СПОРЕД ПРОКУРАТУРАТА ПАДНАЛОТО ДЕТЕ Е ЛЕТЯЛО 7 МЕТРА

СПОРЕД ПРОКУРАТУРАТА ПАДНАЛОТО ДЕТЕ Е ЛЕТЯЛО 7 МЕТРА

Състоянието на детето, паднало от 4 етаж на хотел в Сливен, е стабилно. То е с черепно-мозъчна травма. Това обяви на извънреден брифинг районният прокурор на града Христина Блецова.

„Прозорецът, през който детето е паднало, е бил тип „френски“ и се е намирал почти до земята. С малки размери – около метър на 55 см. В момента, в който са тръгвали двете деца, по-голямото е отворило, за да се охлади и да влезе въздух. За момент родителите са изпуснали по-малкото дете и то е паднало през прозореца от 7 метра височина върху бетонна козирка. Не бих казала, че пострадалото е оставено без надзор. Цялото семейство е било в стаята – по-голямото братче е било в тоалетната, бащата си е връзвал обувките, а майката е приготвяла багажа. Тогава е станал инцидентът за момент”, обясни прокурорът.

По думите й, прозорецът е бил необезопасен: „Прозорецът е бил много малък. Голям човек не може да падне през него, но малко дете – да“, допълни тя.

Проведени са разпити с членовете на семейството и със служители на хотела. Предстои назначаването на съдебно-медицинска експертиза.

„Нямаме причини да считаме, че семейството не е полагало грижи за детето. Просто е станал нелеп инцидент. Досъдебното производство се води за причиняване на средна телесна повреда. Нямаме данни за никаква умисъл”, уточни Блецова.

Дарик
Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ: ЗА СВЪРШЕНО ПРЕЗ 2021 И ЗА НОВИ КУЛТУРНИ И ДРУГИ ПРОЕКТИ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗНЕНАДА: ШЕФКАТА НА КОЖНИЯ ЦЕНТЪР ПОИСКА ВЛИВАНЕТО МУ В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА

Директорката на Кожния център в Сливен д-р Мая Миланова официално поиска вливането му в областната болница, научи Sliveninfo. Предложението на д-р Миланова е внесено в общинския съвет и ще се

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 31.07.2019г. (сряда) до 15.00 часа ще бъде прекъснато водоподаването в района на ул. „Столетов“. При възможност

Новини Сливен

ДЕЦАТА ОТ ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ИЗРАБОТИХА МАРТЕНИЦИ

За периода от 08.02.2018 г. до 23.02.2018  г. в сградата на Дневния център се проведе Ателие за мартеници. С голямо желание, ентусиазъм, творчество и подкрепа от екипа потребителите ръчно изработиха