СЛИВНАЛИЯТА ВЛАДИМИР РУСЕВ ЛОБИРА ЗА РОДНИЯ СИ ГРАД НА СРЕЩА С ПОЛСКИЯ ПОСЛАНИК

СЛИВНАЛИЯТА ВЛАДИМИР РУСЕВ ЛОБИРА ЗА РОДНИЯ СИ ГРАД НА СРЕЩА С ПОЛСКИЯ ПОСЛАНИК

На 04.02.2020 г., в посолството на Република Полша в София се проведе среща между Н. Пр. посланик Мачией Шимански и Владимир Русев – председател на Полско-Българска Търговска Камара. Срещата бе инициирана от полския дипломат по повод интервюто на Русев от 28.01.2020 г., описващо българо-полските отношения и перспективите пред тях.

Председателят на Камарата представи двустранните инициативи, в които е участвал през изминалата година, като не пропусна и този път да отбележи побратимяването между градовете Сливен и полския Бидгошч, в рамките на което беше проведен и икономически форум:

„Сливен и Ямбол се обединиха в името на общия икономически подем. Пътят между двата града се модернизира, а около него започва изграждането на голям индустриален парк. Целта ми е да популяризирам възможностите за инвестиции в родния ми град.”

На срещата бяха обсъдени и други теми, свързани с културни и исторически събития. Посланик Шимански разказа за своите спомени от България, датиращи още от 80-те години, както и готовността си да съдейства за задълбочаване на отношенията между двете страни в бъдеще.

Предмет на разговора бяха и евентуалните възможности за организиране на двустранни събития през 2020 г.:

„Годината започна добре, след като полската компания „Lotos Kolej” купи от българската „Коловаг” АД 216 вагона на обща стойност над 23 млн. евро. Предстоят и други крупни сделки.

Организираме българска бизнес делегация, която да посети Варшава през Март. Интерес проявяват и доста сливенски фирми. На двустранните срещи очаквам да бъдат подписани редица конкретни договори”, заяви Русев.

Очаква се посланик Мачей Шимански да бъде официално поканен да посети гр. Сливен през пролетта.

„Благодаря на полския посланик за топлото отношение и ползотворния разговор“, заяви Владимир Русев  пред Sliveninfo.

Предишна МЮЗИКЪЛЪТ "ЗЕХ ТЪ, РАДКЕ! ЗАХ ТЪ!" ГОСТУВА В СЛИВЕН НА 18 ФЕВРУАРИ ОТ 19 ЧАСА
Следваща БЪЛГАРСКИТЕ КРАФТ ПИВОВАРИ: "ТРИМА И ДВАМА" ОТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

Седем положителни за COVID-19 лица са диагностицирани на 27 юли, съобщиха от Областния кризисен щаб. Четирима от заболелите са в община Нова Загора, като двама от тях са от града; трима

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОБЯВЯВА 19 АВГУСТ ЗА ДЕН НА ТРАУР В ОБЩИНА СЛИВЕН

Кметът Стефан Радев обявява 19 август, понеделник, за Ден на траур в Община Сливен по повод трагичната смърт на Кристин Георгиева. Той изказва дълбоки съболезнования от негово име и от

Новини Сливен

ДРОГИРАН ШОФЬОР Е ЗАЛОВЕН ЗАД ВОЛАНА

На 13 февруари в град Нова Загора при операция по безопасност на движението на улица „Цар Освободител“ е спрян за проверка лек автомобил „Опел Вектра“. Водачът е мъж на 39