СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ В КОТЕЛ ЩЕ БЪДЕ СПАСЕНА
юни 2, 2023 992 Прегледи

СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ В КОТЕЛ ЩЕ БЪДЕ СПАСЕНА

Това е резултатът от разговора между служебния министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и кмета на Община Котел Коста Каранашев.

Срещата се състоя в кабинета на кмета и на нея присъстваха по желание на министъра 20 човека- служители от персонала на Специализираната болница за рехабилитация, както и председателя на Общински съвет Котел – Христина Чолакова.

Според служебният здравен министър причините за състоянието на Специализираната болница за рехабилитация в Котел е лош мениджмънт и саботаж на дейността. Поради тези причини днес той прие оставката на досегашния управител д-р Цветан Влахов и обяви, че на негово място ще назначен нов управител.

Министърът уточни, че ще назначи човек, който персоналът ще излъчи. „За мен е важно той да има съответните качества и квалификация, а персоналът да  му вярва. Няма да е трудно да се възстанови дейността в болницата при добър мениджмънт“, каза той.

„Дейността на болницата е саботирана през последните месеци, не мога да кажа причината. Агенция „Медицински надзор“ влиза на проверка, като се уверих, че трябва да бъде извършена проверка и от „Вътрешен одит“. Те ще излязат с доклади, с конкретното състояние на лечебното заведение. След тях ще стане ясно дали във здравното заведение има и конфликт на интереси относно неправомерни назначение“, посочи министърът.

Служебният министър обясни, че е бил информиран единствено за подадена от управителя на болницата оставка с дата 16 май. Като доводи, управителят е изтъкнал, че от пет месеца не може да се справи с управлението на повереното му здравно заведение.

Според Меджидиев болницата има прекрасна база и оборудване, много по-добро от други лечебни заведения в България. По думите му персоналът е принуждаван със заплахи да напуска, а това е недопустимо. Както недопустимо той определи и връщането на пациенти при наличие на свободни легла.

Меджидиев каза още, че болницата има авторитет и огромно бъдеще, и пациентите я харесват. Той заяви, че трябва да се открие дейност за продължително лечение и ще има допълнително субсидиране като болница в отдалечен регион.

След срещата със служебния здравен министър, кметът на Община Котел – Коста Каранашев коментира, че е доволен от предложеното работещо решение на д-р Меджидиев, а общинската администрация ще участва в   оздравителния план.

Емблематичната Специализирана болница за рехабилитация за град Котел ще продължи да съществуването си! Персоналът ще бъде възстановен на работа, а заплатите им ще бъдат изплатени, сподели още Коста Каранашев.

Предишна ДПС ИЗДИГАТ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН
Следваща ИЗБЕРЕТЕ СВОЯ ПАКЕТ ИЗСЛЕДВАНИЯ ОТ ПРОФИЛАКТИЧНИТЕ КАМПАНИИ НА "ЛИНА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА КАНИ НА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОТЧЕТА ЗА БЮДЖЕТ 2018

На основание чл. 14 и чл. 21, ал. 1 т. 6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл. 140, ал. 4 от Закона за публичните

Новини Сливен

МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА ЗА ЕДНО СТРАННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Едно странно престъпление оповестиха днес от полицията в Сливен. Новозагорски криминалисти работят по кражба на селскостопанска продукция в село Стоил войвода. На 16 април е подадено заявление от 57-годишен собственик

Новини Сливен

ДЕПУТАТЪТ ВЛАДИМИР РУСЕВ ПОЗДРАВЯВА СЛИВНАЛИИ СЪС СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми съграждани, Съединението на Княжество България и Източна Румелия е един от най-заветните върхове в нашата история. В него е вложена цялата народна воля за собствено самоопределение, стремеж за неделимост