СЛИВЕН ЧЕСТВА ДИМИТРОВДЕН

СЛИВЕН ЧЕСТВА ДИМИТРОВДЕН

Събитията днес по повод празника на града – Димитровден започнаха по традиция с празнична Света литургия в Катедрален храм ,,Свети Димитър”.

По-късно в къща-музей ,,Добри Чинтулов” се проведе ритуалът по вписване името на носителя на наградата ,,Добри Чинтулов” за тази година Георги Калайджиев в паметната лауреатска книга.

Тържествената церемония за отбелязване на празника на пл. ,,Хаджи Димитър” започна с издигане на националното знаме, знамето на Сливен и Европейската общност.

В приветствието си пред жителите и гости на площада изпълняващият длъжността кмет на община Сливен Румен Иванов изтъкна значимата роля на днешното поколение, което обединено да работи за изграждането на по-светло бъдеще на града под Сините камъни.

,,Гордея се, че съм роден в Сливен. Град от долината на тракийските царе, важен духовен и просветителски център, икономическо и политическо средище от периода на Възраждането и след Освобождението. Сливенци ревниво пазят връзката с духовните си корени и старите традиции. Днес ние имаме честта да бъдем част от настоящето на нашия гради, да покажем воля и упоритост, за да развием и превърнем Сливен в истински европейски град”, заяви още Румен Иванов.

Благодарствен молебен за здраве и добруване на гражданите на Сливен отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий.

Сред официалните гости на събитието бяха министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, народни представители от Сливенски избирателен район, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметовете и секретарят на общината, командирът на Център за подготовка на специалисти полк. Любомир Вачев, носителите на наградите „Добри Чинтулов”, ,, Добри Желязков” и „Милосърдие“ за 2019 г. на Община Сливен, ръководители на областни регионални структури, директори на дирекции, началници на отдели, културни институти, военно-патриотични организации, кметове на населени места и граждани.

Церемонията завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Организатори са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти-Сливен.

Предишна СЕДЕМ ЧУЖДЕНЦИ ЩЕ ГЛАСУВАТ НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ В СЛИВЕНСКО
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИЕМАТ СЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ ПО ПРОГРАМА „УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ”

Зам. ректорът на Техническия университет – София и ръководител на Инженерно-педагогическия факултет и колеж в Сливен инж. д-р т.н. Станимир Карапетков  бе предложен за удостояване с наградата  „Ръководител на организация за образование

Новини Сливен

ЗА ИСТИНСКАТА ПРОМЯНА, ГЛАСУВАЙТЕ С БЮЛЕТИНА 24

Славчо Йовчев е магистър по Икономика, с втора специалност Икономическа журналистика. Живее в Сливен и работи повече от 20 години като учител. Осем години преподава в колежи към висши учебни

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЕАД

Поради отстраняване на възникнала авария по топлопреносната мрежа, ще бъде спряно топлоподаването от 13:00ч. на 01.08.2019г. до 20:00ч. на 02.08.2019г. към следните адреси: ул.“Граф Игнатиев“; СОУ „П.К.Яворов“; РС „Пожарна безопасност