СМЕЛОТО СЪРЦЕ НА ДСБ

СМЕЛОТО СЪРЦЕ НА ДСБ

Тя е човек на действието. Решителна и смела. Пепа Генчева е едно от знаковите лица на ДСБ в Сливен. А името и се чува все по-често сред партийните структури  в цялата страна. Основна причина за това е нейната неизчерпаема деятелност. С удивителна лекота тя участва в различни обществени инициативи. Ходи по протести дори при минусови температури. На два пъти през последната зима Пепа Генчева пътува сама до София, само за да участва в национални протести. В Сливен пък тя не пропусна сбирките до Стария бряст в защита на Пирин.

„За мен да се протестира е основно задължение на гражданина на Републиката. Който не го прави, го считам по-скоро за поданик, а не за гражданин“, заявява Пепа Генчева.

Само за няколко години членство в ДСБ – Сливен тя се наложи като знаково лице на организацията. Преди броени дни бе преизбрана за шеф на клуб, стана зам.-председател на областната структура, а вече получава перманентни покани за участия в националните форуми на партията.

Пепа Генчева попада в ДСБ покрай запознанството си с адвокат Димитър Сяров, който е зам.-председател на организацията на национално ниво и бивш областен управител на Сливен.

„Уча се от него на търпение, такт и добра дума. Разбрах, че в политиката това е много важно“, казва Генчева, която има висше образование по здравен мениджмънт, а от 20 години работи като лаборант в областната болница на Сливен. Малцина знаят, че тя организира няколко благотворителни акции в града под Сините камъни. Направила го е обаче анонимно, без да се изтъква и парадира.

„Считам че благотворителността не трябва да бъде личностно или партийно оцветена“, категорична е Генчева, която е твърде зает човек – винаги работи поне две места, а в момента на цели три.

„Държа да си осигуря относителна независимост и да бъда самостоятелна“, аргументира се специалистката по здравен мениджмънт.

Истинската сила на Генчева обаче е фейсбук. В социалната мрежа тя се чувства, като риба във вода. Не се страхува да влезе в словесни битки и с хора от властта,  и с политически опоненти, и дори със свои съпартийци. Сигурно затова вече я наричат смелото сърце на ДСБ.

Пепа Генчева не крие, че се чувства най-добре с дъщеря си, която е студентка по философия в столицата.

„Дните с нея през лятото ме зареждат за цялата година“, споделя активистката на ДСБ. В малкото си свободно време тя обича да изкачва Карандила, а през уикендите отдъхва със своята приятелска компания. Поне веднъж месечно ходи на гроба на любимото си куче Арес, с което се е разделила преди година.

„Арес ме разбираше най-добре“, заявява Генчева.

Като ученичка смелото сърце на ДСБ е тренирала джудо. Днес тя поддържа физическата си форма с фитнес. Пепа Генчева обича да готви, но го прави рядко, поради липса на време. Не крие, че най- много й се услаждат вкусните гозби на мама, на която гостува поне веднъж седмично.

 

Георги Мангинов

Предишна ДЕТЕ ОТ СЛИВЕН - СЕКРЕТАР НА СЪВЕТА НА ДЕЦАТА КЪМ ДАЗД
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

ППМГ СЛИВЕН СРЕД ПИЛОТНИТЕ УЧИЛИЩА, КОИТО ВЪВЕЖДАТ ОБУЧЕНИЕ ПО ПРАКТИЧНИ ФИНАНСИ

ППМГ „Добри Чинтулов“ е сред 25-те пилотни училища в страната, получили предложение за въвеждане на интерактивно учебно съдържание по финансова грамотност за ученици в 9. и 10. клас „Практични финанси“.

Новини Сливен 0 коментара

ДВАМА ШОФЬОРИ СА ЗАЛОВЕНИ ДА КАРАТ СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

Двама водачи на МПС, употребили наркотични вещества, са установени от полицейски служители в град Сливен. На 19 януари, в 21,30 часа, на бул. „П.Хитов“ е спрян за проверка лек автомобил

Новини Сливен 0 коментара

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ УПРАВАТА НА ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС „СВЕТИ НИКОЛА“ – СЛИВЕН

Скъпи съграждани, Димитровден е радостен повод да се усмихнем и поздравим. Всички ние, които живеем и се трудим в нашия прекрасен Сливен. Всички ние, които искаме децата ни да останат

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

5 × two =