СРЕЩА НА СЛОВОТО И ИСТОРИЯТА НА 11 МАЙ В ЗАЛА „МАЙ“- СЛИВЕН
май 10, 2023 318 Прегледи

СРЕЩА НА СЛОВОТО И ИСТОРИЯТА НА 11 МАЙ В ЗАЛА „МАЙ“- СЛИВЕН

По случай 11 май – Ден на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, Община Сливен и Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет, организират на 11 май 2023 г., от 11.00 ч. среща на словото и историята в град Сливен.

Този ден се утвърждава през Възраждането като важен ден от празничната система на българите – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий – създатели и разпространители на първата ни азбука – глаголицата.

Тема на срещата е „Да помним, за да бъдем! Взаимното училище в храм „Света София – начало на светското образование в Сливен“. Тя ще се проведе в зала «Май»

В програмата на са включени презентации на клубове към ППМГ „Добри Чинтулов“ и ПХГ „Дамян Дамянов“, беседа от експерти към Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, представяне бързопис на глаголица и дискусия на тема „Взаимното училище – музей на образованието в Сливен“ .

Поканени за участие в срещата на словото и историята са представители на Регионално управление на образованието в Сливен, клубове „Памет“ и „Млади възрожденци“, настоятелството на храм „Света София“ и Сливенска митрополия.

Предишна БЛАГОТВОРИТЕЛНА ПРОЯВА НА БЧК НОВА ЗАГОРА И ТЕАТРАЛНИЯ СЪСТАВ ОТ С. КОРТЕН
Следваща 258 ДЕЦА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА СЕ ВКЛЮЧИХА В КОНКУРСА НА ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – СЛИВЕН - „ВЕЛИКДЕНСКО ЯЙЦЕ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЗИ-СЛИВЕН: НАЙ-ДОБРОТО СРЕДСТВО ЗА НАМАЛЯВАНЕ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ВИРУСА Е ИМУНИЗАЦИЯТА

Във връзка с динамично променящата се епидемична обстановка в страната, свързана с COVID-19, специалистите от Регионална здравна инспекция-Сливен напомнят, че най-доброто средство за намаляване разпространението на вируса е имунизацията. За

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН

Бившият сливенски депутат Димитър Сяров има рожден ден на днешния 11 април. Първият поздрав дойде от съпругата му д-р Моника Сярова. През миналата година адв. Сяров на два пъти стана

Новини Сливен

СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕТО НА СКЕЙТ ПАРК В СЛИВЕН

Официално днес бе даден старт на изграждането на дългоочакваната площадка за скейтборд в Сливен. Кметът Стефан Радев пожела на изпълнителя да завърши успешно и в срок обекта. Той допълни, че