СПОРЕД ПРОКУРАТУРАТА ПАДНАЛОТО ДЕТЕ Е ЛЕТЯЛО 7 МЕТРА

СПОРЕД ПРОКУРАТУРАТА ПАДНАЛОТО ДЕТЕ Е ЛЕТЯЛО 7 МЕТРА

Състоянието на детето, паднало от 4 етаж на хотел в Сливен, е стабилно. То е с черепно-мозъчна травма. Това обяви на извънреден брифинг районният прокурор на града Христина Блецова.

„Прозорецът, през който детето е паднало, е бил тип „френски“ и се е намирал почти до земята. С малки размери – около метър на 55 см. В момента, в който са тръгвали двете деца, по-голямото е отворило, за да се охлади и да влезе въздух. За момент родителите са изпуснали по-малкото дете и то е паднало през прозореца от 7 метра височина върху бетонна козирка. Не бих казала, че пострадалото е оставено без надзор. Цялото семейство е било в стаята – по-голямото братче е било в тоалетната, бащата си е връзвал обувките, а майката е приготвяла багажа. Тогава е станал инцидентът за момент”, обясни прокурорът.

По думите й, прозорецът е бил необезопасен: „Прозорецът е бил много малък. Голям човек не може да падне през него, но малко дете – да“, допълни тя.

Проведени са разпити с членовете на семейството и със служители на хотела. Предстои назначаването на съдебно-медицинска експертиза.

„Нямаме причини да считаме, че семейството не е полагало грижи за детето. Просто е станал нелеп инцидент. Досъдебното производство се води за причиняване на средна телесна повреда. Нямаме данни за никаква умисъл”, уточни Блецова.

Дарик
Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ: ЗА СВЪРШЕНО ПРЕЗ 2021 И ЗА НОВИ КУЛТУРНИ И ДРУГИ ПРОЕКТИ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТИР ГОРЯ НА МАГИСТРАЛАТА В ПЕТЪК СЛЕДОБЕД

Тир горя в сливенския участък на АМ „Тракия“ в късния петъчен следобед. Инцидентът стана на км. 295 в посока София. Напълно изгоря ремарке с ламарина. Пристигналите огнеборци обаче спасиха камиона

Новини Сливен

ФИРМА „ОБЩИНСКА ОХРАНА И СОТ” РЕАГИРА МОМЕНТАЛНО И ОБЕЗОПАСИ ДУПКАТА НА УЛ. „ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ”

Изключително бърза реакция на фирма „Общинска охрана и СОТ”- Сливен. Само час след публикацията на Sliveninfo  със заглавие „Дръвче „поникна” през асфалта на централна сливенска улица” дупката бе обезопасена. На

Новини Сливен

112 ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ИЗЛЕКУВАНИ

112 жители на област Сливен са излекувани през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Новозаболелите са 67 души, съществена част от тях са се заразили в семейни огнища. Към