СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ПОЛИЦЕЙСКИ СИЛИ СЛЕДЯТ ЗА РЕДА В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН
януари 31, 2020 1966 Прегледи

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ПОЛИЦЕЙСКИ СИЛИ СЛЕДЯТ ЗА РЕДА В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН

Вчера се проведе последната за този месец операция в малките населени места с участието на Специализираните полицейски сили към ОДМВР-Сливен. Групата за бързо реагиране, както са по-известни специализираните полицейски сили,  взе участие в три акции, съвместно с служители на районните управление в Нова Загора, Котел  и Твърдица. Проведени са срещи с кметове на част от населените места в общините за набелязване на съвместни действия по подобряване  средата на сигурност. Целта е да се извадят най-характерните проблеми и да се предприемат мерки по тяхното отстраняване. В по-голямата си част представителите на местното самоуправление  са изразили мнение, че от началото на година обстановката е спокойна и не се наблюдават сериозни нарушения на обществения ред и не са регистрирани тежки криминални престъпления. Като основни проблеми остават нарушаването на тишината, семейни и междусъседски конфликти  и други проблеми от битово естество. Друг проблем, който изисква съвместни усилия за решаването му е свободното движение на домашни животни, оставени без надзор /коне и крави/, в землището на село Градец.

Отчита се добрата практика с действащото видеонаблюдение на входно-изходните пътни участъци в някои от селата и редовните специализирани полицейски операции.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков групата за бързо реагиране  участва в акциите, провеждани в малките населени места, на територията на областта. Целта е да се засили полицейското присъствие в по-голяма част от селата и особено в по-отдалечените и по-слабо населени местата. Тяхното участие е свързано основно с превантивна дейност, целяща гарантиране на обществения ред, наблюдение и контрол на лицата, склонни към извършване на противообществени и криминални деяния.

При вчерашната операция са извършени обходи и контрол в селата Бинкос, Сърцево, Червенаково, Близнец, Боров дол, Бяла паланка и Жълт бряг. Проверени са 59 автомобила и превозни средства с животинска тяга, 100 лица и обекти на територията на РУ-Твърдица.

Констатирани са 17 нарушения. Съставени са актове и фишове по ЗДвП и едни акт за превоз на животни /крави/, без необходимите документи. Установен е случай на незаконен добив и превоз на дърва.

За месец февруари в ОДМВР-Сливен е създадена организация за провеждане на седмични специализирани операции по опазване на обществения ред, противодействие на престъпления срещу собствеността, ежедневен контрол по пътна безопасност и други инициативи от териториална, охранителна и криминална полиция, районните управления, полицейските участъците и специализираните полицейски сили.

Предишна КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН
Следваща ЯСЕН Е ГРАФИКЪТ НА СТРЕЛБИТЕ НА "БАТМИШ" ПРЕЗ ФЕВРУАРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

Д-Р ДИНА КЕМАЛОВА: ИЗОСТАВЯНЕТО НА ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК ПРИ НАС НЕ Е ИЗОЛИРАН СЛУЧАЙ

Безпрецедентна молба чрез медиите от ръководството на областната болница „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. В сряда сутринта от болницата публично се обърнаха към Иван Вичев Стоянов от Сливен да прибере

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН

„Пътна полиция”-Сливен уведомява гражданите, че от 12 март глобите, наложени с фиш, електронен фиш и наказателно постановление могат да се плащат на ПОС терминал в сградата на КАТ-Сливен, стая №11.

Новини Сливен

ПЕТДЕСЕТ ПЕСНИ И СТИХОВЕ ЗВУЧАХА В НАВЕЧЕРИЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ В КОТЕЛ

В навечерието на Националния празник на България – 3-ти март, НЧ „Съгласие- Напредък 1870“ поздрави гражданите на Котел с литературно-музикален спектакъл „50-те песни и стихове, които ни правят българи“, повсетен