СЛИВЕН СЪБИРА НАЙ-СИЛНИТЕ МЪЖЕ ЗА „ЮНАШКИ ИГРИ 2022“
май 4, 2022 4079 Прегледи

СЛИВЕН СЪБИРА НАЙ-СИЛНИТЕ МЪЖЕ ЗА „ЮНАШКИ ИГРИ 2022“

Сливен събира най-силните мъже в България за участие в единствената у нас надпревара със супер тежки мехове, пълни с вино, наречена „Юнашки игри“. Невероятното шоу започва в 9 часа на 6 май, съобщиха за Sliveninfo организаторите от фондация „Стария бряст“. Стартът на изкачването на Карандила е от Информационния – туристически център.

„Меховете с вино са пълни и чакат юнаците, всеки тежи 43 л. Пръв Хаджи Димитър през 1862 г. е изкачил Карандила по подобен начин“, каза пред Sliveninfo адв. Магдалена Данчева, която е сред организаторите на състезанието.

След изкачването на Слънчевата поляна до горната лифтена станция ще има и друга надпревара и народно веселие. Там юнаците ще хвърлят камъни и ножове в цел. За облечените с народни носии зрители ще има безплатна почерпка.

Доброто настроение гарантирано, уверяват организаторите.

 

 

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ОГЪНЯТ НА ДУХА Е УТВЪРЖДАВАЛ И ОПАЗВАЛ БЪЛГАРЩИНАТА
Следваща МЕТОДИЙ ГРИГОРОВ – ЕДИН ЖИВОТ, ПОСВЕТЕН НА МУЗИКАТА И ХОРОВОТО ИЗКУСТВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕТ КОЛИ ГОРЯХА ПРИ ПОЖАР В СЛИВЕНСКА АВТОКЪЩА

Два пожарни екипа са гасили пожар, възникнал в автокъща на бул. „Бургаско шосе“ в град Сливен.  Сигналът е получен на 13 декември в 07,48 часа, произшествието е ликвидирано от два

Новини Сливен

СОНЯ КЕЛЕВЕДЖИЕВА ИЗПРАЩА АКТЬОРИТЕ ОТ ТЕАТЪР „КЛАСИКА“ С ПОСТАНОВКАТА „ЖЕНСКО ЦАРСТВО“ И ПРЕМИЕРА НА НОВАТА СИ КНИГА

След период на огромни успехи по национални и международни форуми с драмите „Последното лято на Индже“, „Самодивска любов“, „Има един народ“, „Отвъд мечтаното“ и „Пътеки на вярата“, „Класика“ ще представи

Новини Сливен

СПОКОЙНА ПЪТНА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Пътната обстановка на територията на община Сливен е спокойна. Около 10-15 см е снежната покривка във високите планински части, вследствие на снеговалежите през вчерашния ден и по-късно вечерта, съобщи инж.