СПЕШНА ПОМОЩ ПРИ ИНФАРКТ И ИНСУЛТ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“
30.11.2023 2177 Прегледи

СПЕШНА ПОМОЩ ПРИ ИНФАРКТ И ИНСУЛТ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен откри Специализирано спешно отделение с кардиоцентър и мозъчно-съдов  център за неотложна реакция при инфаркт, инсулт и други остри съдови заболявания.

Новата структура приема без прекъсване 24 часа всеки ден в седмицата.

За улеснение на пациентите и техните придружители Специализираното спешно отделение е в отделна сграда с вход до паркинга на болницата.

С модерна апаратура са обзаведени шокова зала с 4 интензивни легла и триаж с 2 места за постоянно мониторно наблюдение за показателите на всеки пациент в двата лекарски кабинета и от пост на медицинската сестра.

При симптоми на остро сърдечно и мозъчно-съдово състояние, болният може  да поиска линейката на Центъра за  спешна медицинска помощ да го откара до специализираното отделение на МБАЛ „Хаджи Димитър“.  Дежурният медицински екип предприема овладяване на рисковия момент и осигурява незабавна консултация от кардиолог, невролог, съдов хирург и неврохирург.

„Само за месец от създаването на Специализираното спешно отделение, всяко денонощие през него минават 15-17 пациенти, а 4-5 от тях се настаняват за по-продължително лечение в болницата“ – обясни управителят на МБАЛ „Хаджи Димитър“ д-р Пенко Пенков.

 

Предишна ВАНЕСА ИВАНОВА ОТ ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН Е НОВИЯТ МЛАДЕЖКИ КМЕТ ЗА МАНДАТ 2023-2024 ГОДИНА
Следваща ДВАМА НОВИ СЪВЕТНИЦИ ПОЛОЖИХА КЛЕТВА В НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В МЕЖДУНАРОДНАТА ИНИЦИАТИВА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА“

И тази година община Сливен ще се присъедини към международната инициатива „Часът на Земята“. На 27 март, в рамките на един астрономически  час, от 20.30 до 21.30 ч. ще бъде

Новини Сливен

ПОЗДРАВ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ЗА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

Днес, когато отбелязваме Деня на родилната помощ-Бабинден, искам да поздравя всички специалисти, които са се посветили на Живота, на най-милото за всеки човек – децата, превръщайки професията в призвание. Днес

Новини Сливен

НАД 500 НАРУШЕНИЯ НА ЗДвП СА САНКЦИОНИРАНИ ЗА ТРИ ДНИ В СЛИВЕНСКО

С цел намаляване броя на пътните произшествия и контрол на скоростта на територията на ОДМВР-Сливен от 5 да 7 февруари се проведе специализирана операция, разпоредена от Главна дирекция „Национална полиция”.