СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ ПО БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ И КУПЕН ВОТ В СЛИВЕН И НОВА ЗАГОРА
март 30, 2023 517 Прегледи

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ ПО БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ И КУПЕН ВОТ В СЛИВЕН И НОВА ЗАГОРА

Акцията е с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността и политическите права на гражданите. От днес сутринта екипи на полиция и жандармерия извършват проверки в търговски обекти, части домове, заложни къщи, игрални зали и превозни средства на територията на районните управления в Сливен и Нова Загора.

При проверка в частен адрес, в сливенския квартал „Надежда”, са намерени списъци с имена и посочени срещу имената суми, иззета и голяма парична сума. Процесуално следствените действия на адреса продължават.

От началото на операцията са задържани шест лица- трима в град Сливен и трима в град Нова Загора. Лицата са задържани за извършени кражби, единият е  обявено за издирване от друга дирекция за извършени престъпления и един водач на МПС, който е отказал да изпълни полицейско разпореждане и е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Операцията продължава до приключване на изборния ден. Всички постъпили сигнали, свързани с нарушаване на политическите права на гражданите ще се отработват приоритетно. До момента в ОДМВР-Сливен са образувани пет досъдебни производства по чл.167 от НК, како и шест сигнала, работят по които продължава.

В операцията участват полицейски сили от сектори „Специални тактически действия”, „Пътна полиция”, „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен, криминална, териториална  и охранителна полиция към районните управления в Сливен и Нова Загора със съдействието на Зонално жандармерийско управление-Бургас.

Предишна КАНДИДАТЪТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД АТАНАС ДИМИТРОВ ЗА СЕБЕ СИ
Следваща ГЕОРГИ БАЛАБАНОВ: ВРЕМЕ Е ЗА СТАРИЯ МОРАЛЕН КОД

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЪТИЩАТА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ СА ЗАСНЕЖЕНИ, НО ПРОХОДИМИ

Пътищата от републиканската мрежа на територията на Сливенска област са заснежени, но проходими. Всички машини продължават работата си и към момента – съобщиха от Областното пътно управление. В община Нова

Новини Сливен

ОБЛАСТ СЛИВЕН ПОЛУЧИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПЕТ МОБИЛНИ ЛЕКАРСКИ КАБИНЕТА

Пет мобилни лекарски кабинета са предоставени безвъзмездно на Сливенска област със заповед на министъра на здравеопазването, съобщава директорът на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова в писмо до областния управител

Новини Сливен

НАД 70 Л./КВ.М ДЪЖД И СИЛНА ГРАДУШКА В САМУИЛОВО, ГЛУФИШЕВО И КЕРМЕН

В резултат на преминалия за 90 минути мощен купесто-дъждовен летен облак на територията на селата Самуилово, Глуфишево, град Кермен и района, падналите валежи надвишават 70 л/кв.м, примесени със силна градушка