СПОРЕД ПРОКУРАТУРАТА ПАДНАЛОТО ДЕТЕ Е ЛЕТЯЛО 7 МЕТРА

СПОРЕД ПРОКУРАТУРАТА ПАДНАЛОТО ДЕТЕ Е ЛЕТЯЛО 7 МЕТРА

Състоянието на детето, паднало от 4 етаж на хотел в Сливен, е стабилно. То е с черепно-мозъчна травма. Това обяви на извънреден брифинг районният прокурор на града Христина Блецова.

„Прозорецът, през който детето е паднало, е бил тип „френски“ и се е намирал почти до земята. С малки размери – около метър на 55 см. В момента, в който са тръгвали двете деца, по-голямото е отворило, за да се охлади и да влезе въздух. За момент родителите са изпуснали по-малкото дете и то е паднало през прозореца от 7 метра височина върху бетонна козирка. Не бих казала, че пострадалото е оставено без надзор. Цялото семейство е било в стаята – по-голямото братче е било в тоалетната, бащата си е връзвал обувките, а майката е приготвяла багажа. Тогава е станал инцидентът за момент”, обясни прокурорът.

По думите й, прозорецът е бил необезопасен: „Прозорецът е бил много малък. Голям човек не може да падне през него, но малко дете – да“, допълни тя.

Проведени са разпити с членовете на семейството и със служители на хотела. Предстои назначаването на съдебно-медицинска експертиза.

„Нямаме причини да считаме, че семейството не е полагало грижи за детето. Просто е станал нелеп инцидент. Досъдебното производство се води за причиняване на средна телесна повреда. Нямаме данни за никаква умисъл”, уточни Блецова.

Дарик
Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ: ЗА СВЪРШЕНО ПРЕЗ 2021 И ЗА НОВИ КУЛТУРНИ И ДРУГИ ПРОЕКТИ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОСРЕЩНА ТИНА-МАРИЯ БУРОВА – НОСИТЕЛ НА ПОЧЕТНОТО ОТЛИЧИЕ „НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА“

Кметът Стефан Радев се срещна с носителя на почетното отличие „Национална диплома“ – Тина-Мария Бурова. Тя бе официален гост на днешния брифинг на общинското ръководство по покана на кмета. Преди

Новини Сливен

СЕДМОКЛАСНИК ПОЛУЧАВА НАГРАДА „ЗЛАТНО СЪРЦЕ“ ЗА 2020 ГОДИНА

Митко Петров, ученик от VІІ-в клас на ОУ „Капитан Петко Пармаков“ в котленското село Градец, е тазгодишният носител на наградата за добродетелност „Златно сърце“, която се присъжда от РУО и

Новини Сливен

ВЕЛИКДЕНСКО ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТНИК ДИМИТЪР БАТАКОВ

Скъпи съграждани, В навечерието сме на светлия християнски празник – Възкресение Христово. Празник, който носи посланието за силата на живота, духа и вярата. Великден е денят, в който сърцата ни