СТЕФАН ПАСКОВ УЧАСТВА В ОТКРИВАНЕТО НА КАМПАНИЯТА НА ЛЕВИЦАТА
04.03.2023 879 Прегледи

СТЕФАН ПАСКОВ УЧАСТВА В ОТКРИВАНЕТО НА КАМПАНИЯТА НА ЛЕВИЦАТА

Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ стартира своята предизборна кампания като даде заявка, че ще бъде гарант на обществения интерес в следващия парламент. Откриването се проведе пред ТЕЦ „Марица Изток 2“ под мотото „ЛЕВИЦАТА! ще защити Марицата“.

Сред участниците в проявата беше и Стефан Пасков от Сливен, който е водач на листата на Левицата.

„Ако се затворят Мариците, хиляди хора от нашата област ще останат без работа. Тук работят жители на цялата общнина Нова Загора, Сливен и Твърдица. Левицата няма да позволи това да се случи. Ние отстояваме интереса на работниците“, заяви Стефан Пасков.

Своеобразен домакин бе Георги Кадиев, водач на листата за Стара Загора, който даде старт на кампанията и твърдо заяви ангажимента на коалицията за подкрепа на хората, защита на българската енергетика и развиване на българските производства.

По думите му „ЛЕВИЦАТА!“ иска силна държава, а силна държава има само когато има силна икономика. И даде пример с комплекс „Марица Изток“, в който работят около 10 000 души, а още 100 000 души са заети в дейности, свързани с комплекса. Работата на комплекса е ключова за областите Стара Загора, Хасково, Ямбол и Сливен и приоритет на коалицията ще е запазването му.

За представляващия платформата „ЛЕВИЦАТА!“ Валери Жаблянов, създаването на коалицията се е случило бързо, защото е от единомишленици – от хора, които от години работят за социалната идея и социалната справедливост. „Това е, което днес липсва в България. Това, което десницата не иска да предложи дори и като красива предизборна обвивка. Това, което можем да ви обещаем в началото на кампанията е, че ще отстояваме правата на гражданите“, допълни той по време на откриването.

По думите на Мая Манолова сред основните приоритети са повишаване на жизнения стандарт на хората, борбата със спекулата и поставяне на таван на цените на 10 жизненоважни хранителни продукта, както и разобличавеното и спирането на корупционните схеми и кражбите. Тя бе категорична, че лявото обединение ще зящитава интересите на хората като повиши доходите и сложи вериги на веригите магазини.

По отношение на бъдещето на ТЕЦ-а, тя предупреди, че ако в момента на власт бяха ГЕРБ или Четворната коалиция съдбата на Марица Изток щеше да е определена с ангажимента на ГЕРБ за затваряне към 2030 г. или на Кирил Петков за затваряне и намаляване на емисиите с 40% още към 2026г. Но ЛЕВИЦАТА! ще е гарант в следващия парламент срещу затваряне и унищожаване на рабатните места.

За водача на 25 МИР София д-р Цветеслава Гълъбова работата на коалицията е да подобри значително условията, в които живеят и работят българите. Само така те ще имат мотивация да останат в родината си, да раждат и отглеждат децата си тук. „България не е в демографска криза, а в демографска катастрофа. И за да започнем да излизаме от тази тежка ситуация трябва да спрем да правим нещата на парче и да започнем да мислим за утре. Утре без образование и здравеопазване няма. А те, особено здравеопазването, имат нужда от дълбока и всеобхватна реформа. Наша задача е в обозримо бъдеще да реализираме нужните промени, така че хората да усетят положителната промяна“, завърши тя.

„ЛЕВИЦАТА!“ ще е гарант, че България има енергийно бъдеще, че България ще бъде там където и е мястото – гарант за газовата и енергийна сигурност и на региона, и на Европа, каза бившия ни вътрешен министър Румен Петков. По думите му енергетиката на нашата страна е била обект на грабеж и спекула през последните десетилетия. „В момента тези, които продадоха ТЕЦ „Марица Изток 1“ и ТЕЦ „Марица Изток 3“ на безценица на американците и тези които продадоха Нефтохим Бургас на безценица на руснаците, искат нашето доверие, за да продължат с кражбите си“, допълни той.

Преди официалния старт на кампанията представители на обединението поднесоха венци и цветя пред паметника на свободата на връх Шипка.

Коалицията е с номер 14 в бюлетината.

 

 

 

Предишна ТОДОРОВДЕН Е
Следваща КОСТА КАРАНАШЕВ: "КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ОСЪЗНАЕМ НАЦИОНАЛНАТА СИ ИДЕНТИЧНОСТ И ПРИОРИТЕТИ, ЗА ДА МОЖЕ ДЪРЖАВАТА НИ ДА ВЪРВИ НАПРЕД"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕДСТОИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПОДЗОНА 12 ПО НАРЕДБАТА ЗА ПАРКИРАНЕ В СЛИВЕН

  Общинското предприятие „Градска мобилност“ – Сливен съобщава, че предстои изграждането на подзона 12, която включва улиците „Г. С. Раковски“, „Антим Първи“ и „Михаил Колони“ в Сливен. Тя е регламентирана

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ПЪРВАТА ОБРАБОТКА НА КАНАЛИТЕ СРЕЩУ ГРИЗАЧИ

От днес в град Сливен започва първата за годината канална дератизация срещу плъхове. Ще бъдат обработени 2700 шахти в града, включително и шахтите в ЦАО „Надежда”. В тях ще се

Новини Сливен

ЕДИН МНОГО ПОЛЕЗЕН ПРОЕКТ НА СТОЙНОСТ 313 000 ЛЕВА РЕАЛИЗИРА ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен, приключи реализирането на проект по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“. Общата стойност на проекта е 313 842 лева. Финансирането от МОН е на