СПИСЪК НА СДРУЖЕНИЯТА, ОДОБРЕНИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ЕНЕРГИЙНО И ТЕХНИЧЕСКО ОБСЛЕДВАНЕ

СПИСЪК НА СДРУЖЕНИЯТА, ОДОБРЕНИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ЕНЕРГИЙНО И ТЕХНИЧЕСКО ОБСЛЕДВАНЕ

На сайта на Община Сливен е публикуван списъкът на сдруженията на собствениците, одобрени за общинско финансиране за енергийно и техническо обследване. Линкът е:  https://mun.sliven.bg/etazhna-sobstvenost

Списъкът включва 80 сдружения. Един от блоковете в кв. „Сини камъни“ е кандидатствал с две сдружения. Така окончателният брой на подалите заявления е 81. Одобрените от комисията са 80, а едно е отхвърлено заради нередности в документацията. Сдруженията, които след това не кандидатстват по националната програма за енергийна ефективност, трябва да възстановят отпуснатите общински средства.

По предложение на кмета Стефан Радев сумата за подпомагане е в размер на 1 милион лева, която заради повишения интерес няма да е достатъчна, за да бъдат удовлетворени всички желаещи. На заседанието на Общинския съвет, което ще се проведе на 23 февруари – четвъртък, в дневния ред е включено предложение сумата да се увеличи със 100 хиляди лева. По този начин ще бъдат оправдани очакванията на всички сдружения, които желаят да кандидатстват по националната програма за енергийна ефективност и са подали документи за подпомагане от Общината за необходимите предварителни обследвания.
Всички одобрени ще подпишат договор с Община Сливен. Сдруженията ще бъдат уведомени за датата на подписване.
Важно е собствениците на жилища да знаят, че дори и да не бъдат одобрени по националната програма, техните сгради ще получат важни документи от обследването, което Общината подпомага. С енергийното обследване и техническия паспорт ще може да се кандидатства и по следващи програми, ще остане техническият паспорт, който е задължителен за сградите, макар и сроковете да бяха отлагани.

Предишна ПРОВЕДЕ СЕ ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА РАЗЧЕТ ЗА МЕСТНИТЕ ДЕЙНОСТИ И ДЪРЖАВНИ ДЕЙНОСТИ, ДОФИНАНСИРАНИ С МЕСТНИ ПРИХОДИ ЗА 2023 Г.
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СВИКВА КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВ НА СЕКЦИОННИТЕ КОМИСИИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

В Бърза помощ телефона звъни. Дежурният лекар го вдига и от слушалката се чува глас: – Бързо изпратете помощ. Тук има човек сгазен от валяк. – Добре и на коя

Новини Сливен

„ДОБРИТЕ ДЕЙСТВИЯ ДАВАТ СИЛА НА ТЕБ САМИЯ И ВДЪХНОВЯВАТ ДОБРИ ДЕЙСТВИЯ У ДРУГИТЕ“

„Добрите действия дават сила на теб самия и вдъхновяват добри действия у другите.“ – с тези думи на Платон, започнахме нашия разговор с инж. технолог по храните Ваня Проданова, един от

Новини Сливен

ГОРЯ ЗАВЕДЕНИЕ В НОВА ЗАГОРА

На 23 февруари, около 16,00 часа,  е възникнал пожар в неработещо заведение в град  Нова Загора. Съобщението е получено в РСПБЗН-Нова Загора в 16,14часа, произшествието е ликвидирано в 16,50 часа.