СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ГЕОРГИ СТ. РАКОВСКИ“ ОТБЕЛЯЗА ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК
15.04.2024 528 Прегледи

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ГЕОРГИ СТ. РАКОВСКИ“ ОТБЕЛЯЗА ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК

Ден след като Котел отбеляза тържествено годишнината от рождението на Георги Раковски, едноименното средно училище в града чества патронния си празник.

Заключителната част от тържествената програма, която се проведе в рамките на  седмица, се състоя днес с посрещане на знамето на училището, последвано от празнично слово на директора му г-н Стефан Дондев. Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Котел Шериф Куванджъ, секретарят Христо Карабекиров, директорът на дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ Десислава Пепелишева и др.

По повод празника си, от училището бяха организирали богата програма, включваща различни прояви, не само за своите възпитаници, но и за жителите и гостите на града. За тях учители и ученици влязоха в различни роли, сред които и в тази на самия Георги Раковски.

Сред най-интересните ученически прояви бяха кулинарния уъркшоп, изложбата на гербове от еко материали, историческата викторина „Признателните потомци на Раковски“, музикално-литературния спектакъл  „Раковски – борец за свобода“ и възстановка на учебен час от времето на  Възраждането.

Събитията по повод патронния празник на СУ „Георги Ст. Раковски“ се проведоха с любезното съдействие на Община Котел, Туристически информационен център – Котел, Исторически музей – Котел и Народно читалище „Съгласие-Напредък-1870 г.“ – Котел.

Следващите прояви, в които ученици от местното училище ще вземат дейно участие са в дните 18-26 април. Тогава те ще представят специфичния хумор в котленския фолклор, местните бадемови и напукани какаови сладки и великденската обредност в котленско. Мястото на презентациите ще бъде ТИЦ-Котел /бивш Младежки дом/, а входът ще е свободен.

Предишна КМЕТЪТ РАДЕВ ЩЕ БЪДЕ ЛЕКТОР НА КОНФЕРЕНЦИЯ, ПОСВЕТЕНА НА ФИСКАЛНАТА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ
Следваща ПЪРВИЯТ РЕТРО БАР В СЛИВЕН ОТВАРЯ ВРАТИ В ЧЕТВЪРТЪК, 18 АПРИЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТАТЯНА СУЛТАНОВА: ПРАВИТЕЛСТВО НА КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА!

Въпрос: В края на предизборната кампания всички се интересуват само от едно – ще съумеят ли партиите да има правителство? Татяна Султанова: Ние нямаме план Б. Имаме единствено план А

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН ПРЕУСТАНОВЯВА ДЕЙНОСТТА СИ ДО 13 АПРИЛ 2020 ГОДИНА

Във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на община Сливен и в изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб, се преустановява работата на местния парламент в Сливен до 13.04.2020

Новини Ямбол

„НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ” – СЛИВЕН ПРОДАВА АТРАКТИВЕН АПАРТАМЕНТ В ЯМБОЛ

На „Напоителни системи” ЕАД – София на основание Решение на Министерски съвет № 105 от 20.02.2020 г.,Протокол по чл.232 а от Търговския закон  № РД 59-15/13.03.2020 г. на Министъра на