СПОРТНО-ТУРИСТИЧЕСКИ КОМПЛЕКС „СИНИТЕ КАМЪНИ“ ОТВОРИ ВРАТИ НА КАРАНДИЛА
06.07.2019 3907 Прегледи

СПОРТНО-ТУРИСТИЧЕСКИ КОМПЛЕКС „СИНИТЕ КАМЪНИ“ ОТВОРИ ВРАТИ НА КАРАНДИЛА

Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ на Карандила беше открит днес. Той включва почивна база, атракциона „Въжеландия“ с две игрища – мултифункционално за тенис, волейбол и баскетбол и футболен стадион, които са с най-нов клас ударопоглъщащи настилки, сертифицирани от FIFA. Това е само първият етап от изграждането на Въжения парк, който предвижда създаването на най-дългата в Европа ЗИП линия. Тя ще свързва резервата Карандила със Сливен и изграждането на зала за борба и джудо. Събитието предизвика огромен интерес сред жителите и гостите на града.

„Изключително съм щастлив да видя толкова хора тук на Карандила, на това съоръжение, което навремето, в моето детство, събираше децата на Сливен. Радвам се, че можем да открием наистина такъв мащабен проект, това уникално за България съоръжение – „Въжеландия“. Изобщо целият комплекс. Това, което се прави, само обогатява нашия град и може да носи истинска радост. Трябва да кажа, че всичко, което виждаме тук, е частна инвестиция. Това че преди две години започнахме този проект, когато Общината даде на концесия стадиона и другите неща, които правим с инвеститорите, показва, че местната власт в Общината, заедно с частни инвеститори, наистина може да преобрази града и местата, които всички ние обичаме. Вярвам, че това е само един етап от много хубавите неща, които ще се случат тук на Карандила. И на Даулите, Общината има общ устройствен план и там вече може да се инвестира. Пожелавам на всички да имате много приятни емоции тук днес и оттук-нататък и заедно да нпарвим Карандила много посещавано място от децата и младите хора на Сливен“, каза на откриването кметът Стефан Радев.

Той припомни още, че Общината предвижда цялостно обновяване на въжената линия. По този начин новото и модерно съоръжение ще предоставя удобна връзка, с която за 20 минути да се стига от града до планината.

Управителят на спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ Станислава Стефанова заяви от своя страна, че именно благодарение на активната роля и съдействие от страна на местната власт спортният комплекс вече е факт.
„Приветствам всички с добре дошли. Надявам се, че инвестицията, която направихме и всичко свързано с нея, ще ви радва занапред, както нашите съграждани, така и туристите, които посещават Сливен“, заяви Стефанова.

Сред официалните лица на събитието бяха също председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, заместник-кметът Стоян Марков, областният управител Чавдар Божурски, директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и директорът на Държавна агенция „Национална сигурност” Николай Чиликов.

Грандиозният проект превръща Сините камъни и Сливен в най-новата туристическа атракция, където целогодишно гражданите, гостите на града, туристите, професионалните спортисти и всички желаещи ще могат да спортуват и да почиват активно в Балкана. До момента в Спортно-туристически комплекс „Сините Камъни“ са инвестирани 3 500 000 евро – за реиновиране на цялата база и за изграждане на атракционния парк.

Кемпер Стоп също е готов и стартира едновременно с Въжения парк. Изградена е цялата прилежаща инфраструктура на обособена зона за къмпингари, която може да поеме 30 кемпера и каравани.

За доброто настроение на гостите при откриването се погрижиха младите изпълнители Михаела Маринова, Павел и Венци. Шоуто продължи с концерт на Криско. Водещ на празника беше Петьо Петков-Шайбата. На събитието присъстваха и много спортни знаменитости като световните шампиони Станка Златева и Иван Стефанов.

И нещо много важно – на Карандила в събота дойдоха хиляди. Колоната от спрени автомобили бе повече от 1,5 км. И всички бяха с усмивка на лицата. И надежда, че инвестицията ще развие туризма в това прекрасно кътче на България.

Предишна ПРОФ. ВАСИЛЕН ВАСЕВСКИ ОТКРИ ИЗЛОЖБА В РОДНИЯ СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИВАЙЛО ВЪЛЧЕВ: НЯМА ДА ПРОМЕНИМ ПОВЕДЕНИЕТО СИ, ЗА ДА СТАНЕМ РАЗЛИЧНИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ

Ние няма да лъжем хората. Няма да променим поведението си, само за да станем различни преди изборите, за да излъжем, че сме като всички останали. Това обяви пред Sliveninfo водачът

Новини Сливен

ДЕЯН МИТЕВ: ГЕРБ И СДС СА ЕДИНСТВЕНИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА

Деян Митев е роден в Сливен. Завършил е Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. Като фолклорен изпълнител е носител на множество призове и награди

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ПОЧИСТВАНЕТО НА ОБЩИНСКИ ИМОТИ

Дейностите по почистване на общински имоти в Сливен продължават. Мерките са част от програмата на Общината за ограничаване последствията при обилни валежи, както и създаване на предпоставки за нерегламентирано влизане