СЛИВЕН ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ 146 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
28.02.2024 770 Прегледи

СЛИВЕН ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ 146 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Сливен ще отбележи 146 години от Освобождението на България. На 3 март в 10 часа от площад „Хаджи Димитър“ ще тръгне шествие на мотористи, които ще развеят национални знамена. Те ще преминат по основните булеварди в града. В 11 часа ще стартира 59-ото издание на лекоатлетическа щафета „Освободител“. Стартът ще бъде даден от булевард „Хаджи Димитър“ (пред Виенска сладкарница) и ще премине по булевард „Братя Миладинови“ – булевард „Цар Симеон“ – булевард „Цар Освободител“. След приключването на щафетата победителите ще бъдат наградени на площад „Цар Освободител“.

В 12.00 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще се проведе голямо празнично хоро с участието на любителски клубове за фолклорни танци от Сливен.

От 19.00 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще се състои тържествена заря-проверка.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща МИТРОПОЛИТИ НА БПЦ: СИНОДАЛНА НАРЕДБА, КОЯТО ПРОТИВОРЕЧИ НА УСТАВА, НЯМА ПРАВНА СИЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОЛФ ГОРЯ НА БУЛ. „ХРИСТО БОТЕВ“ В СЛИВЕН

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 12 сигнала за произшествия, оказване на техническа помощ и дежурства при провеждане на  рали „Сливен“. На 13 юни, в 19,28 часа, е получен

Новини Сливен

НАГРАЖДАВАНЕ „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“ – ЕСЕН 2022г.

В присъствието на своите родители, учители и директори, медалистите от любимото за децата, а и за нас, техните учители състезание „Математика без граници“ най-накрая получиха своите медали и грамоти. В

Новини Сливен

4 АВТОМОБИЛА И ТЕХНИКА ИЗГОРЯХА ВЪВ ФИРМЕН ГАРАЖ

4 автомобила и техника изгоряха във фирмен гараж малко преди 2 часа през нощта на 1 март. Големият пожар се разрази във фирма, собственост на 67-годишен мъж от Нова Загора.