СПАСИТЕЛИТЕ НОСИЛИ БЛИЗО ЧАС НА РЪЦЕ ИЗГУБИЛОТО СЕ ДЕТЕ В СЛИВЕНСКИЯ БАЛКАН
март 25, 2019 2009 Прегледи

СПАСИТЕЛИТЕ НОСИЛИ БЛИЗО ЧАС НА РЪЦЕ ИЗГУБИЛОТО СЕ ДЕТЕ В СЛИВЕНСКИЯ БАЛКАН

Изгубилото се дете в сливенската планина по време на семеен излет е вървяло близо 6-7 километра през силно пресечена местност, докато е открито от издирващ екип. Това съобщи днес заместник-директорът на полицията в Сливен комисар Иван Русев.

Осемдесет души са се включили в търсенето на 9-годишното момче в събота.

Следата на детето е хваната от две полицейски кучета, каза главен инспектор Димитър Кикьов. Около 17,00 часа полицаите Виктор Черкезов и Христо Стоянов, заедно с планински спасител откриват момчето в труднодостъпен район.

„Детето беше наистина изплашено, неконтактно, мокро. Явно се виждаше, че е падало и имаше няколко травми по лицето, драскотини по-точно“, каза комисар Иван Русев.

Тримата спасители близо час са го носили  на ръце, защото им се е наложило да преминат през река и силно пресечена местност, за да излязат на удобно място за евакуация.

„За да го предпазим от реката го вземахме и го носихме. Вода имахме и му дадохме да си пийне. Трепереше и му дадохме връхна дреха“.

По време на акцията по отправено искане на  МВР към Министерство на отбраната  е бил подготвен хеликоптер с термокамери, който да се включи при нощно издирване на момчето.

Това е втори случай в рамките на две години на изгубено дете в планината.

 

БНР

Предишна "СЛИВЕН БАСКЕТ" ЗАЕ ПЪРВОТО МЯСТО В ЕЛИТНАТА ГРУПА "ИЗТОК"
Следваща ПУНКТ ЗА СЪБИРАНЕ НА ОПАСНИ ОТПАДЪЦИ ОТ ДОМАКИНСТВАТА СЕ ОРГАНИЗИРА ОТНОВО В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ С НАРКОТИЦИ Е ЗАЛОВЕН ТАЗИ НОЩ В СЛИВЕН

Притежание на наркотици са установили служители на група „Охрана на обществения ред“ в град Сливен. Днес, около 01,20 часа е извършена проверка на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 29-годишния

Новини Сливен

МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА В СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА СПЕЦИАЛИЗИРАНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОЛИЦАИ И СОЦИАЛНИ РАБОТНИЦИ

На 10 юни 2019 г. в гр. Сливен се проведе специализирано обучение за полицаи от сектори Охранителна и Криминална полиция на ОД МВР – Сливен, социални работници и членове на

Новини Сливен

КАНДИДАТЪТ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ/ЕНП ЕМИЛ РАДЕВ В СЛИВЕН: НАСТОЯВАМ ЗА ОБЩИ МИНИМАЛНИ СТАНДАРТИ ЗА ГРАЖДАНСКОТО ПРОИЗВОДСТВО В ЕС

Комисията по правни въпроси в ЕП работи усилено за повишаване на доверието между съдебните системи на държавите – членки и подобряване на сътрудничеството между съдилищата. Въвеждането на общи процесуални стандарти

1 коментар

Остави коментар

8 − 6 =