СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ
януари 26, 2023 291 Прегледи

СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ

 

На 26 и 27 януари в Сливен ще се състои първата за годината работна среща на областните управители. Домакин на форума ще бъде областният управител Минчо Афузов.

По време на срещата ще бъдат дискутирани теми, свързани с необходимостта от промени в нормативната база относно поддържането на речните корита и проводимостта на реките, оптимизиране правомощията на областните управители при управлението и разпореждането с държавна собственост и осъществяване на функциите им като председатели на асоциациите по ВиК. Предвидени са също презентация на възможностите за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ и обсъждане на модел за организиране и координиране действията на компетентните държавни органи при овладяване на извънредни ситуации, възникнали вследствие на увеличен мигрантски натиск.

Работната среща на областните управители ще завърши с обобщаване на предложенията, направените в хода на дискусионните панели, и оформяне на конкретни текстове за законодателни и нормативни промени.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ДКТ ЩЕ ПРЕДСТАВИ ЛЕТОПИСА "60 ГОДИНИ КУКЛЕН ТЕАТЪР СЛИВЕН"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЕЗПЛАТНА ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМА „ШИБИЛ – ДНЕС ОТ 21 Ч. НА ПЛОЩАД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ В СЛИВЕН

Община Сливен предоставя на жителите и гостите на града безплатна прожекция на новия филм „Шибил“ днес – 23 юли, от 21 часа на площад „Хаджи Димитър“. Филмът ще се прожектира

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ И РЗИ – СЛИВЕН СЪС СЪВМЕСТНА КАМПАНИЯ – „ТЮТЮН И СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ“

На 11 юни /понеделник/ от 11.00 часа пред сградата на Общината ще се проведе съвместната кампания на Регионална здравна инспекция – Сливен и Община Котел – „Тютюн и сърдечно-съдови заболявания“.

Новини Сливен

ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ: 48 ДУШИ СА ЗАБОЛЕЛИ, 28 СА ИЗЛЕКУВАНИ

Седем от общо 48 новозаболели през последното денонощие са заразени в четири семейни огнища в областта.  Положителни резултати за COVID-19 са отчетени при изследванията на санитар, лаборант от болничната помощ, ученик, служител от