СТАРТИРА ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА РЕМОНТ НА ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА И ЗАКУПУВАНЕ НА ЕЛЕКТРОБУСИ И НОВИ ТРОЛЕИ

СТАРТИРА ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА РЕМОНТ НА ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА И ЗАКУПУВАНЕ НА ЕЛЕКТРОБУСИ И НОВИ ТРОЛЕИ

Стартира проектът на Община Сливен, който включва ремонт на тролейбусната инфраструктура и закупуване на шест нови тролеи и четири електробуса. Дейностите започнаха от днес, когато беше дадено началото на ремонта на контактната мрежа на тролейбусите в Сливен. Предвижда се обновяване и ремонт на съществуващата 35-годишна (от 1984 г.) инфраструктура, осигуряваща експлоатацията на тролейбусния транспорт в града.

„Към момента това е най-екологичният транспорт, който бихме могли да въведем в нашия град. С новите електробуси и тролейбуси ще постигнем надграждане – от една страна се осигурява по-ефективен, по-бърз и енергоспестяващ обществен транспорт и комфортни условия за гражданите. От друга страна, това е стъпка към допълнителни мерки за чистотата на атмосферния въздух и намаляване на вредните емисии “, коментира днес пред журналисти кметът Стефан Радев по време на официалния старт на проекта. Той посочи още, че изпълнението му е продължение на усилията, които Общината полага за подобряване и осъвременяване на обществения транспорт. В тази връзка кметът припомни, че почти целият автопарк на общинския превозвач беше подменен по проекта за интегрирания градски транспорт с чисто нови автобуси, най-висок екологичен стандарт.

По думите на управителя на общинското дружество „Пътнически превози“ ЕООД Сливен инж. Енчо Петров дейностите по проекта стартират с обновяване и ремонт на съществуващата 35-годишна инфраструктура на тролейбусния транспорт в Сливен. 8 сектора от въздушноконтактната мрежа ще бъдат ремонтирани, както и токоизправителните станции в кв. „Дружба“ и „Георги Кирков“. Ще бъдат доставени и зарядни станции за електробусите. Той информира, че в момента тече процедура по избор на изпълнител за доставка на новите превозни средства. Планира се те да заменят най-остарелите и амортизирани превозни средства от съществуващия автопарк на общинския превозвач.

На официалния старт днес присъства и Петър Терев, който е управител на фирмата-изпълнител на ремонта на въздушноконтактната мрежа. Според него секторите, които предстои да бъдат обновени, ще бъдат екологично съобразени, включително с оглед на разход на електроенергия и енергийни загуби. Оборудването на двете токоизправителни станции също ще бъде изцяло съобразено с новите екологични стандарти.

Срокът за изпълнение на проекта „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух в община Сливен“ е 36 месеца. Той се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда“. Финансирането се осъществява от ЕС Кохезионен фонд, национално и собствено финансиране, като общата стойност е малко над 13 млн. лв.

 

Предишна РАЗКРИХА КРАДЦИТЕ, ЗАДИГНАЛИ 4 КРАВИ И 5 ТЕЛЕТА
Следваща ЦВЕТА СТАНЕВА: ГЕРБ И СДС ОСТАВАТ СИНОНИМ НА СТАБИЛНОСТ И ДАЛНОВИДНОСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЛХАН КЮЧЮК ОТ СЛИВЕН: БЪЛГАРИЯ ЗАГУБИ СЕБЕ СИ. БИТКАТА ЗА БЪДЕЩЕТО Е ПРИОРИТЕТ ЗА ДПС

Дошло е времето, когато имаме нужда демокрацията да е стабилна, да зачита правата и свободите на всеки български гражданин. Никой не може да ви отнеме свободната воля. А ДПС ще бъде

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАНАТА БАНКЕРКА ОСТАВА В АРЕСТА

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Б.М. Тя е обвинена за това, че през периода 28.11.2018 г. – 01.02.2019 г. в гр.Нова Загора, при условията

Новини Сливен

ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА КРАЖБА НА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ОТ УЧЕНИК

Служители на участък „Надежда“ задържаха трима за кражба на мобилен телефон. Вчера 17-годишно момче е подало сигнал за кражба на мобилния му телефон „Huawei Lite 10“ на стойност около 600