СПАД НА КЛИЕНТИТЕ НА МЕТАН СТАНЦИИ В СЛИВЕН И ЯМБОЛ
12.08.2022 1274 Прегледи

СПАД НА КЛИЕНТИТЕ НА МЕТАН СТАНЦИИ В СЛИВЕН И ЯМБОЛ

Факт е повишаването на цената на горивата. Факт е, че дори онези 25 стотинки компенсация за литър не помагат, макар и да не вредят. Но е факт, че заради този скок в цените има опасност някои от малките фирми да фалират. Такъв е случаят с метан станциите. Техните клиенти намаляват, режат уредбите и преминават на друго гориво – в най-лошия случай на скъпия бензин, но все пак по добра алтернатива от 5,20-5.50 за килограм метан.

В Сливен има две метан станции. В една ми казват, че за цял ден е минал един клиент, а предната вечер е имало също един. При пристигането ми единственият клиент си тръгваше и отказа да разговаря с мен, защото колата му била служебна. Явно цената на метана не го вълнува, защото кара най-хубавата кола на света – служебната. Не така, обаче, стоят нещата при персонала на станцията. Притесненията на дежурния Павлин Колев са, че ако така върви бизнесът, няма да може да си изхранва семейството.

За западането на бизнеса говори и фактът, че собствениците на автомобили с метанови уредби масово търсят вариант или да ги продадат или да преминат на друго гориво.

На другата метан станция в Сливен ситуацията е малко по-добра. До късния следобед имаше 7 преминали автомобила. Собственикът на станцията Ирина Тодорова коментира, че от началото на месеца работата е намаляла в пъти и дори редовните клиенти вече ги няма.

Тя алармира, че проблемът с метана не е само при колите. Най-големият потребител – индустрията очаква сериозни сътресения.

Ситуацията в съседния на Сливен град – Ямбол не е по-различна. Нели Проданова, също собственик на метан станция, коментира, че са в изключително затруднено състояние.

Очаквано бе най-големите потребители на метан да бъдат таксиметровите шофьори. Проверката установи, че никой от срещнатите от мен шофьори не кара на метан, а всеки предпочита алтернативно гориво.

Дали хората ще престанат изцяло да карат личните и служебните си автомобили на метан, дали ще има фалити в сектора предстои да видим, но всички заети в бранша за сега не са оптимисти.

 

Стоян Радев,  БНР

Предишна ГОРЯ КЪЩА В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ "НАДЕЖДА"
Следваща ЦИК ИЗЛЕЗЕ С РЕШЕНИЕ ЗА РЪКОВОДНИ ДЛЪЖНОСТИ В РИК СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИМА АКТЬОРИ В „САМОТНИЯ ЗАПАД“

Очакваме едно зрелищно представление в стила на черната комедия, на ръба на комичното и трагичното. За първия за сезона спектакъл на Сливенския драматичен театър говорят актьорите Димитър Марков, Ивайло Гандев

Новини Сливен

СПОРТЕН КЛУБ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ „СИНИ КАМЪНИ“ – С 5 МЕДАЛА ОТ ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО

Сливен беше домакин на 16-ото Държавно първенство по бадминтон и Държавен турнир по тенис на маса за хора с увреждания. В надпреварите сили премериха 38 състезатели по бадминтон и 36

Новини Сливен

ЧЕТИРИ ДВОЙКИ ЩЕ СКЛЮЧАТ ГРАЖДАНСКИ БРАК НА ДНЕШНАТА ДАТА – 19 СЕПТЕМВРИ 2019 ГОДИНА

Четири двойки са заявили желание да сключат граждански брак днес, 19 септември 2019 г. От дейност „Обредни домове и зали“ в Община Сливен съобщиха, че миналата година, на датата 08.08.2018