СПАД В НОВОРЕГИСТРИРАНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19  БЕ РЕГИСТРИРАН В ПЕРИОДА 10 – 16 АВГУСТ
август 17, 2020 414 Прегледи

СПАД В НОВОРЕГИСТРИРАНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 БЕ РЕГИСТРИРАН В ПЕРИОДА 10 – 16 АВГУСТ

Десет жители на област Сливен дадоха положителен резултат за COVID-19 през изминалата седмица. В предходния период регистрираните нови случаи на коронавирусни инфекции бяха 17, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Петима от новозаболелите са жители на община Нова Загора – един на града, останалите – на три малки населени места, четирима – на Сливен, един – на населено място в община Котел. По данни на РЗИ, с тях активните към момента случаи на болестта са общо 37 в Сливенска област – 20 в община Сливен, 15 в община Нова Загора, по 1 – в общините Котел и Твърдица.

От началото на епидемията 427 жители на областта са дали положителен резултат за инфекцията.  С най-голяма концентрация на установени с COVID-19 лица на 1000 души население се наблюдава в община Нова Загора – 3,2 на 1000, в община Сливен – 2,2 на 1000, в община Твърдица – 1,4 на 1000, в община Котел – 0,3 на 1000 души.

Изписаните лица са 363.

В периода от 10 до 16 август, по данни на националния информационен портал, битката с коронавируса изгубиха двама души – пациентка на 78 г. от Сливен и пациент на 57 г. от Нова Загора. И двамата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките им. От началото на пандемията починалите в областта са 27 души.

През последната седмица са карантинирани 65 лица, като повечето от тях /40 души/ са пристигнали от рискови зони. Към момента общият брой на карантинираните е 123 души в областта, а  9 161 са отпаднали от карантина.

Очакват се резултатите от 19 проби за  COVID-19 – 8 на лица със симптоми, 1 на медицински персонал /профилактично/ и 10 – контролни.

От Областния кризисен щаб напомнят, че спазването на противоепидемичните мерки, включително честото миене на ръцете, поддържането на добра лична хигиена, редовната дезинфекция вкъщи и на работното място, както и носенето на предпазни маски в закрити площи е наложително, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

 

Предишна НЕКА ДЖАМБАЗКИ ВСЕ ПАК ОПИТА ДА ВЛЕЗЕ В КАЗАРМАТА
Следваща СТАРТИРА КАМПАНИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА PСR ЛАБОРАТОРИЯ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИДВА СЕДМИЦА С МНОГО ВЯТЪР И МАЛКО ДЪЖД

Започваме седмица, през която ще има много вятър и малко дъжд. Такива са прогнозите за Сливен на Sinoptik.bg. Първите два дни отново ще бъдат пролетни с температури до 16 градуса.

Новини Сливен

КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА КОТЕЛ С ДЕНЯ НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО – 3 МАРТ

Уважаеми съграждани, Днес отбелязваме най-светлия празник в нашата страна – 3 март и 141 години от подписването на Санстефанския мирен договор и Освобождението на България. Денят на Освобождението е повод

Новини Сливен

ВРЪЧИХА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА ОДФ „БУДИТЕЛ НА 2018 Г.“

В края на ноември фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” връчи годишните си награди „Будител на 2018 г.” Грамоти и статуетки получиха изявили се през годината читалищни дейци. Наградите връчи председателят на