СТАРТИРА ПРОЦЕДУРАТА ПО НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДИТЕ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ И „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН
юли 5, 2023 454 Прегледи

СТАРТИРА ПРОЦЕДУРАТА ПО НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДИТЕ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ И „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН

Община Сливен разкрива процедура по номинации за наградата за „Добри Чинтулов” и наградата „Д-р Иван Селимински” за 2023 г. Предложенията и за двете награди се правят от неправителствени, граждански, културни организации, творчески обединения и инициативни комитети. Всяка организация има право само на едно предложение.

Наградата „Добри Чинтулов” се присъжда за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

Наградата „Д-р Иван Селимински” се присъжда за принос и постижения в публицистиката, историческо-краеведческата дейност и опазването на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край.

Наградите са индивидуални и се връчват в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Не могат да бъдат предлагани лица, на които вече са присъждани.

Предложения за наградата „Добри Чинтулов“ се приемат в срок до 18.08.2023 г. вкл., а за наградата „Д-р Иван Селимински“ – в срок до 08.09.2023 г. включително. Подават се в деловодството на Община Сливен всеки делничен ден от 8.00 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 17.00 ч.

Допълнителна информация може да бъде получена от г-жа Дора Чанева – гл. експерт в дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” на тел. 044/ 611 221, GSM 0879 599 053, e-mail: dchaneva@sliven.bg.

 

 

 

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ЧЕСТИТИ ПРАЗНИКА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
Следваща ДО 20 ЧАСА НЯМА ДА ИМА ВОДА В ПОЛОВИН СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА СПЕЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ В РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“-СЛИВЕН ЩЕ БЪДАТ ОБЯВЕНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ КОНКУРСА „ЧИТАТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – 2022

На 11.01.2023г. /сряда/, от 12:00ч., в Централното фоайе на РБ „Сава Доброплодни“-Сливен, на специална церемония ще бъдат обявени номинациите и носителя на приза „Читател на 2022 година“ на библиотеката. Конкурсът

Новини Сливен

18-ГОДИШНО МОМИЧЕ ПОСТРАДА ПРИ КАТАСТРОФА С МОТОР

На 28 юли, около 18,15 часа, е получено съобщение за настъпило пътно произшествие в землището на с.Калояново. Мотоциклет „Хонда“, управляван от водач на 32 години при движение по общински път

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 02.01.2018г. (вторник) до 16.30 ч. ще бъде прекъснато водоподаването в кв. „Българка“. При възможност водоподаването ще