СПАЗВАМ ВИНАГИ ЗАКОНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, РЪКОВОДЯ СЕ ОТ МОРАЛА И РАБОТЯ В ИМЕТО НА ГРАЖДАНСКИЯ ИНТЕРЕС!
май 31, 2022 641 Прегледи

СПАЗВАМ ВИНАГИ ЗАКОНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, РЪКОВОДЯ СЕ ОТ МОРАЛА И РАБОТЯ В ИМЕТО НА ГРАЖДАНСКИЯ ИНТЕРЕС!

Позиция на Областния управител Веселин Вълчев относно проведения протест на КНСБ:

Уважаеми граждани на Сливен и региона,

Изпращам ви моята позиция във връзка с проведения протест пред Областна администрация Сливен от местното подразделение на КНСБ, относно втората сграда в Сливен на ул. „Столипин” №5, която КНСБ ползва безвъзмездно и която е дадена да подпомага дейността на синдикалните организации, през 1985г. с решение на Общински съвет – Сливен. Категорично заявявам, че никога не съм си и помислял да ограничавам правото на КНСБ да извършва синдикалната си дейност, каквато и да е тя, но считам, че това трябва да се случва при спазването на законите на България.

Точно в тази връзка, след като получих писмо от Министерството на регионалното развитие, което ми възложи в качеството ми на Областен управител да окажа контрол, във връзка със Закона за държавната собственост, като е въведена забрана за икономическа дейност от ползвателя, предприех законови действия по проверка.

До мен достигнаха сключени договори за преотдаване на спорните помещения, дадени за безвъзмездно ползване и развиване на синдикална дейност. Във връзка с тези нарушение изпратих писмо по надлежния ред, с което да уведомя представителите на въпросната организацията, че на фона на нарушенията, тези помещения подлежат по закон на контрол и преустановяване на незаконната дейност.

Поради този факт, поради обстоятелството, че КНСБ ползва и други помещения, на друга локация в града, в сградата на ПЕЧ Сливен, в които извършва синдикална дейност и поради най-важното обстоятелство – че имам много запитвания от други ключови институции в града, които имат обосновано искане и нужда от помещения, в които да обслужват хилядите граждани, които ежемесечно преминават през тях, предприех тези действия единствено и само воден от широкия обществен интерес.

Вчера поканих местни представители на КНСБ и водим активни преговори. Вярвам, че въпреки ескалиралото напрежение, решихме проблема с диалогичен тон. Бяха ми представени аргументи, че там се извършва активна синдикална дейност и аз ги приех. От своя страна помолих изрично да се спазва закона и помещенията да се ползват само и единствено за дейността на организацията, без преотдаване срещу заплащане на други организации, фирми и т.н., както и ако се наложи ползване от други организации с идеална цел, да бъдем уведомени по надлежни ред като принципал на държавните имоти в областта, за да не се стига до ескалация на напрежението, поради липса на информация и аргументация между двете страни в спора.

Благодаря на медиите, които вече направиха собствено разследване и дадоха обективна светлина на събитията.

Като човек на честта и пагона, съм възпитаван и обучаван да спазвам винаги законите на Република България, да се ръководя от морала и да работя в името на гражданския интерес!

С уважение, Веселин Вълчев

Областен управител на Област Сливен

Предишна СЛИВЕН ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ДЕНЯ НА ДЕТЕТО С КУКЛЕН ТЕАТЪР, РАБОТИЛНИЦИ И КОНЦЕРТ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НЕЛЕПА СМЪРТ НА БИЗНЕСМЕН КРАЙ ТУНДЖА

Нелепа смърт на бизнесмен по поречието на река Тунджа. Драмата се е разиграла днес по обяд, научи Sliveninfo. Бизнесменът е събирал гъби от най-скъпия сорт – трюфели, използвайки кучета. В

Новини Сливен

Д-Р МАРИЕЛА КРАСИМИРОВА, ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ – СЛИВЕН: АКО СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ С МАЛКИТЕ ПРЕДИМСТВА, НИКОГА НЯМА ДА ПОСТИГНЕМ ГОЛЕМИТЕ ЦЕЛИ

Д-р Мариела Красимирова е магистър по Медицина, магистър диетолог, специализирала е и Кардиология. Живее и работи в гр. Сливен. Експертизата й, високият професионализъм и отношението й към пациентите, й създават

Новини Сливен

ПЛАНИНСКИ МАРАТОН СЛИВЕН 2018 В НЕДЕЛЯ

Планински маратон Сливен 2018 ще се проведе в неделя, 20 май. Той включва бягане 52 км с обща положителна денивелация 2000 м, 32 км/ 1500 м D+, 9 км/400 D+