СОЦИАЛИСТКАТА ОТ СЛИВЕН Д-Р ПЕТКАНСКА СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ ПОЗИЦИЯТА НА БСП ЗА ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА

СОЦИАЛИСТКАТА ОТ СЛИВЕН Д-Р ПЕТКАНСКА СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ ПОЗИЦИЯТА НА БСП ЗА ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА

Известната социалистка от Сливен д-р Събина Петканска се обяви срещу позицията на БСП за връщането на хартиената бюлетина. В края на миналата седмица Парламентът гласува на първо четене промени в Изборния кодекс, с които се въвежда смесено гласуване – машини или хартия. Групата на БСП гласува „За”. Д-р Събина Петканска от Сливен обаче критикува тази позиция на ръководството на партията:

1С връщането на хартиената бюлетина ще се улесни купуването на избиратели и на цели секции , ще се улеснят ДПС и ГЕРБ и това ще е в ущърб на БСП .

2Отделно от това , тази позиция ни доближава до партиите от статуквото ,с което няма да можем да привлечен голям кръг избиратели .

3Създава се предпоставка изборната администрация да произвежда протоколи с недостатъчно коректни данни и поправки, което влошава и накърнява доверието в политическия процес.

Най-абсурдното в тази ситуация е не просто въвеждането на хартиени бюлетини ,но обстоятелството резултатите от машинния протокол да се преписват и да се събират на ръка от членовете на избирателните комисии,което обезсмисля използването на машини и създава предпоставки за некоректни и подправени изборни резултати.

 

Повече четете на : https://www.facebook.com/profile.php?id=100066639684882

 

Д-р Събина Петканска

Предишна ГЕРБ – СЛИВЕН ДАРИ ИКОНА НА СВ. АРХАНГЕЛ МИХАИЛ НА ХРАМА В СЕЛО ГАВРАИЛОВО
Следваща ГАВРАИЛОВО ОТБЕЛЯЗВА ДНЕС ДВОЕН ПРАЗНИК – НА СЕЛОТО И НА ЦЪРКВАТА „СВЕТИ АРХАНГЕЛ МИХАИЛ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

24-ГОДИШЕН ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН Е АРЕСТУВАН ЗА НАРКОТИЦИ В НОВА ЗАГОРА

Притежание на наркотични вещества са установили служители на РУ-Нова Загора. При проверка на лек автомобил „Форд Фиеста“ на 12 август в град Нова Загора полицейските служители са намерили и иззели

Новини Сливен

140 КМ/ЧАС ДОСТИГНА СКОРОСТТА НА ВЯТЪРА В СЛИВЕН, СЪБОРЕНО Е ДЪРВО В КВАРТАЛ „ДРУЖБА“

Възникналите два пожара в района на ТЕЦ – Сливен са овладени и локализирани и всички институции са ангажирани с ликвидирането на последиците. Това заяви кметът на община Сливен Стефан Радев.

Новини Сливен

ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ” СТАВА ПРИТЕГАТЕЛЕН ЦЕНТЪР № 1 ЗА ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ДА КАНДИДАТСТВА МЕДИЦИНА, ХИМИЯ, БИОЛОГИЯ И ДРУГИ ПРИРОДНИ НАУКИ

Ако вашето дете иска да се реализира като лекар, химик, биолог или в някаква друга професия от природните науки, най-сигурното място за оптимално придобиване на знания е сливенската гимназия „Добри