СПАСИТЕЛИТЕ НОСИЛИ БЛИЗО ЧАС НА РЪЦЕ ИЗГУБИЛОТО СЕ ДЕТЕ В СЛИВЕНСКИЯ БАЛКАН
март 25, 2019 1673 Прегледи

СПАСИТЕЛИТЕ НОСИЛИ БЛИЗО ЧАС НА РЪЦЕ ИЗГУБИЛОТО СЕ ДЕТЕ В СЛИВЕНСКИЯ БАЛКАН

Изгубилото се дете в сливенската планина по време на семеен излет е вървяло близо 6-7 километра през силно пресечена местност, докато е открито от издирващ екип. Това съобщи днес заместник-директорът на полицията в Сливен комисар Иван Русев.

Осемдесет души са се включили в търсенето на 9-годишното момче в събота.

Следата на детето е хваната от две полицейски кучета, каза главен инспектор Димитър Кикьов. Около 17,00 часа полицаите Виктор Черкезов и Христо Стоянов, заедно с планински спасител откриват момчето в труднодостъпен район.

„Детето беше наистина изплашено, неконтактно, мокро. Явно се виждаше, че е падало и имаше няколко травми по лицето, драскотини по-точно“, каза комисар Иван Русев.

Тримата спасители близо час са го носили  на ръце, защото им се е наложило да преминат през река и силно пресечена местност, за да излязат на удобно място за евакуация.

„За да го предпазим от реката го вземахме и го носихме. Вода имахме и му дадохме да си пийне. Трепереше и му дадохме връхна дреха“.

По време на акцията по отправено искане на  МВР към Министерство на отбраната  е бил подготвен хеликоптер с термокамери, който да се включи при нощно издирване на момчето.

Това е втори случай в рамките на две години на изгубено дете в планината.

 

БНР

Предишна "СЛИВЕН БАСКЕТ" ЗАЕ ПЪРВОТО МЯСТО В ЕЛИТНАТА ГРУПА "ИЗТОК"
Следваща ПУНКТ ЗА СЪБИРАНЕ НА ОПАСНИ ОТПАДЪЦИ ОТ ДОМАКИНСТВАТА СЕ ОРГАНИЗИРА ОТНОВО В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛ ЗАБОЛЯХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

  Четирима педагози и един служител, от различни учебни заведения в Сливен, са сред новозаболелите  през последното денонощие 31 жители на Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Двама от учителите

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ЗАЧЕСТИЛИ ОПИТИ ЗА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ

Поради постъпили обаждания в РУ-Сливен за опити за телефонни измами предупреждаваме гражданите да се  свържат със свои близки, които живеят сами и разполагат със стационарен телефон, да очакват евентуално обаждане

Новини Сливен

СЛИВЕН ОТНОВО ИМА СПЕШЕН СТОМАТОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

Сливен отново има спешен стоматологичен кабинет в събота и неделя. От този уикенд през почивните дни ще дават дежурства стоматолози от Денталния център. „Всяка събота и неделя кабинета ще бъде

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

20 + 4 =