СОНЯ КЕЛЕВЕДЖИЕВА ИЗПРАЩА АКТЬОРИТЕ ОТ ТЕАТЪР „КЛАСИКА“ С ПОСТАНОВКАТА „ЖЕНСКО ЦАРСТВО“ И ПРЕМИЕРА НА НОВАТА СИ КНИГА
март 26, 2019 1905 Прегледи

СОНЯ КЕЛЕВЕДЖИЕВА ИЗПРАЩА АКТЬОРИТЕ ОТ ТЕАТЪР „КЛАСИКА“ С ПОСТАНОВКАТА „ЖЕНСКО ЦАРСТВО“ И ПРЕМИЕРА НА НОВАТА СИ КНИГА

След период на огромни успехи по национални и международни форуми с драмите „Последното лято на Индже“, „Самодивска любов“, „Има един народ“, „Отвъд мечтаното“ и „Пътеки на вярата“, „Класика“ ще представи 28-та си постановка- комедията „Женско царство“, и ще изпрати на 29 март т.г. 12 театрали, които поемат към Алма Матер.

С новия спектакъл, вдъхновен от творческия свят на Ст.Л.Костов, „класиците“ ще зарадват своите почитатели, приятели и гости.

„Женско царство“ е синтез от динамична забавна актьорска игра, музика, цвят от драматични и комични ситуации, много хумор, песни и фолклорни танци. Най-играната българска комедия ще е по- различна, пречупена през гледната точка на „Класика“, но и защото повечето от актьорите се качват за последен път на сцена, за да отдадат сърцата си на публиката.

В спектакъла могъщи стихии мерят сила- любовта и омраза, женското и мъжкото начало в света. Злоупотребата с властта, дадена на жените, ражда своеволия и насажда страх и подчинение у мъжете. Но дори Бог възроптава срещу проявеното от тях безумие и пренарежда света по своите закони. Проблемите, които спектакълът поставя са универсални- за доброто и злото, за красивото и грозното, за старите и младите и т.н.

Премиерният спектакъл е дело на режисьора Соня Келеведжиева. Сценография и хореография- MB&ДИЯ, дизайн на афиши и програми- Тодор Василев, музикално оформление- Венцислав Захариев, осветление- Стефан Стайков.

Сцената в читалище „Зора“ ще бъде и своеобразна премиера на книгата на Соня Келеведжиева „Пътеки на вярата“, събрала най- добрите й драми, изиграни от трупата на випуск 2018/2019.

Пожелаваме на „Класика“ да покори за пореден път публиката си, а и журиращите на предстоящите театрални форуми!

На абитуриентите- на добър път! Успех на книгата на Соня Келеведжиева към сърцата на читатели, режисьори и актьори.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща НЕ СЕ УЧУДВАЙТЕ, АКО ЧУЕТЕ ВОЙ НА СИРЕНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

19-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

19-годишен е задържан за притежание на наркотици от служители на РУ-Сливен. При осъществяване на патрулна дейност в 02,15 часа днес екип на група „Охрана на обществения ред“ спира за проверка

Новини Сливен

ОСТАВА ЕДИН МЕСЕЦ ДО ПЪРВИЯ НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ НА МЛАДИТЕ ФЕРМЕРИ В ПЛОВДИВ

На 20 април в Аграрен университет-Пловдив ще се проведе първия по рода си Национален форум на младите фермери. Съорганизатори на Националния форум са евродепутатът Владимир Уручев,  Министерство на земеделието, храните

Новини Сливен

ГОРЯХА ДВЕ КОЛИ НА ДВОЙКА, КОЯТО ЖИВЕЕ НА СЕМЕЙНИ НАЧАЛА

Две коли пламнаха в първите часове на 29 декември в Сливен. Драмата се разигра на ул.“Булаир“. Горящите коли пламнали малко след 1 часа пред кооперация. Оказа се, че колите са

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

nine − eight =