СЛИВНАЛИЯ Е ВЗЕЛ БУЛКА ОТ БЕНИН
04.01.2023 10816 Прегледи

СЛИВНАЛИЯ Е ВЗЕЛ БУЛКА ОТ БЕНИН

През изминалата година 488 двойки сключиха граждански брак в Сливен, съобщиха служителите по гражданско състояние в ритуалната зала на Общината.

Повечето бракосъчетания са през делничните дни – 406, като 75 от тях са извършени с пълен празничен ритуал. Останалите влюбени двойки са предпочели само да се разпишат в присъствието на свидетели.

Сватбите в почивните съботни и неделни дни през изминалата година са 82. С изнесен ритуал извън общинската зала са проведени 13 от тях.

Смесените бракове през 2022 година са 14. Брачна половинка от Сливен са си избрали граждани на Албания, Беларус, Великобритания, Италия, Русия, Северна Македония, Турция, Украйна, Унгария, Чехия. За първи път в града е пристигнала булка от Бенин, Западна Африка.

Пет нови семейства са си дали брачна клетва на 22 февруари, вторник. Този ден е бил предпочетен заради шестте еднакви цифри в датата 22.02.2022 г. Не е имало желаещи за брак на 14 февруари, Деня на влюбените. Най-възрастните младоженци, решили се да създадат семейство, са били мъж и жена от третата възраст – потребители на социална институция в града.

Регистрираните през 2022 година бракове са само с пет по-малко в сравнение с предходната година. Според служителите по гражданско състояние, забелязва се тенденция в граждански брак да встъпват партньори на възраст над 40 и 50 години.

Предишна ПО КОЛЕДА НИ Е НАПУСНАЛ МЕЖДУНАРОДНИКЪТ ОТ СЛИВЕН КРЪСТЬО БЕРБЕРОВ
Следваща ОТЕЦ ДЕНКО ОГЛАВИ ХРАМ „СВЕТА СОФИЯ” В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРАЗНИЧНО ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ МУСТАФА МУСТАФОВ, ОБЛАСТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС

Уважаеми жители на Област Сливен, позволете ми от името на областния съвет на ДПС да Ви поздравя в идващите празници. Днес, изпращаме една година с няколко кризи – политическа, здравна

Новини Сливен

ФИРМА „ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ” ПУСКА ЛИНИЯ 110 – ОТ ТЕКСТИЛНИЯ ТЕХНИКУМ ДО ЖП ГАРА – СЛИВЕН

ОТ 02.11.2020 Г. /ПОНЕДЕЛНИК/ ЗАПОЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЛИНИЯ №110 ОТ НОВАТА ТРАНСПОРТНА СХЕМА „Пътнически превози“ ЕООД уведомява гражданите на Сливен, че от 02.11.2020 /понеделник/ ще се изпълнява градска линия №110

Новини Сливен

ЕДИН СЛУЧАЙ НА НАРУШЕНА КАРАНТИНА В СЛИВЕН

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на  COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 568 проверки за спазване на карантина