СТАНИМИРА ДИМИТРОВА ОТ СЛИВЕН ЩЕ УЧАСТВА В ЕВРОПЕЙСКО ПО ОРИЕНТИРАНЕ
29.05.2023 931 Прегледи

СТАНИМИРА ДИМИТРОВА ОТ СЛИВЕН ЩЕ УЧАСТВА В ЕВРОПЕЙСКО ПО ОРИЕНТИРАНЕ

Състезателка от Сливен ще участва в националния отбор за Европейското първенство по ориентиране за юноши и девойки, чийто домакин ще бъде България. Престижното спортно събитие ще се проведе от 22 до 25 юни във Велинград. В него ще вземат участие над 400 души от цяла Европа, както и от страни извън Стария континент – Австралия, Израел и Нова Зеландия, информираха от Българската федерация по ориентиране.

Нашето момиче е държавен шампион за м.г., носител е на множество награди в ориентирането, съобщи Костадин Новаков, председател на СКО „Сини камъни“ – Сливен. Станимира е ученичка в Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“, тренира и катерене. В предстоящата европейска надпревара ще се включи във възрастовата група на жени – 16 години.

Европейското първенство е съставено от три различни дисциплини в три състезателни дни – спринтова дистанция, дълга дистанция и щафети. Първият старт е спринтът, който ще се проведе на 23 юни. Надпреварата продължава с дълга дистанция на 24 юни, за да завърши с щафети на 25 юни.

Състезателните групи са четири, като се делят на пол и възраст – мъже до 16 г., жени до 16 г., мъже до 18 г. и жени до 18 г. Във всяка състезателна група има по около 100 участника. Националният отбор на България ще бъде представен от общо 16 състезатели – по четирима във всяка състезателна група.

На снимката: Една от наградите на Станимира Димитрова – първо място на състезанието за купа „Бегун – Стрелча“ през м.г. Сливенският клуб излъчи още един първенец – Светослав Стоянов /до нея на стълбицата/. Снимката е от фейсбук.

 

Предишна ПРЕЗИДЕНТЪТ НА „НОВО СЕЛО“: ХОРА, КОИТО ИСКАТ ДА ОБЕЗГЛАВЯТ СЛУЖБИТЕ, БАЗИРАЙКИ СЕ НА ПОСОЛСТВА! АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ!
Следваща 170 ДЕЦА ОТ СТРАНАТА УЧАСТВАХА В ПРАЗНИЧЕН ТУРНИР ПО СПОРТНИ ТАНЦИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ РАЗГЛЕДА И ОБСЪДИ С ГРАЖДАНИ РЕДИЦА ВЪПРОСИ В ПРИЕМНИЯ СИ ДЕН

Община Сливен ще продължи да следва амбициозната си политика по отношение на социалната и образователна сфери. В това увери кметът Стефан Радев граждани, които поставяха в приемния му ден въпроси

Новини Сливен

210 ДУШИ СА ВАКСИНИРАНИ ПРЕЗ УИКЕНДА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

На територията на област Сливен на 27 и 28.02.2021г. с ваксина срещу COVID-19 са обхванати 210 желаещи лица. От 01.03.2021г. продължава обхващането на желаещи от приоритетните групи по Националния имунизационен

Новини Сливен

НАД ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ УЧЕНИЦИ ЗАБОЛЯХА ЗА СЕДМИЦА

771 жители на областта са диагностицирани с COVID – 19 през изминалата седмица в област Сливен. Увеличението е с близо 41 процента в сравнение с предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб.