СОФИЯ Е В ГРИПНА ВАКАНЦИЯ ОТ ПОНЕДЕЛНИК, ЕПИДЕМИЯ И ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО
януари 24, 2020 736 Прегледи

СОФИЯ Е В ГРИПНА ВАКАНЦИЯ ОТ ПОНЕДЕЛНИК, ЕПИДЕМИЯ И ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

От днес в област Велико Търново е обявена грипна епидемия, , съобщи Министерството на здравеопазването. От понеделник (27 януари) София също ще бъде сред областите, в които ще има специален режим заради бързо разпространяващите се вирусни заболявания.

Докато е в сила специалният режим се ограничават плановите операции и свижданията в лечебните заведения и се преустановяват женските и детските консултации. По преценка на регионалните управления по образованието може да бъде обявена грипна ваканция. Учениците могат да бъдат разпуснати и в области, където още не е обявена епидемия с цел да се ограничи разпространението на заразата. В области с епидемия пък може – по преценка на училищните власти – занятията да продължат като се засили контролът и не се допускат болни деца.

В столицата ваканция до 6 февруари

В София заради високия брой болни от грип от понеделник (27 януари) ще бъде преустановен учебният процес във всички 273 училища. Грипната ваканция ще бъде в сила до 4 февруари включително. Учениците ще започнат учебни занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен ден поради края на първия учебен срок, уточняват от Министерството на образованието и науката.

Днес са отменени учебните занятия и във всички училища от област Монтана, където от 21 януари беше обявена грипна епидемия. Отменени са и занятията в 21 училища от област Пловдив, в 15 от област Кюстендил и в 3 в област Бургас. В тези области няма обявена грипна епидемия, но мярката се налага заради висок процент болни деца.

Отменени са учебните занятия и в по едно училище в областите Благоевград, Враца, Габрово и Силистра, както и в детска градина „Мир“ във видинското с. Дунавци.

Още общини в Благоевградско обявяват грипна епидемия

От 27 януари грипна епидемия е обявена и на територията на общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово. В тези общини от Благоевградска област вече е обявена грипна ваканция от считано от 27 до 31 януари включително.

 

dnevnik.bg

Предишна ЕВРОДЕПУТАТЪТ СОЦИАЛИСТ ПЕТЪР ВИТАНОВ: ИСКАМ ДА ПОМОГНА НА ХОРАТА В МОЯ РОДЕН ГРАД
Следваща КМЕТЪТ НА ЯМБОЛ ДАРЯВА ЗАПЛАТАТА СИ ЗА МОМИЧЕ С ЛЕВКЕМИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Мъж и жена били на разходка в гората, когато съзрели кладенец, на който пишело: – „Кладенец на желанията“. Любопитната жена се надвесила над него, за да види, какво има там

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Добър ден, имате ли картофи? – Не, господине, това е аптека. На другия ден: – Добър ден, имате ли картофи? – Не, господине, това е аптека. На другия ден:

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Старица седи в люлеещ се стол, когато изведнъж се появила една вълшебница и казала: – Имаш право на три желания. – Ами, искам да съм много богата! Пуф! Столът станал