СЛИВНАЛИЯТА ИЛИЯ КРЪСТЕВ: НЕ СТАНА ЯСНО ЗАЩО ЩЕ ВДИГАТ МАКСИМАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ПРАГ
17.01.2022 2756 Прегледи

СЛИВНАЛИЯТА ИЛИЯ КРЪСТЕВ: НЕ СТАНА ЯСНО ЗАЩО ЩЕ ВДИГАТ МАКСИМАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ПРАГ

Немалка част от бизнеса у нас се обяви срещу намерението за повишаване на максималния осигурителен доход над 3000 лева, колкото е в момента, предаде БНТ.

Причината е повечето разходи, които ще понесат фирмите. Първоначално намерението за повишение се отложи. По думите на финансовия министър Асен Василев обаче, в коалиционното споразумение е заложен ръст, но с колко – предстои да видим.

Темата в „Бизнес.БГ“ коментира сливналията Илия Кръстев, председател на Асоциацията на иновации, бизнес, услуги и технологии.

„Така и не стана ясно каква е идеята с вдигането на максималния осигурителен праг. Комуникация нямаше“, заяви Кръстев.

„Проблемът с това как се структурира комуникацията с такъв тип предложения е много неприятен сигнал към чуждестранните инвеститори и планирането на българските компании“, обясни той.

„От една страна, ние искаме комуникация, от друга – искаме по-дългосрочно планиране за такъв тип промени и от трета страна – България не е изолирана от глобалната икономика“, допълни Кръстев.

Според него, има риск страната ни да изостане по отношение на иновациите в бизнеса.

„Аз смятам, че има доста неща, които могат да се подобрят в Плана за възстановяване и устойчивост. В него има по-малко неща, които са свързани с това как развива и запазваме човешкият капитал“, заяви Кръстев.

 

fakti.bg

Предишна МАЩАБЕН РИТЕЙЛ ПАРК С МАГАЗИНИ НА 12 СВЕТОВНИ БРАНДА ЗАПОЧВА ДА СЕ СТРОИ В СЛИВЕН
Следваща ПРОДЪЛЖАВА ДА НАРАСТВА БРОЯТ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ ПРЕДСТАВИ СВОЯ ДОКЛАД ЗА ПОДГОТОВКАТА НА ОБЩИНАТА ЗА ЗИМЕН СЕЗОН 2018-2019 Г.

Кметът представи своя доклад за подготовката на общината за зимен сезон 2018-2019 г. на състоялото се вчера заседание в Областна администрация – Сливен. Докладът е изготвен във връзка със заповедта

Новини Сливен

ЖИВКО МИНЧЕВ ОТНОВО СТАНА СЪВЕТНИК В СЛИВЕН

Живко Минчев е новото попълнение на партия ГЕРБ в общинския съвет в Сливен. Днес той положи клетва като съветник. Кратката церемония се състоя в началото на сесията на местния парламент.

Новини Сливен

КЛЕТВА ПРЕД БОЙНОТО ЗНАМЕ В СЛИВЕН

В Центъра за подготовка на специалисти военна клетва положиха 12 новоназначени войници. Четирима от тях са служили и преди в Българската армия, а останалите осем за първи път произнесоха думите