СТАРТИРА КОНКУРСЪТ „ЩЪРКО ШАРЕН, ДОБРЕ СИ НИ ДОШЪЛ“
март 27, 2018 2167 Прегледи

СТАРТИРА КОНКУРСЪТ „ЩЪРКО ШАРЕН, ДОБРЕ СИ НИ ДОШЪЛ“

ОУ „Христо Ботев“ с.Самуилово с любезното съдействие на Природозащитен туристически център ДПП „Сините камъни“ град Сливен организира за шеста поредна година Национален конкурс „Щърко шарен, добре си ни дошъл“. Този конкурс се провежда в чест на най-голямата естествена колония щъркели, която по традиция се събира в сливенското село Самуилово. Те гнездят в парка върху 700 годишни дървета.

Откриването на изложбата и награждаването на малките творци  се превърна в значимо събитие от културните прояви през месец май в град Сливен.

Едно неповторимо преживяване ! Изпълнено с пъстри детски творби, уникални емоции, нови прекрасни приятели и грейнали усмивки!

Гости на откриването  са представители на Община Сливен, РУО – Сливен, Детски комплекс – Сливен, родители и деца от цялата страна.

С всяка изминала година конкурсът набира популярност, вече и извън пределите на България.Стремежът на екипа, организатор на събитието е да обедини всички български деца по света в името на творчеството и обичта към природата. В петото издание на конкурса участваха ученици от българските училища в Чикаго /САЩ/ и Бургос /Испания/.

Традиция е организирането на благотворителен базар. Ученици от училището изработват картички и сувенири в помощ на нуждаещи се деца.През последните няколко години сме помогнали на няколко деца от Бургас и Сливен , осиновили сме две птици /щъркел и сива чапла/ в Център за спасяване на диви животни гр. Стара Загора.

Благодарение на подкрепата от нашите спонсори, успяваме да зарадваме отличените малки художници с подходящи награди и оказваме така нужната помощ на дете в беда. Надяваме се да успеем  и с активната помощ от кметство Самуилово да възстановим единствения в България музей на щъркела.

Церемонията  по връчването на наградите, на която учтиво Ви каним, ще се състои на 04.05.2018 г. от 14:00 часа в зала „Божур” на Природозащитен туристически център на ДПП „Сините камъни“ гр. Сливен.

Предишна НОВАТА КНИГА НА АЛПИНИСТА АТАНАС СКАТОВ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА В ЗАЛА "МАЙ" НА 29 МАРТ
Следваща БМВ УДАРИ ПЕШЕХОДКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРАДНАХА ТЕЛЕФОНА НА 11-ГОДИШНА УЧЕНИЧКА

Служители на РУ-Нова Загора работят по кражба на мобилен телефон. Заявлението е подадено на 27 март  от 29-годишна жена. По нейни данни мобилният телефон  е ползван от 11-годишната й дъщеря

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАНИ ЗА КРАЖБА И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ ПРИ СПЕЦАКЦИЯ НА ПРОКУРАТУРА И ПОЛИЦИЯ В НОВА ЗАГОРА

Операция по противодействие на конвенционалната престъпност е проведена вчера в община Нова Загора под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен. Полицейски екипи са извършили контрол и обход на селата Караново, Асеновец, Кортен,

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

Уважаеми учители и дейци на културата, Уважаеми съграждани, На 24 май отбелязваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Това е ден, който ни дава повод за

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

three + 16 =