СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ОПЕРАЦИИ И ЕЖЕДНЕВЕН КОНТРОЛ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ В СЛИВЕНСКО
август 22, 2018 2004 Прегледи

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ОПЕРАЦИИ И ЕЖЕДНЕВЕН КОНТРОЛ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ В СЛИВЕНСКО

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпредени от главния секретар на МВР, директора на ОДМВР-Сливен и в рамките на националните кампании „Ваканция” и „Безопасно лято”.  Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 1662 моторни превозни средства, и 1831 лица. Констатирани са 754 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

От 13 до 19 август на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 309 нарушения на скоростта. Издадени са 474 електронни фиша. В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 132 фиша.

За други нарушения са съставени 638 фиша. Актовете са 90.

Установени са 9 неправоспособни водачи.  5 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, трима от тях са над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. Трима водачи са употребили наркотични вещества по време на управление. Отнети са 8 шофьорски книжки. Прекратени са 8 регистрации на автомобили, управлявани от неправоспособни водачи и такива  употребили алкохол и наркотици.

От 10 август е в ход операция, разпоредена от главния секретар на МВР по засилен контрол на пътното движение. Тя ще продължи до 30 септември, като контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм. В ОДМВР-Сливен са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. Продължава контролът по пътна безопасност в малките населени места и общински пътища.

Предишна НАМЕРИХА КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ В ДОМА НА 81-ГОДИШЕН
Следваща ВЕЧЕ Е ПРИЕТ ПЪРВИЯТ САНИРАН ЖИЛИЩЕН БЛОК В ГРАД СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАЛОБРОЕН ПРОТЕСТ В ПОНЕДЕЛНИК ВЕЧЕР В СЛИВЕН

Седмицата започна с протест срещу правителството „Борисов 3“, който се оказа малоброен. Малко преди 19 часа в понеделник пред сградата на Община Сливен се събраха между 15 и 20 души.

Новини Сливен

ПРОМЕНЯТ ДВИЖЕНИЕТО НА КРЪСТОВИЩЕ „РОЗОВА ГРАДИНА“ И БУЛ. “ БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“

Във връзка с осигуряване на безопасно организиране и изпълнение на ремонтни дейности по кръстовище „Розова градина“ от от днес, вторник се спира движението на кръстовището на бул. „Христо Ботев“- юг и

Новини Сливен

ВОДАЧ НА МЕРЦЕДЕС Е ХВАНАТ ДА ШОФИРА СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

27-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 22 август в град Сливен на бул. „Тракия“. Пробата за употреба на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

14 + fourteen =