СМЕТКАТА ЗА ТОК НА ОБЩИНА СЛИВЕН Е СКОЧИЛА ОТ 90 000 НА 300 000 ЛЕВА
януари 19, 2022 1931 Прегледи

СМЕТКАТА ЗА ТОК НА ОБЩИНА СЛИВЕН Е СКОЧИЛА ОТ 90 000 НА 300 000 ЛЕВА

За месец декември сметката за ток на община Сливен достигна 300 000 лева. И това е без електричеството на детските градини и кметствата по селата. Декември предходната година платихме 90 000 лева, обяви пред Sliveninfo Румен Иванов, зам.-кмет на община Сливен.

„Основният дял в сметката за ток идва от уличното осветление. На много места в страната общини започнаха да изключват уличното осветление, за да пестят електричество. На този етап ние няма да допуснем подобно нещо, но ситуацията наистина е много сериозна. Надяваме се държавата да помогне на общините“, подчерта финансистът.

Стана ясно, че парите за по-високите сметки идват от финансов буфер, който общината планирала да използвала за инвестиции.

Предишна 19-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДВЕ ПАКЕТЧЕТА МАРИХУАНА
Следваща АТАНАС ЗАФИРОВ: ОЦЕНКАТА ЗА ПЪРВИЯ МАНДАТ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ БЕ ДАДЕНА С УБЕДИТЕЛНАТА МУ ПОБЕДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА КАМПАНИЯТА ЗА ДАРИТЕЛИ НА КРЪВНА ПЛАЗМА В СЛИВЕН

Продължава кампанията за даряване на кръвна плазма за пациенти с Ковид-19. Отделението по трансфузионна хематология /Кръвният център в ДКЦ-2/ на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен ще работи с кръводарители през почивните

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН

Днес /13.12.2019г/ сектор „Пътна полиция“-Сливен няма да работи с граждани след 15,00 часа, поради извършване на техническа профилактика.

Новини Сливен

МЪЖ ПОДПАЛИ КЪЩА, ЗАДЪРЖАХА ГО

За броени часове криминалисти на участък „Запад“ разкриха умишлен палеж на къща в сливенското село Божевци. Извършителят е задържан. Сигналът за пожара е подаден от съседи снощи в 21,13 часа.