СЛИВНАЛИЯТА ВЛАДИМИР РУСЕВ ЛОБИРА ЗА РОДНИЯ СИ ГРАД НА СРЕЩА С ПОЛСКИЯ ПОСЛАНИК

СЛИВНАЛИЯТА ВЛАДИМИР РУСЕВ ЛОБИРА ЗА РОДНИЯ СИ ГРАД НА СРЕЩА С ПОЛСКИЯ ПОСЛАНИК

На 04.02.2020 г., в посолството на Република Полша в София се проведе среща между Н. Пр. посланик Мачией Шимански и Владимир Русев – председател на Полско-Българска Търговска Камара. Срещата бе инициирана от полския дипломат по повод интервюто на Русев от 28.01.2020 г., описващо българо-полските отношения и перспективите пред тях.

Председателят на Камарата представи двустранните инициативи, в които е участвал през изминалата година, като не пропусна и този път да отбележи побратимяването между градовете Сливен и полския Бидгошч, в рамките на което беше проведен и икономически форум:

„Сливен и Ямбол се обединиха в името на общия икономически подем. Пътят между двата града се модернизира, а около него започва изграждането на голям индустриален парк. Целта ми е да популяризирам възможностите за инвестиции в родния ми град.”

На срещата бяха обсъдени и други теми, свързани с културни и исторически събития. Посланик Шимански разказа за своите спомени от България, датиращи още от 80-те години, както и готовността си да съдейства за задълбочаване на отношенията между двете страни в бъдеще.

Предмет на разговора бяха и евентуалните възможности за организиране на двустранни събития през 2020 г.:

„Годината започна добре, след като полската компания „Lotos Kolej” купи от българската „Коловаг” АД 216 вагона на обща стойност над 23 млн. евро. Предстоят и други крупни сделки.

Организираме българска бизнес делегация, която да посети Варшава през Март. Интерес проявяват и доста сливенски фирми. На двустранните срещи очаквам да бъдат подписани редица конкретни договори”, заяви Русев.

Очаква се посланик Мачей Шимански да бъде официално поканен да посети гр. Сливен през пролетта.

„Благодаря на полския посланик за топлото отношение и ползотворния разговор“, заяви Владимир Русев  пред Sliveninfo.

Предишна МЮЗИКЪЛЪТ "ЗЕХ ТЪ, РАДКЕ! ЗАХ ТЪ!" ГОСТУВА В СЛИВЕН НА 18 ФЕВРУАРИ ОТ 19 ЧАСА
Следваща БЪЛГАРСКИТЕ КРАФТ ПИВОВАРИ: "ТРИМА И ДВАМА" ОТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДРОГИРАН ШОФЬОР НА АУДИ ОПИТА ДА ИЗБЯГА ОТ ПОЛИЦЕЙСКА ПРОВЕРКА

Системен нарушител с множество наказания е задържан от полицейски служители в град Нова Загора при опит да избяга. На 5 юни в хода на специализирана операция на територията на РУ-Нова

Новини Сливен

СТРАХ ТРЕСЕ СЛИВЕНСКО СЕЛО

Козе страх тресе сливенското село Бинкос. Стадо кози на местен жител унищожава посеви и градини и няма власт, която да се справи с проблема. Това съобщиха пред Sliveninfo жители на

Новини Сливен

ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН С ВНИМАНИЕ КЪМ ДЕЦАТА ОТ БАЛЕТ „БАРБИ“

На 26.06.2019 година по случай края на творческия сезон от Дома на армията в Сливен организираха своя ежегоден концерт, на който присъстваха много деца. Мероприятието се проведе в залата на