СТЕЛА КОСТОВА ИЗЛЕЗЕ С ПРИВЕТСТВИЕ ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ
април 8, 2020 1509 Прегледи

СТЕЛА КОСТОВА ИЗЛЕЗЕ С ПРИВЕТСТВИЕ ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ

Стела Костова е председател на Ромската Академия за Култура и бивш общински съветник. Днес тя излезе с поздравление по случай Световния ден на ромите. Sliveninfo ви го предлага.

Уважаеми братя и сестри,

Скъпи приятели,

Днес е 8 април – Международен ден на ромите!

Ден за почит към всички жертви – стотици хилядите роми, избити в концентрационните лагери по време на Втората световна война.

Нека си спомним думите на Ванко Руда – първия президент на Световния конгрес на ромите, проведен през 1971 г. „Целта на този конгрес е Да обедини ромите,

Да издигне тяхното действие в рамките на целия свят,

Да доведе до еманципация според нашата собствена интуиция и идеали,

Да прогресира в подходящ за нас ритъм!

Това ще бъде нашия Романо дром!“

В извънредно положение сме! Целия свят е настръхнал! Целия свят гори! В тези тежки времена нека бъдем по-добри, по-човечни, по-милозливи, по-истински!

По този повод, скъпи приятели, позволете ми от името на нашата общност да поздравя всички лекари, медицински сестри, санитари, шофьори, Доброволците, целия помощен персонал, всички, които будуват за здравето на нашия български народ!

Искам с гордост да отбележа, че сред тях са и ромски лекари, сестри, санитари…здравни и образователни медиатори, които достойно представляват ромския етнос, нашата чест и достойнство, своите преподаватели, настойници. Да им пожелаем  Здраве и успешна работа!

8 април е ден за отдаване на почит към жертвите на Ромския холокост, но и Празник на свободата и силата на духа, на творческото възвишаване – високото, възторжено благо на човека.

 

Бъдете здрави!

Честит празник!

 

 

Предишна ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЩЕ ЗАСЕДАВА В ЗАЛА "СЛИВЕН" ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА
Следваща САЙТЪТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕДЛАГА НОВ КУЛТУРЕН РАЗДЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КПКОНПИ ПРОВЕРЯВА ЗАМ.-КМЕТ НА СЛИВЕН ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ

Антикорупционната комисия образува производства за установяване на конфликт на интереси срещу бившия шеф на БНР Светослав Костов, началника на НСО бригаден генерал Красимир Станчев, ректора на Икономическия университет във Варна

Новини Сливен

ПОЛИЦАИ ПОСЕТИХА ПЕТ СИГНАЛА ЗА СИЛНА МУЗИКА

5 сигнала за силна музика и битови скандали са посетили служители на РУ-Сливен в хода на специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред. На 26

Новини Сливен

 ЗА ТРЕТА ГОДИНА ОБЩИНА СЛИВЕН ОСИГУРИ И ФИНАНСИРА ОХРАНАТА НА СЕЛСКОСТОПАНСКИТЕ ИМОТИ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА

По инициатива на кмета Стефан Радев за трета поредна година Община Сливен финансира и възложи на „Общинска охрана и СОТ“ – Сливен охрана на селскостопанската продукция в малките населени места