СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ: ОДМВР-СЛИВЕН ОТЧИТА ЗНАЧИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ НА ДЕЙНОСТ
август 31, 2018 3601 Прегледи

СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ: ОДМВР-СЛИВЕН ОТЧИТА ЗНАЧИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ НА ДЕЙНОСТ

Продължава работата по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст

През изминалия месец се отчита значително повишаване процента на разкриваемост при извършените криминални престъпления, това заяви на брифинг днес старши комисар Димитър Величков директор на ОДМВР-Сливен. Той изрази задоволство по отношение постигнатите резултати в  работата на дирекцията през изминалия месец и от началото на годината. Регистрира се увеличение при разкритите престъпления, свързани с незаконната търговия с тютюневи изделия, престъпленията срещу собствеността, общоопасните престъпления и пътната безопасност. Резултатите по противодействие на наркоразпространението остават все така високи. От началото на годината в ОДМВР-Сливен са регистрирани общо 1556 престъпления със 118 по-малко от регистрираните за същия период на миналата година. Разкриваемостта е 55,5%. Наблюдава се спад с 13,4% при престъпленията против собствеността, 15% при грабежите, 11,3% при кражбите и с 37% при измамите. Установени са 188 водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества.

От началото на годината са образувани 129 досъдебни производства, свързани с притежание, разпространение и производство на наркотици. Регистрирани са 78 заявителски материала за притежание и разпространение на акцизни стоки без бандерол, като са иззети 286 000 къса цигари и 388 килограма тютюн, за което са образувани 15 бързи и 10 досъдебни производства, съставени са 30 акта по Закона за акцизите и данъчните складове.

През месец август са проведени 23 срещи на мобилните групи с кметове в малките населени места. Като основно искане от страна на населението в тези райони е изграждането на видеонаблюдение за подобряване средата на сигурност.

Старши комисар Величков припомни, че през изминалия месец четирима служители от поверената му дирекция са наградени за постигнати високи професионални резултати със заповед на главния секретар на МВР.

Засилено полицейско присъствие и работа с местната власт в малките населени места по опазване на селскостопанската продукция е основното в работата на РУ-Сливен за изминалия месец. Разкрити са кражби на продукция от град Кермен и селата Злати войвода и Крушаре- 384 кг. орех, 110 кг. бадеми, 47 кг. пъпеши. Проведени са срещи с кметове и собственици на лозови масиви на територията на РУ-Сливен по опазване на насажденията и реколтата. От тази вечер започва специализирана операция с участието на Зонално жандармерийско поделение-Бургас на територията на селата в община Сливен по противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на селскостопанската продукция и нощната тишина.

Основни през месец септември са дейностите, свързани с началото на учебната година. В районите полицейски управления Нова Загора, Сливен, Котел и Твърдица е създадена организация по осигуряване на обществения ред и недопускане на инциденти в районите на учебните заведения в областта. Приоритетен остава ангажиментът на Областната дирекция по отношение работата във връзка с Механизма за задържане в образователната система на деца и ученици в задължителната училищна и предучилищна възраст. Механизмът се прилага по отношение на децата и учениците, които не са обхванати в образователната система, за които има риск от отпадане от училище и детска градина или са напуснали преждевременно образователната система. В началото на учебната 2017/2018 година ОДМВР-Сливен е съдействала за връщане в училище на 1699 деца в областта.

Продължава тенденцията по намаляване броя на пътните произшествия на територията на ОДМВР-Сливен. От 1 до 30 август са възникнали общо 56 ПТП, за същия период на 2017 година те са били 91 или с 35 по-малко. Тежките произшествия са 12 с 1 загинал и 15 ранени. За същия период на миналата година загиналите са били с 4 повече. Намаление се отчита и при ранените- 15 за 2018, 11 за 2017 година. Положителните резултати са благодарение на завишаване на  административно наказателната дейност и ежедневния контрол по пътна безопасност. Установените нарушения за месец август са 3949, съставените актове са 438, електронните фишове са 1875.

През месец септември в сектор „Пътна полиция” са предвидени операции по безопасност на движението във връзка с първия учебен ден и контрол по отношение годността на пътната маркировка и обезопасителните съоръжения в районите на учебните заведения. При забелязване на нередности ще бъдат отправени препоръки към съответните общини.

По отношение на пожарната безопасност комисар Владимир Демирев, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен, представи данни за месеците юли и август. Екипи на регионалните служби са ликвидирали 183 инцидента, от които 142 пожара,  19  спасителни дейности и 22 технически помощи. Няма загинали и пострадали хора през тези два месеца, седем са спасени. От началото на годината са спасени 640 декара посеви, 110 броя домашни животни, 94 сгради, 540 декара смесени гори, 500 декара широколистна и 550 декара иглолистна гора. На 24 август пожарни екипи и доброволци спасяват 200 декара борова гора и 20 декара лозови насаждения. Пожарът е възникнал в борова гора между селата Каменово и Научене в община Нова Загора. В гасенето са включени два екипа на РСПБЗН-Нова Загора, един на РСПБЗН-Сливен, 12 служители на ДГС-Нова Загора, 6 доброволци от селата Каменово и Научене, трактори и друга техника.

Комисар Демирев обърна внимание на зачестилите произшествия с газови бутилки за битова употреба. Той подчерта, че този вид бутилки е задължително да се зареждат на пригодените за това места, които са снабдени с кантар и се прецизира зареденото количество гориво.

През месец септември РДПБЗН-Сливен предвижда редица инициативи във връзка със седмицата на пожарната безопасност, която ще се проведе от 7 до 14 септември.

Предишна ФЕНОВЕ НА ЦСКА СЪЗДАДОХА МЪЖКИ ОТБОР ПО ФУТБОЛ В СЛИВЕН
Следваща ДИЛЯН ОТ СЛИВЕН ОТИВА НА СЪД ЗА 2 ГРАМА МАРИХУАНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: ДНЕС ГЛАСУВАХ БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ЕКСПЕРТНО УПРАВЛЕНИЕ

„Днес гласувах България да има експертно управление. Гласувах за това, хората да имат спокоен живот, да има прогнозируема среда за бизнеса и да можем да преодолеем кризите, в които се

Новини Сливен

ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ ПЕПА ЧИЛИКОВА ОТКРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОЛИЦАИ, ПРОКУРОРИ И УЧИТЕЛИ

В Сливен се проведе специализирано обучение за полицаи, прокурори и учители по информационни технологии, на тема „Противодействие на трафика на деца чрез Интернет и на онлайн сексуалното изнудване и принуда”,

Новини Сливен

ШОКИРАЩА КОМЕДИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА В СЛИВЕН ПО ДЕЙСТВИТЕЛНИ СЛУЧКИ ОТ ЕМИГРАНТСКИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕ

„Ще ти разкажа за Америка“ е абсурдна като живота комедия, изпълнена с изненади и обрати, с непредсказуем финал. На сливенска сцена комедията ще бъде представена от 19 часа на 29

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

4 × 2 =