СМЕЛОТО СЪРЦЕ НА ДСБ

СМЕЛОТО СЪРЦЕ НА ДСБ

Тя е човек на действието. Решителна и смела. Пепа Генчева е едно от знаковите лица на ДСБ в Сливен. А името и се чува все по-често сред партийните структури  в цялата страна. Основна причина за това е нейната неизчерпаема деятелност. С удивителна лекота тя участва в различни обществени инициативи. Ходи по протести дори при минусови температури. На два пъти през последната зима Пепа Генчева пътува сама до София, само за да участва в национални протести. В Сливен пък тя не пропусна сбирките до Стария бряст в защита на Пирин.

„За мен да се протестира е основно задължение на гражданина на Републиката. Който не го прави, го считам по-скоро за поданик, а не за гражданин“, заявява Пепа Генчева.

Само за няколко години членство в ДСБ – Сливен тя се наложи като знаково лице на организацията. Преди броени дни бе преизбрана за шеф на клуб, стана зам.-председател на областната структура, а вече получава перманентни покани за участия в националните форуми на партията.

Пепа Генчева попада в ДСБ покрай запознанството си с адвокат Димитър Сяров, който е зам.-председател на организацията на национално ниво и бивш областен управител на Сливен.

„Уча се от него на търпение, такт и добра дума. Разбрах, че в политиката това е много важно“, казва Генчева, която има висше образование по здравен мениджмънт, а от 20 години работи като лаборант в областната болница на Сливен. Малцина знаят, че тя организира няколко благотворителни акции в града под Сините камъни. Направила го е обаче анонимно, без да се изтъква и парадира.

„Считам че благотворителността не трябва да бъде личностно или партийно оцветена“, категорична е Генчева, която е твърде зает човек – винаги работи поне две места, а в момента на цели три.

„Държа да си осигуря относителна независимост и да бъда самостоятелна“, аргументира се специалистката по здравен мениджмънт.

Истинската сила на Генчева обаче е фейсбук. В социалната мрежа тя се чувства, като риба във вода. Не се страхува да влезе в словесни битки и с хора от властта,  и с политически опоненти, и дори със свои съпартийци. Сигурно затова вече я наричат смелото сърце на ДСБ.

Пепа Генчева не крие, че се чувства най-добре с дъщеря си, която е студентка по философия в столицата.

„Дните с нея през лятото ме зареждат за цялата година“, споделя активистката на ДСБ. В малкото си свободно време тя обича да изкачва Карандила, а през уикендите отдъхва със своята приятелска компания. Поне веднъж месечно ходи на гроба на любимото си куче Арес, с което се е разделила преди година.

„Арес ме разбираше най-добре“, заявява Генчева.

Като ученичка смелото сърце на ДСБ е тренирала джудо. Днес тя поддържа физическата си форма с фитнес. Пепа Генчева обича да готви, но го прави рядко, поради липса на време. Не крие, че най- много й се услаждат вкусните гозби на мама, на която гостува поне веднъж седмично.

 

Георги Мангинов

Предишна ДЕТЕ ОТ СЛИВЕН - СЕКРЕТАР НА СЪВЕТА НА ДЕЦАТА КЪМ ДАЗД
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТРЕЛЕЦЪТ ПО ДЕТЕ ОТ КВ. „ЗАИМОВ“ ОСТАВА НА СВОБОДА СРЕЩУ 2000 ЛЕВА

Мъжът, който миналия месец стреля по дете в сливенския кв. „Заимов“, остава на свобода срещу парична гаранция от 2000 лева. Решението взе Окръжен съд – Сливен, където и двете страни

Новини Сливен

НАД 1200 АТАНАСОВЦИ ЧЕРПЯТ ЗА ИМЕН ДЕН ДНЕС В ОБЩИНА СЛИВЕН

На Атанасовден в община Сливен своя имен ден отбелязват над 1500 души. Сред тях 1205 мъже носят името Атанас, от които 929 са регистрирани в града. 254 са представителките на

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ШОФЬОР НА ПЕЖО В СЕЛО НИКОЛАЕВО

Водач с алкохол 1,31 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. На 14 май, около 00,15 часа, в сливенското село Николаево, е извършена проверка на 53-годишния Д.Б. от

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

two × four =