СЛИВНАЛИЯТА ВЛАДИМИР РУСЕВ ЛОБИРА ЗА РОДНИЯ СИ ГРАД НА СРЕЩА С ПОЛСКИЯ ПОСЛАНИК

СЛИВНАЛИЯТА ВЛАДИМИР РУСЕВ ЛОБИРА ЗА РОДНИЯ СИ ГРАД НА СРЕЩА С ПОЛСКИЯ ПОСЛАНИК

На 04.02.2020 г., в посолството на Република Полша в София се проведе среща между Н. Пр. посланик Мачией Шимански и Владимир Русев – председател на Полско-Българска Търговска Камара. Срещата бе инициирана от полския дипломат по повод интервюто на Русев от 28.01.2020 г., описващо българо-полските отношения и перспективите пред тях.

Председателят на Камарата представи двустранните инициативи, в които е участвал през изминалата година, като не пропусна и този път да отбележи побратимяването между градовете Сливен и полския Бидгошч, в рамките на което беше проведен и икономически форум:

„Сливен и Ямбол се обединиха в името на общия икономически подем. Пътят между двата града се модернизира, а около него започва изграждането на голям индустриален парк. Целта ми е да популяризирам възможностите за инвестиции в родния ми град.”

На срещата бяха обсъдени и други теми, свързани с културни и исторически събития. Посланик Шимански разказа за своите спомени от България, датиращи още от 80-те години, както и готовността си да съдейства за задълбочаване на отношенията между двете страни в бъдеще.

Предмет на разговора бяха и евентуалните възможности за организиране на двустранни събития през 2020 г.:

„Годината започна добре, след като полската компания „Lotos Kolej” купи от българската „Коловаг” АД 216 вагона на обща стойност над 23 млн. евро. Предстоят и други крупни сделки.

Организираме българска бизнес делегация, която да посети Варшава през Март. Интерес проявяват и доста сливенски фирми. На двустранните срещи очаквам да бъдат подписани редица конкретни договори”, заяви Русев.

Очаква се посланик Мачей Шимански да бъде официално поканен да посети гр. Сливен през пролетта.

„Благодаря на полския посланик за топлото отношение и ползотворния разговор“, заяви Владимир Русев  пред Sliveninfo.

Предишна МЮЗИКЪЛЪТ "ЗЕХ ТЪ, РАДКЕ! ЗАХ ТЪ!" ГОСТУВА В СЛИВЕН НА 18 ФЕВРУАРИ ОТ 19 ЧАСА
Следваща БЪЛГАРСКИТЕ КРАФТ ПИВОВАРИ: "ТРИМА И ДВАМА" ОТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

115 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

2 743 са новите случаи на коронавирус, потвърдени от 7 737 PCR теста. Общият брой на регистрираните с COVID-19 у нас е 184 287, от които 90 347 активни. Това

Новини Сливен

В КОТЕЛ ЗАДЪРЖАХА ТРИМА КРАДЦИ

За по-малко от 24 часа криминалисти на РУ-Котел разкриха домова кражба. Извършителите са задържани. Криминално проявените Б.Ф.(22г.), И.И.(19г.) и В.И.(21г.) са проникнали в дома на 68-годишен мъж в град Котел

Новини Сливен

 СТАРТИРА ДЪЛГООЧАКВАНИЯТ РЕМОНТ НА СПОРТНА ЗАЛА „АСЕНОВЕЦ“

Официално днес беше даден старт на дългоочаквания ремонт на спортна зала „Асеновец“ в Сливен, която от построяването през 1971 година не е ремонтирана. Кметът Стефан Радев пожела работата по обекта