СОБСТВЕНИКЪТ НА СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА „ЕВА“ ИБРЯМ ИЛИЕВ ОФИЦИАЛНО КУПИ БОЛНИЦАТА В РАДНЕВО

СОБСТВЕНИКЪТ НА СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА „ЕВА“ ИБРЯМ ИЛИЕВ ОФИЦИАЛНО КУПИ БОЛНИЦАТА В РАДНЕВО

Новият собственик на бившата общинска болница в Раднево разплати по договор до 14 декември всички задължения на болницата в размер на милион и половина, както и заплатите на персонала. Това съобщи за БТА д-р Теньо Тенев, кмет на община Раднево.

Продажбата е станала с решение на общинския съвет в града.

Новият собственик Ибрям Илиев, предприемач от Сливен, планира да отвори здравното заведение през февруари-март и отново да започне прием на пациенти във вътрешно и неврологично отделение.

В Сливен той притежава болница „Ева“.

През месец януари трябва да бъде подписан първо договор със НЗОК, обясни кметът на Раднево. Поръчано е и ново оборудване за отделенията.

В момента работи само медицинският център в Раднево. Ибрям Илиев е открил и ковид отделение, което да приема пациенти от града. Назначен е пулмолог, открита е и клинична лаборатория.

За болницата ще са необходими здравни специалисти, на този етап има дефицит на лекари в региона.

Ибрям Илиев закупи общинската болница в Раднево за 200 хиляди лева, а за Медицинския център заплати – 547 хиляди лева. В нея работеха 120 души, припомни пред БТА кметът на Раднево.

На територията на общината се намира ТЕЦ „Марица-изток 2“ и „Мини Марица-изток“, има много семейства на миньори и енергетици, които се нуждаят от медицинска помощ.

Обновената болница ще им даде възможност при необходимост да не пътуват до Стара Загора.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща РАЗКРИХА КРАДЕЦ НА ИНСТРУМЕНТИ ЗА 10 000 ЛЕВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ОТЛИЧИ НАЙ-ДОБРИТЕ СИ СПОРТИСТИ И ТРЕНЬОРИ ЗА 2019 ГОДИНА

Най-добрите спортисти и треньори на Сливен бяха отличени на тържествена церемония. От сцената на препълнената зала „Сливен“ зам.-кметът Пепа Чиликова изрази радостта си, че градът под Сините камъни е родното

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА НАРКОТИЦИ

Притежание на наркотици е установено от полицейски служители в град Сливен. На 6 август при осъществяване на патрулна дейност в 01,50 часа е извършена проверка на 35-годишния Б.М. от град

Новини Сливен

Д-Р ИЛКО ТОДОРОВ: ВКЛЮЧИХ СЕ В ЛИСТАТА НА „ИЗПРАВИ СЕ!МУТРИ ВЪН!“, ЗА ДА СПРЕ КОРУПЦИЯТА И ПРОСТАЩИНАТА В УПРАВЛЕНИЕТО

Избрах да се включа в изборния процес, защото на първо място ми харесва името „Изправи се! мутри вън!“, някак си неподправено и истински отразява това, което трябва да направи най-сетне