СТЕЛА КОСТОВА ИЗЛЕЗЕ С ПРИВЕТСТВИЕ ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ
08.04.2020 2851 Прегледи

СТЕЛА КОСТОВА ИЗЛЕЗЕ С ПРИВЕТСТВИЕ ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ

Стела Костова е председател на Ромската Академия за Култура и бивш общински съветник. Днес тя излезе с поздравление по случай Световния ден на ромите. Sliveninfo ви го предлага.

Уважаеми братя и сестри,

Скъпи приятели,

Днес е 8 април – Международен ден на ромите!

Ден за почит към всички жертви – стотици хилядите роми, избити в концентрационните лагери по време на Втората световна война.

Нека си спомним думите на Ванко Руда – първия президент на Световния конгрес на ромите, проведен през 1971 г. „Целта на този конгрес е Да обедини ромите,

Да издигне тяхното действие в рамките на целия свят,

Да доведе до еманципация според нашата собствена интуиция и идеали,

Да прогресира в подходящ за нас ритъм!

Това ще бъде нашия Романо дром!“

В извънредно положение сме! Целия свят е настръхнал! Целия свят гори! В тези тежки времена нека бъдем по-добри, по-човечни, по-милозливи, по-истински!

По този повод, скъпи приятели, позволете ми от името на нашата общност да поздравя всички лекари, медицински сестри, санитари, шофьори, Доброволците, целия помощен персонал, всички, които будуват за здравето на нашия български народ!

Искам с гордост да отбележа, че сред тях са и ромски лекари, сестри, санитари…здравни и образователни медиатори, които достойно представляват ромския етнос, нашата чест и достойнство, своите преподаватели, настойници. Да им пожелаем  Здраве и успешна работа!

8 април е ден за отдаване на почит към жертвите на Ромския холокост, но и Празник на свободата и силата на духа, на творческото възвишаване – високото, възторжено благо на човека.

 

Бъдете здрави!

Честит празник!

 

 

Предишна ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЩЕ ЗАСЕДАВА В ЗАЛА "СЛИВЕН" ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА
Следваща САЙТЪТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕДЛАГА НОВ КУЛТУРЕН РАЗДЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБНОВЕНАТА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ НА СЛИВЕН ТРЯБВА ДА Е ГОТОВА ДО ФЕВРУАРИ 2023 ГОДИНА

Обновяването на пречиствателната станция за отпадни води на Сливен трябва да приключи до началото на февруари 2023 година. Символичната първа копка на ремонтите бе направена на 23 февруари от областния

Новини Сливен

НАГРАДИ ЗА БЪДЕЩИ ПРОГРАМИСТИ ОТ СЛИВЕН

Йордан Йорданов и Александър Александров от 12. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ спечелиха всички възможни награди от 20. издание на УчИМИ, провело се в гр. Плевен на 25 януари 2020

Новини Сливен

48-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН КАТАСТРОФИРА С МОТОЦИКЛЕТ

  На 22 април, в 20,06 часа, от тел. 112 е получен сигнал за възникнало пътно произшествие на изхода на село Младово в посока село Коньово.  48-годишен мъж от град