СПОРТНИЯТ КЛУБ ПО АКРОБАТИКА „СТЕФАН ДАНЧЕВ“ С МЕДАЛИ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА И МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР „АКРО КЪП БУРГАС“
14.05.2024 318 Прегледи

СПОРТНИЯТ КЛУБ ПО АКРОБАТИКА „СТЕФАН ДАНЧЕВ“ С МЕДАЛИ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА И МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР „АКРО КЪП БУРГАС“

589 акробати от 17 държави премериха сили на Световната купа по спортна акробатика, която се проведе в Бургас. Успоредно със състезанието, състояло се в дните от 10 до 12 май, се проведе и Международният турнир „Акро Къп Бургас“. На родна земя се състезаваха представители на Австралия, Армения, Азербайджан, Белгия, Канада, Германия, Великобритания, Израел, Ирландия, Исландия, Казахстан, Молдова, Полша, Словакия, Украйна, САЩ и домакините от България.

Сред участниците бе и сливенският клуб по акробатика „Стефан Данчев“, който отново показа високо ниво и се представи достойно.

Във възрастовата група от 11 до 16 години женската тройка в състав Петя Георгиева, Деница Пашалова и Мириям Мехмедов станаха сребърни медалисти в темпова комбинация и в многобой.

Във възрастовата група от 8 до 16 години Ивон Николова, Евелина Николова и Дария Караджова завоюваха бронзови медали. От 8 до 15 години Анна Василева и Гергана Топчиева, Нели Гавова и Десислава Георгиева спечелиха бронз, съответно в балансова и в темпова комбинация.

Бронз отиде и при Симона Петрова, Габриела Василева и Мия Недкова в балансова комбинация. Тази възрастова група успя да спечели и купа.

„Браво на всички медалисти! Браво и на всички деца без медал, но с достойно представяне и на крачка от медалите. Продължаваме борбата! Помнете, че падането е опит, борбата е характер, да не се отказваш, е живот!“, заявиха треньорите на сливенския клуб Виолета Бинева и Елеонора Петрова.

Атрактивното събитие се състоя в новопостроената спортна зала „Арена Бургас“.

Организатори на шампионата са Българска федерация по спортна акробатика, клуб по спортна акробатика “Черноморец ” и Община Бургас.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща Инж. ПЛАМЕН ИВАНОВ, ДИРЕКТОР НА „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ – СРЕДНА ТУНДЖА“: ЩЕ ИМА ДОСТАТЪЧНО ВОДА ЗА НАПОЯВАНЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧНА КАМПАНИЯТА ЗА СЪБИРАНЕ НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ

На 23 януари започна кампанията за събиране на местните данъци и такси в община Сливен. Плащанията могат да се извършват на касите в Дирекция „Местни данъци и такси“ в сградата

Новини Сливен

ПРОКУРАТУРАТА ИСКА ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ДВАМА, ЗАДЪРЖАНИ ПРИ АКЦИЯТА СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ В СЛИВЕН

Окръжна прокуратура – Сливен иска постоянен арест за двама мъже, които бяха задържани при мащабната акция срещу производството и разпространението на дрога в града, проведена през уикенда. За операцията на

Новини Сливен

1136 АТАНАСОВЦИ ЧЕРПЯТ ЗА ИМЕН ДЕН ДНЕС В ОБЩИНА СЛИВЕН

Днес е Атанасовден. Народът вярва, че от този ден зимата си отива и прави път на пролетта. 1136 са мъжете с името Атанас с постоянен адрес в община Сливен. От