СЛИВЕН E ИЗБРАН ЗА ДЕЙНОСТИ ПО ПИЛОТНИЯ ПРОЕКТ НА СВЕТОВНАТА БАНКА
19.04.2022 589 Прегледи

СЛИВЕН E ИЗБРАН ЗА ДЕЙНОСТИ ПО ПИЛОТНИЯ ПРОЕКТ НА СВЕТОВНАТА БАНКА

Сливен е избран за един от двата града, на които ще се изготви моделиране на различни сценарии за развитие и декарбонизация по пилотния проект на Световната банка „Компактни градове в България. Това става ясно от писмо, изпратено до кмета на общината Стефан Радев от координатора на проекта Димитър Начев. Другият град, избран за дейности по моделиране, е Враца.

Екип на банката беше в Сливен на 18 март тази година, за да представи пилотния проект, който включва осем града от цялата страна, изправени пред общи предизвикателства. През лятото Сливен отново ще бъде домакин на среща, на която ще бъде дискутирана темата за преустройство и обновяване на изоставени терени и обекти. Събитието ще събере представители на участващите общински администрации, национални организации, специалисти по градско планиране и архитекти.

Проектът „Компактни градове в България“ е насочен към подкрепа на действия срещу изменението на климата и целта му е да разработи и тества механизъм и цялостен подход за компактно градско развитие. Участието на Общината в него ще бъде от полза за реализацията на целите за намаляване на въглеродните емисии в процеса на градоустройствено планиране.

 

Предишна ЕСКОРТ НА ВИСШ ВОЕНЕН ВПЕЧАТЛИ СЛИВНАЛИИ
Следваща ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ ОТ ЕНЧО ПЕТРОВ, УПРАВИТЕЛ НА „ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ“ – СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

2 ДЕКАРА ПШЕНИЦА ИЗГОРЯХА ПРИ ПОЖАР

Новозагорски пожарникари са спасили 15 декара с пшеница и 500 декара широколистна гора при пожар, възникнал в землището на село Крива круша. Сигналът е получен в 10,45 часа, на 11

Новини Сливен

МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДОМАШНО НАСИЛИЕ В КОТЕЛ

33-годишен мъж от град Котел е задържан за домашно насилие. Сигналът е получен на 19 февруари. Задържаният е причинил лека телесна повреда на 30-годишна жена, с която живее на семейни

Новини Сливен

ОКРЪЖНИЯТ ПРОКУРОР НА СЛИВЕН ПЛАМЕН СТЕФАНОВ СТАВА СЪДИЯ, ВЕСЕЛИН ГАНГАЛОВ ЩЕ БЪДЕ ОБВИНИТЕЛ № 1

Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов става съдия. Той ще бъде един от съдиите в Окръжен съд – Сливен. Това ще се случи на 28 юли. Решението взе днес ВСС.