СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ПОЛИЦЕЙСКИ СИЛИ СЛЕДЯТ ЗА РЕДА В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН
януари 31, 2020 1833 Прегледи

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ПОЛИЦЕЙСКИ СИЛИ СЛЕДЯТ ЗА РЕДА В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН

Вчера се проведе последната за този месец операция в малките населени места с участието на Специализираните полицейски сили към ОДМВР-Сливен. Групата за бързо реагиране, както са по-известни специализираните полицейски сили,  взе участие в три акции, съвместно с служители на районните управление в Нова Загора, Котел  и Твърдица. Проведени са срещи с кметове на част от населените места в общините за набелязване на съвместни действия по подобряване  средата на сигурност. Целта е да се извадят най-характерните проблеми и да се предприемат мерки по тяхното отстраняване. В по-голямата си част представителите на местното самоуправление  са изразили мнение, че от началото на година обстановката е спокойна и не се наблюдават сериозни нарушения на обществения ред и не са регистрирани тежки криминални престъпления. Като основни проблеми остават нарушаването на тишината, семейни и междусъседски конфликти  и други проблеми от битово естество. Друг проблем, който изисква съвместни усилия за решаването му е свободното движение на домашни животни, оставени без надзор /коне и крави/, в землището на село Градец.

Отчита се добрата практика с действащото видеонаблюдение на входно-изходните пътни участъци в някои от селата и редовните специализирани полицейски операции.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков групата за бързо реагиране  участва в акциите, провеждани в малките населени места, на територията на областта. Целта е да се засили полицейското присъствие в по-голяма част от селата и особено в по-отдалечените и по-слабо населени местата. Тяхното участие е свързано основно с превантивна дейност, целяща гарантиране на обществения ред, наблюдение и контрол на лицата, склонни към извършване на противообществени и криминални деяния.

При вчерашната операция са извършени обходи и контрол в селата Бинкос, Сърцево, Червенаково, Близнец, Боров дол, Бяла паланка и Жълт бряг. Проверени са 59 автомобила и превозни средства с животинска тяга, 100 лица и обекти на територията на РУ-Твърдица.

Констатирани са 17 нарушения. Съставени са актове и фишове по ЗДвП и едни акт за превоз на животни /крави/, без необходимите документи. Установен е случай на незаконен добив и превоз на дърва.

За месец февруари в ОДМВР-Сливен е създадена организация за провеждане на седмични специализирани операции по опазване на обществения ред, противодействие на престъпления срещу собствеността, ежедневен контрол по пътна безопасност и други инициативи от териториална, охранителна и криминална полиция, районните управления, полицейските участъците и специализираните полицейски сили.

Предишна КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН
Следваща ЯСЕН Е ГРАФИКЪТ НА СТРЕЛБИТЕ НА "БАТМИШ" ПРЕЗ ФЕВРУАРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЩЕ СЕ ИЗВЪРШИ НОВО ПРЪСКАНЕ СРЕЩУ КОМАРИ В ОБЩИНА СЛИВЕН

До края на седмицата ще се извърши ново пръскане срещу комари в Сливен и населените места от общината. Пръскането ще започне  от град Кермен и селата Крушаре, Бозаджии, Скобелево, Самуилово и

Новини Сливен

ДВАМА ПИЯНИ И ЕДИН ДРОГИРАН СА ХВАНАТИ ДА ШОФИРАТ

Двама водачи на МПС с алкохол и един с наркотици са установени от полицейски служители в периода 24-27 ноември. На 24 ноември, в 23,30 часа, на улица „Булаир“  е спрян

Новини Сливен

СЪД ЗА ТРИМА, ПРЕБИЛИ НАРОДНА ЛЕЧИТЕЛКА, ЗАЩОТО НЕ ИЗЛЕКУВАЛА ТЯХНА БЛИЗКА

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Георги Б. и Георги Г. Те са подсъдими за това, че на 27.05.2017 г. в гр.Нова Загора, в съучастие помежду си отнели чужди