СЛИВНАЛИЯТА ИЛИЯ КРЪСТЕВ: НЕ СТАНА ЯСНО ЗАЩО ЩЕ ВДИГАТ МАКСИМАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ПРАГ
януари 17, 2022 2507 Прегледи

СЛИВНАЛИЯТА ИЛИЯ КРЪСТЕВ: НЕ СТАНА ЯСНО ЗАЩО ЩЕ ВДИГАТ МАКСИМАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ПРАГ

Немалка част от бизнеса у нас се обяви срещу намерението за повишаване на максималния осигурителен доход над 3000 лева, колкото е в момента, предаде БНТ.

Причината е повечето разходи, които ще понесат фирмите. Първоначално намерението за повишение се отложи. По думите на финансовия министър Асен Василев обаче, в коалиционното споразумение е заложен ръст, но с колко – предстои да видим.

Темата в „Бизнес.БГ“ коментира сливналията Илия Кръстев, председател на Асоциацията на иновации, бизнес, услуги и технологии.

„Така и не стана ясно каква е идеята с вдигането на максималния осигурителен праг. Комуникация нямаше“, заяви Кръстев.

„Проблемът с това как се структурира комуникацията с такъв тип предложения е много неприятен сигнал към чуждестранните инвеститори и планирането на българските компании“, обясни той.

„От една страна, ние искаме комуникация, от друга – искаме по-дългосрочно планиране за такъв тип промени и от трета страна – България не е изолирана от глобалната икономика“, допълни Кръстев.

Според него, има риск страната ни да изостане по отношение на иновациите в бизнеса.

„Аз смятам, че има доста неща, които могат да се подобрят в Плана за възстановяване и устойчивост. В него има по-малко неща, които са свързани с това как развива и запазваме човешкият капитал“, заяви Кръстев.

 

fakti.bg

Предишна МАЩАБЕН РИТЕЙЛ ПАРК С МАГАЗИНИ НА 12 СВЕТОВНИ БРАНДА ЗАПОЧВА ДА СЕ СТРОИ В СЛИВЕН
Следваща ПРОДЪЛЖАВА ДА НАРАСТВА БРОЯТ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА ЩЕ ПЕЕ ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН

Йорданка Христова, една от най-популярните и обичани естрадни певици в България, идва в Сливен през октомври. Тя ще пее за празника на града – Димитровден, научи Sliveninfo. За доброто настроение

Новини Сливен

НАД 200 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ СА ИЗВЪРШЕНИ В КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА

Над 200 проверки за спазване на противоепидемичните мерки бяха извършени от ОД на МВР, РЗИ, ОДБХ и Дирекция „Инспекция по труда“ на територията на Сливенска област в последните дни на

Новини Сливен

ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ПОСТАНОВИ ПРИСЪДА № 14 НА НИКОЛАЙ Г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебна зала, съдът е наложил ефективно наказание от 2 години и 2 месеца „лишаване от свобода“