СЛИВЕН ПРЕДСТАВИ  „ВКУСЪТ И ДУХЪТ“ НА ГРАДА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ ПО ВРЕМЕ НА „ВАКАНЦИЯ И СПА – ЕКСПО 2024“
18.03.2024 1388 Прегледи

СЛИВЕН ПРЕДСТАВИ „ВКУСЪТ И ДУХЪТ“ НА ГРАДА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ ПО ВРЕМЕ НА „ВАКАНЦИЯ И СПА – ЕКСПО 2024“

Пред стотици посетители и гости екип от специалисти, представители на културните институти в Сливен, презентираха възможностите за различни видове туризъм в региона. Това се случи на 40-ото юбилейно издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“, която се проведе в периода 13-15 март в Интер Експо Център в град София.

Интересът към щанда на Сливен отново бе огромен. Акцент в тазгодишното тридневно издание бяха традиционни храни и вина, честването на 190 години индустрия в България, атракции и изненади за публиката.

Щандът на Община Сливен бе посетен от всички официални лица и гости на изложението. Министърът на туризма Зарица Динкова поднесе поздравления към зам.-кмета инж. Стоян Марков за доброто представяне на Сливен.

Интерес към щанда на Града под Сините камъни проявиха кметове и ръководители на бордове по туризъм на общини от Гърция, Сърбия и България, както и много представители от академичните среди.

В рамките на изложението се проведе и кулинарното шоу „На софрата“.  Началото бе дадено от Ути Бъчваров и Мартин Трухчев. Целта бе да се  презентира традиционната кухня в регионите, които се представяха на изложението. Участие взеха български и чуждестранни общини. В кулинарната надпревара Сливен се представи с няколко характерни изделия от региона. Това бяха сливенски милинки, баница с лепило, баница „Маладой“, рачел от тиква, самардала, мармалад от праскови и тархана. Част от изделията бяха приготвени от преподаватели и ученици от ПГХТ  „Акад. Неделчо Неделчев“ – Сливен.

По време на презентацията на Сливен се представиха сборниците от поредицата „Вкусни пътешествия из Сливенския край“, с автор Дора Куршумова. Домакин на сливенската софра бе инж. Стоян Марков, а ястията презентира Мая Иванова – ръководител на Крепост „Туида“. Шеф-готвачите оцениха изключително високо „вкусът“ на Сливен и проявиха интерес към традициите в сливенския край. Те оцениха високо представянето на Сливен и възможностите за гастро и културен туризъм. В рамките на изложението Община Сливен получи сертификат за „Пазител на автентичната кулинарна традиция“.

Предишна ОТЕЦ ИВАН ОТ СЛИВЕН ЗАПОЧНА ГЛАДНА СТАЧКА ДО ИЗБОРА НА ЕПИСКОП ЙЕРОТЕЙ ЗА ВЛАДИКА
Следваща ИЗЛОЖБА НА БУТУРНИЦИ В СЕЛО МЛЕКАРЕВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Слав Р. Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел мобилен телефон (на

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯТА МАРТИН Б. ОТИВА В ЗАТВОРА ЗА ДРОГА

Наложиха ефективно наказание от 3 години „лишаване от свобода“ спрямо Мартин Б. Той е признал вината си за това, че на 03.12.2018 г. в гр.Сливен, при условията на опасен рецидив,

Новини Сливен

МЛАДШИ ЕКСПЕРТ ИВЕЛИН КОНСТАНТИНОВ Е ПОЛИЦАЙ НА 2018 ГОДИНА

По случай 140 години от създаването на МВР бяха връчени отличията „Полицай на месеца” и „Полицай на 2018 година” Днес по време на тържественото събрание в зала Сливен по случай