СОБСТВЕНИКЪТ НА СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА „ЕВА“ ИБРЯМ ИЛИЕВ ОФИЦИАЛНО КУПИ БОЛНИЦАТА В РАДНЕВО

СОБСТВЕНИКЪТ НА СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА „ЕВА“ ИБРЯМ ИЛИЕВ ОФИЦИАЛНО КУПИ БОЛНИЦАТА В РАДНЕВО

Новият собственик на бившата общинска болница в Раднево разплати по договор до 14 декември всички задължения на болницата в размер на милион и половина, както и заплатите на персонала. Това съобщи за БТА д-р Теньо Тенев, кмет на община Раднево.

Продажбата е станала с решение на общинския съвет в града.

Новият собственик Ибрям Илиев, предприемач от Сливен, планира да отвори здравното заведение през февруари-март и отново да започне прием на пациенти във вътрешно и неврологично отделение.

В Сливен той притежава болница „Ева“.

През месец януари трябва да бъде подписан първо договор със НЗОК, обясни кметът на Раднево. Поръчано е и ново оборудване за отделенията.

В момента работи само медицинският център в Раднево. Ибрям Илиев е открил и ковид отделение, което да приема пациенти от града. Назначен е пулмолог, открита е и клинична лаборатория.

За болницата ще са необходими здравни специалисти, на този етап има дефицит на лекари в региона.

Ибрям Илиев закупи общинската болница в Раднево за 200 хиляди лева, а за Медицинския център заплати – 547 хиляди лева. В нея работеха 120 души, припомни пред БТА кметът на Раднево.

На територията на общината се намира ТЕЦ „Марица-изток 2“ и „Мини Марица-изток“, има много семейства на миньори и енергетици, които се нуждаят от медицинска помощ.

Обновената болница ще им даде възможност при необходимост да не пътуват до Стара Загора.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща РАЗКРИХА КРАДЕЦ НА ИНСТРУМЕНТИ ЗА 10 000 ЛЕВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„ВИНОТО – ВДЪХНОВЕНИЕ ИЛИ ОПИЯНЕНИЕ” – ИЗЛОЖБА В РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН

С първия ден на месец февруари започва цикъл от три последователни дни, наречени Трифунци – 1, 2, 3 февруари. На 1-ви февруари почитаме паметта на мъченик Трифон, славен като светец

Новини Сливен

МАРТИН К. ОСТАВА ЗА ПОСТОЯННО В АРЕСТА ЗАРАДИ 15 ГРАМА ДРОГА

След внесено искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът  определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Марин К., обвинен в държане с цел разпространение и разпространение на наркотични вещества,

Новини Сливен

СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ ПОЗДРАВЯВА ПОЛИЦАИТЕ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Уважаеми съграждани, В деня на свети Архангел Михаил  българската полиция отбелязва своя професионален празник. Архангеловден олицетворява битката на силите на доброто за постигане на мир, ред, истина и справедливост. Подобна