30.05.2024 2 667 Прегледи

„СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ“ ПОСЯГА КЪМ ПОНЕ ЕДНО ДЕПУТАТСКО МЯСТО В СЛИВЕН

Коалиция „Солидарна България“, начело с Ваня Григорова и Мая Манолова посяга към поне едно депутатско място в Сливен. „На местните избори победихме четири парламентарни партии, а сега ще удвоим резултата, защото имаме много силни структури в Нова Загора, Котел и Твърдица“, обяви пред журналисти Стефан Пасков, който е втори в листата на „Солидарна България“ и общински съветник в Сливен . Заедно с водача на листата Минчо Афузов той посрещна Ваня Григорова, която е един от двамата лидери на коалиция „Солидарна България“. Заедно с тях пред журналисти застанаха Антоний Андонов, Атанас Делибалтов и други кандидати за депутати от коалицията.

„На местните избори в София по обяд социологическите агенции ми даваха между 10 и 14 процента по-нисък резултат от този на кандидата на ПП-ДБ. Вечерта разликата стана само 1,2 процента, а напомням, че съдът още не се е произнесъл и нямаме окончателен резултат. Затова е важно да се гласува масово. Пасувайки, се помага на олигархията. На 9 юни гласувайте с бюлетина №9 за по-добър живот на работещите бедни, на безработните, на хората на наемния труд, на пенсионерите“, каза Ваня Григорова. В Сливен тя се обяви аз законови промени за фирмите за бързи кредити. Според Григорова те имат подкрепа на големите банки, а рецептата е приемането на предложения от Мая Манолова Закон за частния фалит.

„Според нашия водач във Враца който е специалист по ядрена енергетика, новото ядрено гориво за реакторите ни в АЕЦ-Козлодуй ще доведе до по-ниско КПД. „Призовавам КЕВР и негови председател да не се месят в предизборната кампания, защото в момента те работят за правителството. Не казвам, че цената на тока трябва да се вдигне, но един ден това ще се случи и то по-драстично. В момента се потиска цената на тока с пари от бюджета. Ние сме категорично против затварянето на „Марица – Изток“. Всички ТЕЦ-ове там трябва да продължат да работят. Това особено много касае хората от Нова Загора, където бяхме днес, но и много хора от Сливен работят там“, категорична е Ваня Григорова. В Сливен тя се обяви за по-висок данък дивидент на фирмите. „Не може в Западна Европа този данък да е 25 процента, а при нас – 5 процента“, счита бившата синдикалистка.

Водачът на листата с номер 9 Минчо Афузов посочи основните проблеми за хората в малките общини и населени места на областта. „Ние сме областта с най-висока раждаемост, но и с най-висока смъртност. В село, което е на 3 км от Котел, мъж получава инсулт и чака 6 часа да дойде линейка. Забележете, не 60 мин., не 30 мин., а шест часа! Шансовете на този човек да оцелее са никакви. Качеството на здравеопазване в тези населени места е много ниско и аз като областен управител, заедно с моя екип, сме работили това да се промени. Същото се отнася и за образованието, където са нужни сериозни инвестиции и планомерна работа в името на бъдещите поколения“, заяви бившият областен управител на Сливен Минчо Афузов.

Ваня Григорова, Минчо Афузов и Стефан Пасков призоваха на 9 юни да се гласува масово с бюлетина №9.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Предишна ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА ПОМАГАМ НА УЧИЛИЩАТА И ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ В СЛИВЕН И РЕГИОНА, КОЛКОТО И ТОВА ДА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА ГЕРБ
Следваща ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ ЩЕ ИМА И В КЕРМЕН, ГАВРАИЛОВО, КОВАЧИТЕ, МЛАДОВО И КАЛОЯНОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВАТ МЕРКИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Шест мобилни чешми със сапун за измиване на ръцете вече са монтирани на пазара и църквите в Сливен – „Свети Димитър“, „Свети Никола“, „Света София“, „Света Богородица“ и „Света Троица“.

Новини Сливен

БЛИЗО 200 УЧЕНИЦИ ЩЕ УЧАСТВАТ В ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКАТА ЩАФЕТА „ОСВОБОДИТЕЛ“ В СЛИВЕН

В лекоатлетическата щафета „Освободител“, организирана от община Сливен, ще се включат 24 училищни отбора с участието на 192-ма ученици от V до XII клас, разпределени в три възрастови групи. Спортното

Новини Сливен

Д-Р ПЕТКАНСКА СТАНА ТРЕТА В ЛИСТАТА НА БСП – СЛИВЕН

Д-р Събина Петканска вече е на трето място в червената листа за парламентарните избори в Сливен, научи Sliveninfo. Във вторник нейната кандидатура е била утвърдена от Изпълнителното бюро на партията