СЛИВНАЛИЯТА ИЛИЯ КРЪСТЕВ: НЕ СТАНА ЯСНО ЗАЩО ЩЕ ВДИГАТ МАКСИМАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ПРАГ
януари 17, 2022 2603 Прегледи

СЛИВНАЛИЯТА ИЛИЯ КРЪСТЕВ: НЕ СТАНА ЯСНО ЗАЩО ЩЕ ВДИГАТ МАКСИМАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ПРАГ

Немалка част от бизнеса у нас се обяви срещу намерението за повишаване на максималния осигурителен доход над 3000 лева, колкото е в момента, предаде БНТ.

Причината е повечето разходи, които ще понесат фирмите. Първоначално намерението за повишение се отложи. По думите на финансовия министър Асен Василев обаче, в коалиционното споразумение е заложен ръст, но с колко – предстои да видим.

Темата в „Бизнес.БГ“ коментира сливналията Илия Кръстев, председател на Асоциацията на иновации, бизнес, услуги и технологии.

„Така и не стана ясно каква е идеята с вдигането на максималния осигурителен праг. Комуникация нямаше“, заяви Кръстев.

„Проблемът с това как се структурира комуникацията с такъв тип предложения е много неприятен сигнал към чуждестранните инвеститори и планирането на българските компании“, обясни той.

„От една страна, ние искаме комуникация, от друга – искаме по-дългосрочно планиране за такъв тип промени и от трета страна – България не е изолирана от глобалната икономика“, допълни Кръстев.

Според него, има риск страната ни да изостане по отношение на иновациите в бизнеса.

„Аз смятам, че има доста неща, които могат да се подобрят в Плана за възстановяване и устойчивост. В него има по-малко неща, които са свързани с това как развива и запазваме човешкият капитал“, заяви Кръстев.

 

fakti.bg

Предишна МАЩАБЕН РИТЕЙЛ ПАРК С МАГАЗИНИ НА 12 СВЕТОВНИ БРАНДА ЗАПОЧВА ДА СЕ СТРОИ В СЛИВЕН
Следваща ПРОДЪЛЖАВА ДА НАРАСТВА БРОЯТ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТ УТРЕ ЛЕДЕНАТА ПЪРЗАЛКА В СЛИВЕН ОТВАРЯ ВРАТИ ЗА ПОСЕТИТЕЛИ

И тази година Община Сливен инициира монтажа на ледена пързалка за жителите и гости на града. Мобилното съоръжение е позиционирано на паркинга пред изложбена зала „Сирак Скитник“ и мол CityCentreSliven,

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ВАЖНО ДЕЛО ВЪВ ВАС

Върховният административен съд потвърди отмяната на наложена на Община Сливен финансова корекция в размер на 1 милион 685 хиляди лева. Тя беше наложена от Министерството на околната среда и водите

Новини Сливен

ИНСТИТУЦИИ КООРДИНИРАХА ДЕЙСТВИЯТА СИ ЗА ПРЕДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИТЕ КНИЖА В ЗАЛА „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ НА 26 МАЙ

Всички секционни избирателни комисии на територията на област Сливен и тази година ще предават изборните книжа в зала „Васил Левски“ на Районната избирателна комисия, а „Информационно обслужване“ извършва преброяването. Днес