„СЛЪНЧЕВОТО СЕМЕЙСТВО“ НА КОТЛЕНСКАТА ДЕТСКА ГРАДИНА „ДЪГА“ ОТБЕЛЯЗА „ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО“
22.11.2023 477 Прегледи

„СЛЪНЧЕВОТО СЕМЕЙСТВО“ НА КОТЛЕНСКАТА ДЕТСКА ГРАДИНА „ДЪГА“ ОТБЕЛЯЗА „ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО“

Малките възпитаници на изнесената разновъзрастова група „Слънчо“ при ДГ „Дъга” гр. Котел отбелязаха „Въведение Богородично” – празник, известен още като „Ден на християнското семейство”. Той е изцяло български празник, датиращ от 1929 година и беше отбелязан подобаващо и от всички деца в централната сграда на градината.

Малчуганите, на този специален ден, получиха знания за българските обичаи и традиции и дадоха заявка, че са готови да ги пазят, защото те са същината на българщината.

За 3, 4 и 5-годишните деца от група „Слънчо“, 21 ноември премина по-специално, тъй като празненството им беше тяхната първа изява пред публика. Ето защо, празникът им беше наситен с много вълнения и емоции.

Децата изненадаха своите родителите с музикално-художествена програма, за чието изпълнение се бяха погрижили учителките им – Фани Чернева и Петя Георгиева. Под бурните овации на родителите си мъниците рецитираха, танцуваха хора и се забавляваха до насита.

Традиционната празнична питка, омесена от Иванка Атанасова, родител на детенце в групата, даде възможност, в празничния ден да се преплетат православния канон и народните традиции, съхранявани от българите в продължение на векове.

Изнесената разновъзрастова група е най-новата група към местната детска градина. Тя е сформирана в началото на учебната 2023/2024 година и в нея са записани 21 деца, в три възрастови групи, съобщи директорът на детска градина „Дъга“ – Ваня Ненчева. Директорката допълни, че следващата изява на слънчевите деца на група „Слънчо“ ще бъде в навечерието на коледно-новогодишните празници.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща НОВИ И ПО-ЕКОЛОГИЧНИ АВТОМОБИЛИ ВЕЧЕ СЪБИРАТ СМЕТТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕПУТАТИТЕ ОТ ИТН – СЛИВЕН ПОЗДРАВЯВАТ КАРАКАЧАНИТЕ С ТЕХНИЯ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР

До Управителния съвет на    Федерацията на Културно-Просветните   дружества на каракачаните в България   ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС Уважаеми господин Христов, Уважаеми  представители на каракачанската общност Приемете нашите най-сърдечни поздрави по случай

Новини Сливен

УБИЙСТВО НА МЛАД МЪЖ РАЗТЪРСИ СЛИВЕН

Убийство на млад мъж разтърси Сливен в съботната вечер, научи Sliveninfo. 26-годишният Иван е издъхнал, прострелян с пистолет. Драмата се е разиграла в кв. „Клуцохор” малко преди 22 часа. Sliveninfo

Новини Сливен

ТРИМА СЛИВНАЛИИ СА ЗАЛОВЕНИ С 42 КГ. ХЕРОИН

На 20 септември 2019 г., при неотложни действия по разследването  на Специализираната прокуратура и ТСБОП-Сливен срещу организирана престъпна група за трафик на големи количества хероин от Турция през България към Холандия,