СОЦИАЛИСТКАТА Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА ИСКА ПРЕДИЗБОРНО СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ БСП, ДБ И ПП
юли 30, 2022 1228 Прегледи

СОЦИАЛИСТКАТА Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА ИСКА ПРЕДИЗБОРНО СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ БСП, ДБ И ПП

СЛУЧИ СЕ ОЧАКВАНОТО

В ПРЕДИЗБОРНА СИТУАЦИЯ СМЕ

Случи се очакваното , народните представители от ИТН се показаха верни на Слави Трифонов ,а не на избирателите си . Направиха ЛИЧЕН ИЗБОР – протестната енергия и устремът на България към промяна да БЪДЕ СПРЯН . С което не само Слави Трифонов, но и цялата партия ИТН избраха и се наредиха на позицията от партиите на статуквото и против промяната .

И ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ

Избори, в които от сега ясно се оформиха основните позиции на политическите партии и евентуалните бъдещи коалиции . От ЕДНАТА страна са ГЕРБ-СДС, ДПС , ИТН / БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД ,чийто лидер като че ли консумира, все още ,от авторитета на Президента и нищо чудно да мине 4% бариера /А от ДРУГАТА страна са ПП , БСП и ДБ .

Предстоящите избори ще са едни от поредицата важни избори в съвременната ни история . Затова е изключително необходимо партиите на промяната /ПП,БСП,ДБ/ да направят много добре стратегията и плановете си за предстоящия вот.

Днес беше съобщено в медиите , че Христо Иванов ще предложи на ПП, двете партии да направят ПРЕДИЗБОРНА КОАЛИЦИЯ и да се явят ЗАЕДНО на изборите .

Ще си позволя да изразя ЛИЧНО МНЕНИЕ, че по принцип е ГРЕШКА да се правят предизборни коалиции от партии,които ГАРАНТИРАНО ЩЕ ПРЕСКОЧАТ 4-РИ ПРОЦЕНТНАТА БАРИЕРА .

ИМАТ СМИСЪЛ КОАЛИЦИИ между ПАРТИЯ, която гарантирано ще влезе в парламента и ПАРТИИ ,които трудно или е почти невъзможно да им се случи.

Друг вариант са предизборни коалиции САМО ОТ МАЛКИ ПАРТИИ ,за които няма сигурност че ще прескочат бариерата.

В случая ПП и ДБ със сигурност ще влязат в следващия парламент , двете партии имат БЛИЗКА ИДЕОЛОГИЯ и ПРОГРАМА ,но имат и много РАЗЛИЧИЯ .

Ако се явят ЗАЕДНО на изборите , избирателите им ще са ЧУВСТВИТЕЛНО ПО -МАЛКО ,от колкото ако се явят САМОСТОЯТЕЛНО .

Защото от една страна ще представят по -малък спектър от политически интереси ,

от друга страна във всяка от двете партии има хора ,които не биха гласували за едната партия, но биха гласували за другата .

Ако отидат заедно на избори, ще отблъснат тези избиратели . Четвърто– не са за пренебрегване и ОРГАНИЗАЦИОННИТЕ ПРОБЛЕМИ, които ще се получат на ВСИЧКИ НИВА , ако две организации се обединят преди изборите ,като само един от тези проблеми е например НАРЕЖДАНЕТО на листите за народни представители . ….

Много по- УСПЕШНАТА СТРАТЕГИЯ,според мен , ще е ако ПП , БСП КАТО ВЕЧЕ ДОКАЗАЛА СЕ ПАРТИЯТА НА ПРОМЯНАТА И ДБ ,направят ПРЕДИЗБОРНО СПОРАЗУМЕНИЕ , в което да уточнят отново бъдещото си коалиране СЛЕД ИЗБОРИТЕ

Трите партии имат РАЗЛИЧНА ИДЕОЛОГИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ,като ДБ е по- скоро в дясно , ПП -в центъра ,а БСП в ляво, но нека бъде една основна КРАТКОСРОЧНАТА ИМ ЦЕЛ – борба с корупцията , реформиране на съдебната система ,

подобрения в здравеопазването и образованието ,

възстановяване работата на независимите регулатори .

Цели ,за изпълнението на които НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ПАРТИЯТА ДАЛИ е ДЯСНА , ЦЕНТЪР или ЛЯВА .

ВАЖНО Е ТРИТЕ ГОЛЕМИ ПАРТИИ НА ПРОМЯНАТА -ПП , БСП и ДБ да се опитат да привлекат към себе си, преди изборите ,възможно най- много МАЛКИ КОАЛИЦИОННИ ПАРТНЬОРИ, КОИТО ПРИЕМАТ и СПОДЕЛЯТ ИДЕИТЕ ИМ .

Тази СТРАТЕГИЯ считам ,че е ОРГАНИЗАЦИОННО ПЕЧЕЛИВША за партиите на промяната – ПП , БСП и ДБ ,чрез която ШАНСОВЕТЕ ИМ ДА ИМАТ НАД 121 НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ в следващия ПАРЛАМЕНТ ,са МНОГО ГОЛЕМИ и РЕАЛИСТИЧНИ .

ШАНС, КОЙТО ЩЕ Е ШАНС И ЗА БЪЛГАРИЯ

 

Д-р Събина Петканска

28.07.2022 г .

гр.Сливен

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ДРОГИРАН ШОФЬОР

Водач, употребил наркотици, е установен от полицейски патрул днес в 00,10 часа в град Сливен. На булевард „Хаджи Димитър“ е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 31-годишния

Новини Сливен

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН ПРИКЛЮЧИ ДЕТСКАТА ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА „ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА – 2019”

За четиринадесета поредна година, през месец юли, РБ ”Сава Доброплодни” организира за децата и на Сливен творческа работилница „Лято в библиотеката”. И тази година интересът към инициативата на библиотеката беше

Новини Сливен

В СЛИВЕН ИМА НЕЗАЕТИ COVID – ЛЕГЛА, ПРЕДСТОИ РАЗКРИВАНЕТО НА ОЩЕ ЛЕГЛА И ДВЕ PCR – ЛАБОРАТОРИИ

Към 28 октомври в област Сливен разполага със 115 легла за пациенти с COVID –19,   от които 32 са за триаж на пациентите и 83 – за лечение на коронавирусни инфекции.  Тези легла