СПАСИТЕЛЯТ С ПРЕСТИЛКА И СЛУШАЛКИ
март 24, 2019 9180 Прегледи

СПАСИТЕЛЯТ С ПРЕСТИЛКА И СЛУШАЛКИ

„Благодарен съм на съдбата, че ми даде възможност за упражнявам тази най- велика професия и ме остави да работя в града, който обичам. Именно любовта към професията на лекаря и Сливен ми дават сили да бъда 24 часа в денонощието в „бойна готовност”. Думите са на д-р Азим Азимов, лекар в спешното отделение към Областната болница на Сливен.

Всяко денонощие през отделението преминават между 50 и 70 спешни случая. Д-р Азимов и колегите му първи посрещат пациентите.

„Нито болните избират нас, нито ние тях. Длъжни сме обаче да направим така, че те не само да оживеят, но и да оздравеят”, казва д-р Азимов. Който има зад гърба си 30- годишен стаж като лекар. Минал е през някогашната Втора поликлиника, бил е общопрактикуващ лекар, а от шест години спасява човешки животи там, където напрежението не стихва 24 часа в денонощието- в спешното отделение на най- голямата болница в сливенска област.

„Вече не помня времето, когато не съм обличал престилка и не съм носил слушалки на гърдите“, с усмивка споделя лекарят.

Д-р Азимов е щастлив човек. Има съпруга, която боготвори, и две деца, вече висшисти. Мечтае за едно- в България да се промени отношението към лекарското съсловие. Според него, когато това се случи, обществото ни ще придобие истински европейски облик.

„Всички ние, лекарите, сме солидарни с протестите на медицинските сестри, защото без тях не можем. Аз лично се надявам да доживея момента, когато колеги лекари ще предпочитат да остават в България вместо да заминават за чужбина”, споделя д-р Азимов. Оптимист по природа, той вярва в по- доброто бъдеще. Тези, които го познават знаят, че в живота докторът обича риска. Затова очакват и следващото предизвикателство, което д-р Азимов ще се опита да преодолее.

 

Георги Мангинов

Предишна МЛАДЕЖИТЕ ОТ ГЕРБ - СЛИВЕН ОБНОВИХА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В КВ. "СТОЯН ЗАИМОВ"
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Поредна строителна площадка за саниране откри днес кметът Стефан Радев, който поздрави живущите на блок 31

Новини Сливен

ПРЕДСТАВЯТ „ПЕРФЕКТНАТА СВАТБА“ НА СЦЕНАТА НА ЗАЛА „СЛИВЕН“

На 15 октомври сливенската публика ще има възможност да гледа спектакъла „Перфектната сватба“ от Робин Хоудън. За почитателите на комедията, на сцената на зала „Сливен“ ще играят съзвездие от актьори

Новини Сливен

ФРАНЦИЯ НАГРАЖДАВА С ДЪРЖАВНО ОТЛИЧИЕ ОФИЦЕР ОТ СЛИВЕН

С указ на президента на Франция Емануел Макрон български офицер получава държавно отличие „Кавалер на националния орден за заслуги“ на Френската република. Орденът ще бъде връчен на полковник Атанас Ненов

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

eleven − ten =