СПРАВЕДЛИВАТА КАУЗА НА МИНИСТЪР ТАНЕВА ИМА НУЖДА ОТ МАСОВАТА ПОДКРЕПА НА ОБЩЕСТВОТО НИ
април 9, 2020 4180 Прегледи

СПРАВЕДЛИВАТА КАУЗА НА МИНИСТЪР ТАНЕВА ИМА НУЖДА ОТ МАСОВАТА ПОДКРЕПА НА ОБЩЕСТВОТО НИ

Сигурно знаете, че в Сливен съществува приятелски кръг наречен „Палермо”. Който не е тайно общество и е отворен за всеки, чиито разбирания са идентични с  тези на членовете на  кръга.

В „Палермо“членуват предимно земеделски производители и животновъди от района на Сливен. Преди 5 г. аз попаднах случайно в тази компания, но вече се гордея, че съм част от нея. Не знам дали някой от агробизнесмените е научил нещо повече за журналистиката, но знам, че аз разбрах много повече за тегобите и проблемите пред българския земеделски производител и животновъди. И това стана не по време на лекции или обучения, а в непринудени разговори, много спорове и дори караници, на които бях свидетел. Основният извод, до който стигнах е, че моите приятели, агробизнесмени, от кръга „Палермо” имат много проблеми, но един е основен – реализацията на продукцията им. Знам, че в този момент те подкрепят идеята на земеделския министър Десислава Танева големите търговски вериги да обособят специални места за повече български стоки, произведени от български производители, от плодородната българска земя и български животни. Убеден съм, че зад това искане на министър Танева застават всички браншови организации в земеделието. И това е естествено. По –важното обаче е друго. Тази идея се подкрепя от огромната част от българското общество, което естествено иска кризата от коронавируса да се отрази възможно най-малко на всеки българин.

Идеята на министър Танева цели точно това. И днес е времето тя да бъде подкрепена. Не само от българските земеделци, а и от всички, които милеят за Родината. Силно се надявам това да бъдат и българските депутати, от които зависи доброто намерение да бъде превърнато в добър закон. В името на всички българи.

 

Георги Мангинов

Предлагаме ви днешна декларация на различни браншови организации в земеделието от Сливенска област, които подкрепят идеята на министър Десислава Танева.

ДЕКЛАРАЦИЯ

Ние,

 1. Организация на производителите „Българска праскова“ ООД
 2. Сдружение на земеделските производители „Хаджи Димитър“
 3. Национален съюз на говедовъдите в България
 4. Асоциация за развъждане на черношарената порода в България
 5. Национална развъдна асоциация по пчеларство
 6. Асоциация за развъждане на месодайните породи говеда в България
 7. Група производители „Ене„джигрийн“
 8. Съюз на овощарите в България
 9. Асоциация за развъждане на котленската порода овце
 10. „Екопродукти“ ООД
 11. Група производители „Хайдушко мляко“ ООД

 

категорично заявяваме, че заставаме твърдо зад министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и взетите от нея решения.

Освен нас, в подкрепа на министър Танева застават всички браншови организации в земеделието, както и много българи с гражданска позиция.

В трудното време, в което живеем и ситуацията на извънредно положение, единственият начин да спасим този изключително важен за страната ни сектор е като подпомогнем българските животновъди, земеделци, зеленчукопроизводители, производители на плодове, каквато е позицията на министър Танева. Земеделието и животновъдството са основен източник на доходи за хиляди българи, които разчитат за прехраната си и оцеляването си единствено на произведената от тях продукция. Трябва да сме единни и обединени, за да се справим с кризата, която е надвиснала над целия свят.

Земеделският отрасъл е лицето на българската държава векове наред, с традиции и съвременни постижения. Не само в момент като този, а ежедневно всяка страна, защитавайки собствения си интерес, задължително трябва да толерира местното производство.

В качеството си на български производители, български данъкоплатци и български граждани настояваме големите търговски вериги да се съобразят с искането на Министерството на земеделието, храните и горите в търговските обекти да се предлагат повече български стоки от местни (регионални производители).

Искаме на трапезата си българска храна и възможност на българските производители и тяхната висококачествена продукция да имат достойно, приоритетно място в собствената си страна.

Такава политика от страна на българското правителство трябва да има не само по време на извънредното положение. Трябва да има винаги!

Адмирации за министър Танева!

Предишна ПЕНСИОНЕР ДАРИ ПЕНСИЯТА СИ НА МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР”-СЛИВЕН ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ТЕСТВАНЕ НА COVID – 19
Следваща ЗАПОЧВА ПОСТАВЯНЕТО НА МОБИЛНИ ЧЕШМИ ПРЕД ЦЪРКВИТЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Коментари и интервюта

ВРЕМЕ Е ЗА ИЗБОР

Беше 1997 година. Гладна година. България чакаше едни 100 милиона долара от Международния валутен фонд. Ако не дойдеха, финансовата система на страната рухваше. Тогава се срещнах с бившия генерален директор

Коментари и интервюта

ЗА ЕДИН ЕВРОПЕЙСКИ УРОК ПО ПОЛИТИКА

Преди минути Sliveninfo публикува снимка на кмета Стефан Радев с Антонио Лопес, генерален секретар на Европейската Народна Партия. Един испанец, чиято европейска политическа кариера е еталон за всеки, занимаващ се

Коментари и интервюта

ЗАВРЪЩАНЕТО НА МУСТАФА

„Аллах те изпраща“. С тези думи ме посрещаше Мустафа в Истанбул  през далечната 1990 г. По това време в най-големия турски град избухваха бомби, като следствие от течащата война в