СЛИВНАЛИЯ СТАНА НЕВРОЛОГ НА ГОДИНАТА В СЛОВАКИЯ
май 26, 2021 4161 Прегледи

СЛИВНАЛИЯ СТАНА НЕВРОЛОГ НА ГОДИНАТА В СЛОВАКИЯ

Лекар, който е роден и израснал в Сливен, бе избран за невролог на 2020 г. в Словакия. Той се казва д-р Георги Кръстев и е завършил езикова гимназия „Захарий Стоянов“ в Сливен. Георги Кръстев е доктор на медицинските науки и ръководител на клиниката по неврология в Университетската болница на град Търнава в Словакия. Неговата клиника приема най-тежките случаи на болни от инсулт, а д-р Кръстев се счита за водещия специалист в страната по отношение на този вид заболявания.

„За мен беше голяма чест да бъда номиниран и избран. Това е признание за колегите ми от клиниката, където работя“, заяви пред Sliveninfo д-р Георги Кръстев, който живее и работи в Словакия вече 32 години.

Сливналията е семеен, с две дъщери. В свободното си време и днес обича да играе баскетбол. Като ученик той бе в отбора по баскетбол на Езиковата гимназия, където тренираше под вещото ръководство на незабравимия учител по физкултура Димитър Барбутов.

 

Георги Мангинов

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща MONEY FOR NOTHING, ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗЛОЖБА-ЖИВОПИС ПОКАЗВА КРАСОТАТА НА КОТЛЕНСКИТЕ КИЛИМИ

Изложбата „Фучила“ на Дора Куршумова бе открита на 17 май в една от залите на Националния музей на текстилната индустрия. На откриването присъства и заместник-кметът Стоян Марков, който поздрави художничката

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА ТРИМА, ПРЕБИЛИ МЪЖ В ГРАДЕЦ

Полицейски служители на РУ-Котел са задържали трима мъже от село Градец за побой и причинена телесна повреда. На 1 август е получен сигнал за побой в село Градец. Пристигналият на

Новини Сливен

 ОБЩИНА СЛИВЕН СПЕСТИ 5 МИЛИОНА ЛЕВА ПО ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ

Около 5 мил. лв. е успяла да спести Община Сливен от проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. „Успяхме да спестим средства от процедурите, които сме провели до сега.