СПОРТНОТО МИНИСТЕРСТВО ПОДХВАНА БФС ЗАРАДИ КЛУБА ОТ ШИВАЧЕВО
31.03.2022 1083 Прегледи

СПОРТНОТО МИНИСТЕРСТВО ПОДХВАНА БФС ЗАРАДИ КЛУБА ОТ ШИВАЧЕВО

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев обяви, че ръководеното от него ведомство продължава проверката по случая с футболен клуб Стандарт (Шивачево).
Казусът възникна, след като председателят на Управителния съвет на аматьорския отбор Динко Николов обяви, че ФК Стандарт не развива никаква дейност през последните три години, а от Българския футболен съюз пратиха протоколи от три турнира в периода юли 2020 – септември 2021 година с участието на детски отбор на клуба, заради което от министерството се усъмниха за представяне на документи с невярно съдържание.

“Казусът с ФК Стандарт гр. Шивачево продължава да създава прецеденти. Припомням ви, че проверка на експерти от дирекция “Регионална координация и контрол” на Министерството на младежта и спорта установи наличие на сериозно разминаване в твърденията на председателя на Управителния съвет на клуба Динко Николов и Българския футболен съюз. В собственоръчно подписана декларация г-н Николов заяви, че ФК Стандарт не развива никаква дейност през последните 3 години. В същото време от централата предоставиха в ММС протоколи от турнири с участието на детски отбор, представляващ футболния клуб.

Във връзка с публикации в медиите и показан протокол от проведено Общо събрание на футболния клуб, публикуван в Търговския регистър, председателят на УС Динко Николов отново декларира пред ММС, че клубът не упражнява никаква дейност, а подписът му под протокола от въпросното Общо събрание, проведено на 05.02.2021 г., е “брутално фалшифициран“. Г-н Николов заявява, че за първи път вижда този документ. Нещо повече. Той твърди, че никога не е участвал в Общо събрание на футболния клуб на тази дата.

Проверката на ММС продължава и сме изискали допълнителна информация и документи от БФС по този казус”, написа министър Василев в профила си във фейсбук.

Преди седмица Василев обяви, че “Стандарт” е участвал в конгреса на БФС на 12 октомври 2021 г. и е гласувал.

 

sliven-sport.com

 

Предишна СЛИВНАЛИИТЕ БОЖИДАР ТЕМЕЛКОВ И БОРИС ГЕОРГИЕВ ЩЕ УЧАСТВАТ В ТУРНИР ПО ДЖУДО ОТ ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ
Следваща КОЛКО ЧЕСТО ИЗСЛЕДВАМЕ НИВАТА СИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ?

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИНЧО АФУЗОВ: ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРЕКВАЛИФИЦИРА ТРАКТОРИСТИТЕ В ТЕРОРИСТИ

Ето така изглежда протестът на Петолъчката. Включиха се зърнопроизводители, животновъди и други представители на аграрния сектор. Както повечето от вас знаят, имам преки наблюдения върху този бранш дълги години и знам,

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ УЧАСТВАХА С МЛАДЕЖИ В ДЕБАТ ЗА ВЛИЯНИЕТО НА ГРАЖДАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

Дебат, посветен на Световния ден на бъдещето, се състоя на 2 декември в зала „Сливен“. Домакин на събитието бе Клубът по дебати „Туида“. Дискусията бе симулация по модела на пренията

Новини Сливен

ГОЛЕМИЯТ КМЕТ НА МАЛКИЯ ГРАД

В неделя той бе най-щастливият човек на света. „Сбъдна се голямата ми мечта, след много усилия, успяхме да открием паметника на Васил Левски в Кермен“, заявява кметът на градчето Живко