СТАРТИРА ДАНЪЧНАТА КАМПАНИЯ В ОБЩИНА ЯМБОЛ
януари 27, 2018 880 Прегледи

СТАРТИРА ДАНЪЧНАТА КАМПАНИЯ В ОБЩИНА ЯМБОЛ

От 29 януари 2018 г. (понеделник) община Ямбол стартира кампанията по събиране на основните видове местни налози – Данък върху недвижимите имоти, Такса битови отпадъци и Данък върху превозните средства. За настоящата 2018 г. те остават без изменение, като размерите и начина им на начисляване са идентични с тези от предходната 2017-та година.

Данъкоплатците, внесли пълен размер на дължимите суми в срок до 30 април ползват отстъпка от 5 процента. Задълженията могат да бъдат платени на място в Центъра за услуги и информация – в брой или чрез ПОС-терминал без допълнителни такси. Центърът работи без прекъсване от 08.00 до 18.00 часа в делничните дни. Плащането може да бъде извършено и по банков път. Допълнителна информация за този вид плащане с номера на банкови сметки може да бъде видян на сайта на община Ямбол: http://www.yambol.bg/услуги/местни-данъци-и-такси/ОБА13-Б . Предвидена е възможност вноските да се правят и по електронен път през официалния сайт на общината.

При наличие на стари задължения, съгл. чл. 169, ал. 3а, ДОПК, до заявяването им за принудително събиране задълженията за съответния вид ще се погасяват по реда на възникването им, а когато се отнасят за една и съща година, лицето има право да заяви кое от тях погасява. Община Ямбол припомня, че спрямо некоректни данъкоплатци се прилагат строги мерки. Невнесените в срок задължения по ЗМДТ се установяват с акт, когато не са платени от задължените лица – собственици или ползватели. Когато задълженията по акта не се погасят или не се платят доброволно от длъжника, се образува изпълнително дело. За периода 2015 – 2017г. са съставени 3 153 акта за установяване на задължения, а събраните суми по тях са в размер на 1 550 000 лв.

На адрес http://yambol.bg/услуги/местни-данъци-и-такси, след идентификация с ЕГН и клиентски идентификационен номер /КИН/, могат да се извършват справки за подадени декларации, генерирани задължения и извършени плащания. Клиентски идентификационен номер може да бъде получен в Центъра за услуги и информация.

Предишна НА "БАТМИШ" ЩЕ СТРЕЛЯТ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2018 Г.
Следваща АВАРИЯ ПРЕДИЗВИКА СПИРАНЕ НА ПАРНОТО В КВАРТАЛИТЕ "ДАМЕ ГРУЕВ", "СТОЯН ЗАИМОВ", "МЛАДОСТ", "СИНИ КАМЪНИ", "ДРУЖБА" И "БЪЛГАРКА"

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ПЕТИМА МЛАДЕЖИ СА В БОЛНИЦА СЛЕД КАТАСТРОФА

Петима младежи са в болница след катастрофа, станала късно снощи. На 4 юни, в 23:00 ч., от тел.112 в оперативна дежурна част при ОДМВР-Ямбол е получен сигнал, че на ул.

Новини Ямбол

ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „КОЛЕДА”

Общо 736 рисунки постъпиха по обявения от община Ямбол традиционен конкурс на тема „Коледа”. Комисия от ямболските художници Петър Тепсизов, Руслан Русев – Роко и Кольо Костов журира творбите и

Новини Ямбол

ДЪРЖАВАТА ДАВА ПАРИ ЗА НОВА БОЛНИЦА В ЯМБОЛ

Държавата ще даде пари за изграждане на нова сграда на областната болница в Ямбол, заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на парламентарния контрол вчера. Проблемът със строежа на нова

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

14 − thirteen =