СПАСИТЕЛЯТ С ПРЕСТИЛКА И СЛУШАЛКИ
24.03.2019 11753 Прегледи

СПАСИТЕЛЯТ С ПРЕСТИЛКА И СЛУШАЛКИ

„Благодарен съм на съдбата, че ми даде възможност за упражнявам тази най- велика професия и ме остави да работя в града, който обичам. Именно любовта към професията на лекаря и Сливен ми дават сили да бъда 24 часа в денонощието в „бойна готовност”. Думите са на д-р Азим Азимов, лекар в спешното отделение към Областната болница на Сливен.

Всяко денонощие през отделението преминават между 50 и 70 спешни случая. Д-р Азимов и колегите му първи посрещат пациентите.

„Нито болните избират нас, нито ние тях. Длъжни сме обаче да направим така, че те не само да оживеят, но и да оздравеят”, казва д-р Азимов. Който има зад гърба си 30- годишен стаж като лекар. Минал е през някогашната Втора поликлиника, бил е общопрактикуващ лекар, а от шест години спасява човешки животи там, където напрежението не стихва 24 часа в денонощието- в спешното отделение на най- голямата болница в сливенска област.

„Вече не помня времето, когато не съм обличал престилка и не съм носил слушалки на гърдите“, с усмивка споделя лекарят.

Д-р Азимов е щастлив човек. Има съпруга, която боготвори, и две деца, вече висшисти. Мечтае за едно- в България да се промени отношението към лекарското съсловие. Според него, когато това се случи, обществото ни ще придобие истински европейски облик.

„Всички ние, лекарите, сме солидарни с протестите на медицинските сестри, защото без тях не можем. Аз лично се надявам да доживея момента, когато колеги лекари ще предпочитат да остават в България вместо да заминават за чужбина”, споделя д-р Азимов. Оптимист по природа, той вярва в по- доброто бъдеще. Тези, които го познават знаят, че в живота докторът обича риска. Затова очакват и следващото предизвикателство, което д-р Азимов ще се опита да преодолее.

 

Георги Мангинов

Предишна МЛАДЕЖИТЕ ОТ ГЕРБ - СЛИВЕН ОБНОВИХА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В КВ. "СТОЯН ЗАИМОВ"
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

98 са новозаболелите жители на област Сливен през последното денонощие. С тях общият брой болните възлиза на 1 338 души, съобщиха от Областния кризисен щаб.  885 са жители на областния център Сливен,

Новини Сливен

ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СТОПАНИ ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ СЪС СТРАТЕГИЧЕСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2023-2027

Стратегическият план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027 г. е достъпен на страницата на Министерство на земеделието и всички земеделски производители могат да се запознаят с него. Това

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ ИНИЦИАТИВАТА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА“

Община Сливен се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята“. По този повод от 20.30 до 21.30 часа на 24 март 2018 г. ще бъде загасено художественото осветление на Късноантичната

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

four × five =