СПАД НА КЛИЕНТИТЕ НА МЕТАН СТАНЦИИ В СЛИВЕН И ЯМБОЛ
август 12, 2022 846 Прегледи

СПАД НА КЛИЕНТИТЕ НА МЕТАН СТАНЦИИ В СЛИВЕН И ЯМБОЛ

Факт е повишаването на цената на горивата. Факт е, че дори онези 25 стотинки компенсация за литър не помагат, макар и да не вредят. Но е факт, че заради този скок в цените има опасност някои от малките фирми да фалират. Такъв е случаят с метан станциите. Техните клиенти намаляват, режат уредбите и преминават на друго гориво – в най-лошия случай на скъпия бензин, но все пак по добра алтернатива от 5,20-5.50 за килограм метан.

В Сливен има две метан станции. В една ми казват, че за цял ден е минал един клиент, а предната вечер е имало също един. При пристигането ми единственият клиент си тръгваше и отказа да разговаря с мен, защото колата му била служебна. Явно цената на метана не го вълнува, защото кара най-хубавата кола на света – служебната. Не така, обаче, стоят нещата при персонала на станцията. Притесненията на дежурния Павлин Колев са, че ако така върви бизнесът, няма да може да си изхранва семейството.

За западането на бизнеса говори и фактът, че собствениците на автомобили с метанови уредби масово търсят вариант или да ги продадат или да преминат на друго гориво.

На другата метан станция в Сливен ситуацията е малко по-добра. До късния следобед имаше 7 преминали автомобила. Собственикът на станцията Ирина Тодорова коментира, че от началото на месеца работата е намаляла в пъти и дори редовните клиенти вече ги няма.

Тя алармира, че проблемът с метана не е само при колите. Най-големият потребител – индустрията очаква сериозни сътресения.

Ситуацията в съседния на Сливен град – Ямбол не е по-различна. Нели Проданова, също собственик на метан станция, коментира, че са в изключително затруднено състояние.

Очаквано бе най-големите потребители на метан да бъдат таксиметровите шофьори. Проверката установи, че никой от срещнатите от мен шофьори не кара на метан, а всеки предпочита алтернативно гориво.

Дали хората ще престанат изцяло да карат личните и служебните си автомобили на метан, дали ще има фалити в сектора предстои да видим, но всички заети в бранша за сега не са оптимисти.

 

Стоян Радев,  БНР

Предишна ГОРЯ КЪЩА В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ "НАДЕЖДА"
Следваща ЦИК ИЗЛЕЗЕ С РЕШЕНИЕ ЗА РЪКОВОДНИ ДЛЪЖНОСТИ В РИК СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В СЛИВЕНСКО ДЕЯН ТАНЕВ: ДОВОЛЕН СЪМ ОТ ПАРТНЬОРСТВОТО С ФИРМА „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“

  Деян Танев е агроном по професия, собственик и управител на „Агроплод” – Нова Загора. Стопанисва 17 хиляди декара земя. Отглежда традиционните за района култури – пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед,

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ДРОГИРАН ШОФЬОР НА БМВ В СЛИВЕН

Тази нощ служители на РУ-Сливен са установили водач на лек автомобил, употребил наркотици. 25-годишният З.К. от Сливен е хванат от патрулния екип в центъра на града в 01,40 часа да

Новини Сливен

11 ДУШИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАГУБИХА БИТКАТА С COVID-19 ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА

Средната възраст на новодиагностицираните 154 пациенти с COVID-19 през последната седмица в област Сливен е 52,3 години, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Сред заболелите са лекар, две медицински сестри и две санитарки от