СТЕФАН РАДЕВ: ВЪПРЕКИ МНОЖЕСТВОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА, ОБЩИНА СЛИВЕН ОСТАВА ФИНАНСОВО СТАБИЛНА
14.07.2022 673 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: ВЪПРЕКИ МНОЖЕСТВОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА, ОБЩИНА СЛИВЕН ОСТАВА ФИНАНСОВО СТАБИЛНА

Равносметка за изминалата 2021 г. направи кметът Стефан Радев по време на публичното обсъждане на изпълнението на бюджета за предходната година. По думите му тя е преминала основно под знака на две групи събития. Ковид пандемията и три пъти избори, последните, от които – президентски и предсрочни парламентарни.

„За Община Сливен всичко това предопредели динамиката на изминалата година. Нарастващата инфлация, трайното повишаване на цените, което се превърна в тенденция, засилиха чувството на несигурност. Въпреки изброените фактори и на фона на тази обстановка, общинските финанси остават стабилни“, отбеляза кметът Радев. Той посочи, че Общината продължава да изпълнява всичките си функции, приключвайки годината без просрочени задължения.

„Предизвикателства и задачите, които стоят пред нас, са да повишим темповете на разработка и изпълнение на проекти, да бъдем предпазливи и гъвкави в планирането, предвид  големите рискове, свързани с инфлацията и галопиращите цени, за да сме в готовност за различни варианти на действие“, посочи още Стефан Радев.

Според анализа през отчетния период дейността на Общината е била насочена към осигуряване изпълнението на приоритетите, целите и мерките, заложени в програмата за икономическо развитие, новите ангажименти и последствия от обявеното извънредно положение на територията на страната, във връзка с пандемията от COVID-19 и ефективното управление на финансовите ресурси. Изпълнението на основните параметри на бюджета за 2021 г. се характеризира с постъпления от приходи в размер на 123 644 919 лв., като уточненият годишен план за приходите е изпълнен на над 81 процента. Годишният план за приходите от имуществени и други местни данъци е изпълнен на над 117 %, като е отчетено нарастване спрямо 2020 г. – с 24 %

Публичното обсъждане бе инициирано от председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев. Той използва възможността да поздрави колегите си от местния парламент, за доброто сътрудничество и проявата на отговорност и разум при вземането на решения, които са в полза на жителите и градоустройството. На него присъстваха още граждани, кметовете на кметства, кметските наместници, общински съветници, ръководителите на бюджетни звена и др.

Годишният отчет за 2021 г. предстои да бъде гласуван на предстоящата сесия на Общински съвет-Сливен на 28 юли.

Предишна ШКОЛАТА НА ЦСКА ПРИВЛЕЧЕ ТАЛАНТ ОТ СЛИВЕН
Следваща ОДМВР- СЛИВЕН С НОВ ПОДХОД ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА НАРУШИТЕЛИ НА ПЪТЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

5 СА СЛУЧАИТЕ НА COVID-19 ЗА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

През изминалата седмица – от 14 до 20 юни, в община Сливен са регистрирани 5 нови случая на Covid-19. Излекувани са 19 пациенти, един човек е починал. Активните случаи към момента

Новини Сливен

„ЛИНА“ ОБЯВЯВА ДЕЖУРНИТЕ СИ ЛАБОРАТОРИИ НА 3 МАРТ

Медицинска лаборатория „ЛИНА” обявява графика на дежурните си лаборатории в Сливен и Ямбол на националния празник 3 март! Празнично работно време – 03.03.2023 г. СЛИВЕН ул. „Криволак” №9, ет. 2:

Новини Сливен

ОДМВР-СЛИВЕН: БЛИЗО 500 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА СА ЗАСНЕТИ С МОБИЛНИТЕ КАМЕРИ НА ПЪТНА ПОЛИЦИЯ В ОБЛАСТТА

От 18  до 24 февруари  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от ГДНП, главния секретар на МВР и директора на ОДМВР-Сливен старши