизвикателства в образованието са основният акцент на Регионалния форум, който се провежда днес в СУ „Константин Константинов“ в Сливен. Той е под надслов „Мечтай и постигай“ и се организира от Регионално управление на образованието – Сливен. Инициативата се осъществява в рамките на Националната програма „Иновации в действие“ на Министерството на образованието и науката.

Сред официалните гости на откриването беше кметът Стефан Радев, който приветства организаторите и домакините на престижния форум. Той подчерта, че е приоритет подобряването на образователната среда за всички ученици.
„Винаги съм казвал, че образованието е най-добрата възможна инвестиция в бъдещето, както за нашите деца, така и за градовете и държавата ни като цяло. Радвам се, че можем да предоставяме все по-добра среда, в която те да преоткриват света, да запалваме тяхното любопитство, да им даваме възможности да трупат знания и да навлизат в нови измерения. Впечатляващи са постиженията на Средно училище „Константин Константинов“ и се надявам все повече деца да имат възможност да се докосват до такава среда“, заяви още сливенският градоначалник. Той посочи, че иновациите са предизвикателство и за преподавателите, директори и ръководители и изрази надежда, че с общи усилия българските училища ще достигнат още по-високо, дори световно ниво.

Сред гостите бяха още Евгения Пушникова от Министерството на образованието и науката, началникът на Регионалното управление на образованието в Сливен д-р Кристияна Добрева-Станкова, зам.областният управител Антоний Андонов. Чрез онлайн връзка се включи директорът на Националния STEM център проф. Найден Шиваров.
Официално начало на дискусиите, различните демонстрации и панели, включени в днешната програма, даде директорът на училището-домакин Весела Паскалева, която благодари на всички за участието.

Във форума участват учители и ученици от училища от областите от Югоизточен район – Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол. Преподаватели от Бургаски свободен университет, от сливенския филиал на Технически университет – София, от Департамента за информация и повишаване на квалификацията на учителите към Тракийски университет – Стара Загора, представители на фирми, предлагащи иновативни решения в областта на образованието.

Днешната програма включва демонстрации за хибридно обучение в класните стаи, творчески STEM работилници, педагогически ателиета, обмен на опит в областта на дигитализацията в образованието и др.

Предишна СЛИВНАЛИЯТА ВАСИЛ МАРИНОВ - ШВЕЙКА Е 5-ти В КАТЕГОРИЯ ДО 109 КИЛОГРАМА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН – С ОТЛИЧИЕ ОТ МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАЦИОНАЛНИЯТ МОТОСЪБОР „КИПИЛОВО 2018“ БЕ ОТКРИТ СНОЩИ

Деветото издание на Националния мотосъбор „Кипилово 2018“, организиран от мотоклуб „Лястовица 33“ и Община Котел, събра снощи на поляната в местността „Сайганица“ мотористи и техни приятели от много клубове в

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ГАСИХА ЗАПАЛЕН ЛЕК АВТОМОБИЛ

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Районните служби ПБЗН в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица са гасили 4 пожара, възникнали в

Новини Сливен

НАД ПЕТ ХИЛЯДИ СА ИМЕНИЦИТЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В ОБЩИНА СЛИВЕН

Днес Българската православна църква чества Деня на Св. Великомъченик Георги Победоносец, който още от покръстването на българите е сред най-почитаните у нас светци. В община Сливен мъжете с името Георги